Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Sorin Bumb, deputat PNL Alba, despre înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții


Publicat

„Ieri, în Parlamentul României, majoritatea PSD-ALDE-UDMR a legalizat, la cererea expresă a lui Liviu Dragnea, cel mai mare act de jefuire a economiei românești – înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții. După ce PSD ne-a întors cu justiția în anii tulburi ai tranziției, iată că acum face același lucru și în privința economiei naționale, pe care o va vinde la bucată, pe persoana fizică a domnului Dragnea, printr-o mega-escrocherie cum nu s-a mai văzut de la privatizările obscure din anii ‘90” transmite deputatul PNL, Sorin Bumb. 

„Fondul Suveran este o mega-structură economică ce va îngloba cele mai importante companii de stat, din sectoare strategice ale economiei naționale, cu un capital social de peste 9 miliarde de lei. Această structură va fi administrată de doar 16 oameni, numiți politic, după principiul “vocea și talentul” și care vor da socoteală doar în fața tovarășilor de la partid.

Fondul Suveran va fi condus de un Consiliu de Supraveghere, format din 9 oameni, ce vor fi numiți de Ministrul Finanțelor. Acești 9 oameni, vor numi directoratul fondului, format din alți 7 oameni, aleși pe sprânceană. Toți cei 16 membri din conducerea fondului vor fi numiți, inițial, pentru un mandat de 18 luni, urmând ca apoi să fie aleși de Parlamentul majoritar PSD!

Acești oameni vor putea să dispună cum vor de companiile din patrimoniul Fondului, putând să le vândă oricând, oricui, pe oricât, deoarece, prin lege, companiile statului au devenit bunuri proprii ale Fondului.

Prin această mișcare ministere precum Ministerul Energiei sau Ministerul Economiei rămân fără obiect de activitate. Este practic încă o modificare a instituțiilor fundamentale ale statului, făcută pe genunchi, după necesităților domnului Dragnea, la fel ca și modificarea Constituției făcută de CCR, prin care Președintele ales al țării devine subordonatul unui ministru numit politic.

Personal, am atras atenția asupra mega-escrocheriei numite Fondul Suveran încă de anul trecut, având mai multe ieșiri publice. Am folosit și mecanismele parlamentare, adresând interpelări ministrului de resort. În ședința de ieri a Camerei Deputaților, am solicitat în plen eliminarea articolului prin care aceste companii devin bunuri proprii ale Fondului. Din păcate, parlamentarii PSD nu mișcă în front când apare umbra domnului Dragnea și nu au avut nicio problemă din a se pune în slujba răului și a deveni uneltele prin care Dragnea dă frâu liber jafului economiei naționale.

Între companiile incluse în Fondul Suveran se regăsesc nume sonore ale economiei românești: Complexul Energetic Oltenia S.A., Compania Națională de Căi Ferate C.F. R S.A., Societatea de Radiocomunicații S.A., Poșta Română, Aeroportul Timișoara, Uzina Termoelectrică Midia S.A., Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile S.A. și Administrația Porturilor Dunării Fluviale S.A., Engie România S.A., Electrica S.A., E.ON Energie România S.A., OMV Petrom S.A, Telekom România S.A., Compania Națională Aeroporturi București S.A., Romgaz S.A. Chimcomplex S.A., Antibiotice S.A., Loteria Română S.A., IAR S.A. și Compania Națională Unifarm S.A.

Între ele se află și CupruMin Abrud, pe care PSD, în ultimele luni, a plasat-o în centrul mai multor scandaluri răsunătoare, ce implică mafioți chinezi și băieți deștepți din București.

Iată, deci, cum Fondul Suveran lovește și în județul Alba! Includerea Cuprumin Abrud pe lista companiilor ce vor face parte din Fond, creează incertitudine în legătură cu viitorul companiei. Dacă va mai exista vreunul… În condițiile în care Cuprumin exploatează circa 60% din rezerva de cupru a României și este o companiei strategică în economie, cine ne garantează că acțiunile sale nu vor fi vândute? Cine ne garantează că nu va urma un nou episod Petrom? Cine garantează că cei 19 milioane de euro necesari pentru investiții de mediu vor mai veni la Abrud? Cine garantează că accidente ecologice ca cel din primăvara acestui an, produs tocmai din lipsa investițiilor, nu se vor repeta? Desigur, sunt întrebări fără răspuns, pentru că PSD e preocupat doar de Pușculița de partid și de constituirea unui fond de urgență la dispoziția domnului Dragnea.

Teoretic, capitalul acumulat în Fondul Suveran ar urma sa fie folosit pentru investiții dar, practic, banii se vor duce, în mare parte, în conturile din străinătate ale fruntașilor PSD și, în mai mică parte, în bugetul de pensii și salarii, la care deficitul este deja uriaș.

Cea mai buna dovadă că banii din Fondul Suveran se vor irosi este tocmai declarația recentă a viceprim-ministrului Viorel Ștefan care a anunțat că trei noi cioturi de autostradă se vor construi prin parteneriat public privat sau cu bani de la Banca Mondială. Deci nu cu banii din acest Fond Suveran!

Asta, in condițiile in care Romania a ajuns la cea mai mică rata de absorbție a banilor UE din istoria sa pentru ca guvernul incompetent al PSD nu e in stare să atragă decât criticile comisarului european provenit chiar din rândurile sale.

PNL va ataca la Curtea Constituțională această lege, pentru că nu poate asista la devalizarea economiei naționale, prin cel mai mare tun economic din istoria României, de către o gașcă de 16 Vasilici din anturajul lui Dragnea” scrie în comunicatul transmis de Sorin Bumb.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Operațiune a polițiștilor și jandarmilor din Alba Iulia, în cartierul Cetate. Patru bărbați au fost reținuți și duși la audieri

Publicat

Patru bărbați au fost reținuți miercuri seară în Alba Iulia, după o operațiune de amploare a polițiștilor. 

Se pare că este vorba despre persoane bănuite într-un dosar de furt înregistrat în oraș, pentru care exista un cerc de suspecți.

Aceștia au fost ridicați de oamenii legii în zona blocurilor M din cartierul Cetate, dintr-un apartament în care existau informații că s-ar afla chiar în acel moment.

Surse din Poliție au declarat că autoritățile aveau informații că suspecții erau periculoși și ar fi putut deveni recalcitranți, motiv pentru care s-a decis ca operațiunea să includă un număr mare de polițiști și jandarmi.

Reprezentanții IPJ nu au precizat deocamdată oficial detalii concrete legate de acuzațiile care li se aduc bărbaților reținuți.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Elevilor solicită Guvernului să clarifice situaţia suspendarii cursurilor. LISTA unităților școlare- secții de votare

Publicat

Consiliul Naţional al Elevilor solicită Guvernului „să clarifice” situaţia privind suspendarea cursurilor fizice având în vedere organizarea în şcoli de secţii de votare pentru alegerile locale, acuzând că această decizie a venit „mult prea târziu”.

„Astăzi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis suspendarea cursurilor în format fizic pentru zilele de 25, 28 şi 29 septembrie 2020, pentru şcolile în care vor fi secţii de vot, în ciuda faptului că mai multe comitete judeţene pentru situaţii de urgenţă au luat decizia suspendării cursurilor şi pentru data de joi, 24 septembrie.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a emis, de asemenea, un ordin care conţine aceleaşi prevederi precum hotărârea CNSU. Consiliul Naţional al Elevilor condamnă ferm lipsa de responsabilitate şi nepăsarea cu care guvernanţii tratează actorii din teritoriu – elevi, părinţi şi profesori, întrucât decizia de suspendare a cursurilor fizice a venit mult prea târziu, iar autorităţile locale au fost nevoite să ia decizii în baza unor declaraţii şi nu a unor decizii ferme venite de la nivel central.

Solicităm Guvernului României să clarifice situaţia privind suspendarea cursurilor şi să urgenteze procedura de achiziţie publică pentru dispozitive conectate la internet, întrucât orice perioadă în care orele de curs se desfăşoară în format online înseamnă cunoştinţe pierdute pentru elevii care nu au acces la internet”, afirmă CNE într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit CNE, în continuare, achiziţia primului lot de tablete este „blocată”, iar cele 82.000 de dispozitive „promise de minister nu au ajuns la elevi”, în condiţiile în care ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, „a declarat că orice suspendare a cursurilor fizice va fi, pe viitor, înlocuită cu educaţia online”.

Cum vezi dacă o școală este ”secție de votare” la Alegerile locale din 27 septembrie

Trei din patru secții de votare de la alegerile locale 2020 sunt organizate în școli, licee sau grădinițe, potrivit unei analize făcută de Edupedu.ro cu datele de la Autoritatea Electorală Permanentă. În aceste unități se supendă cursurile față în față vineri, 25 septembrie și luni și marți, 28-29 septembrie 2020. Autoritățile nu au pus la dispoziție nicio listă cu școlile în care nu sunt secții de votare și în care eleviivor continu cursurile față în față scrie edupedu.ro

Din totalul celor 18.794 de secții de votare organizate de autorități pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020, înscrise în Registrul secțiilor de votare al AEP, 14.295 sunt în unități de învățământ, asta înseamnă 76,06%.

Pe tip de unitate de învățământ situația secțiilor de votare este următoarea

  • școli gimnaziale/primare 10.256
  • grădinițe 1.785
  • licee 1.394
  • colegii 845
  • seminarii 10

Pentru că nu există o listă cu școlile în care cursurile continuă, părinții, profesorii și elevii pot descărca lista secțiilor de votare de mai jos și pot căuta școala la care sunt copiii/în care sunt angajați folosind tastele ctrl+F (find/gasește). Dacă unitatea de învățământ nu este pe listă, înseamnă că elevii merg la cursuri. Dacă este pe listă, cursurile se fac online scrie edupedu.ro

Lista secțiilor de votare 2020 din județul Alba de la Autoritatea Electorală Permanentă AICI

AGERPRES, edupedu.ro, AEP

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cele mai hrănitoare alimente din lume. Ghidul necesităților de hrănire sănătoasă- BBC Food

Publicat

Mulți dintre noi suntem mai atenți la dietele noastre și la modul în care alimentele pe care le consumăm ne pot susține sănătatea, în această perioadă în care petrecem mai mult timp acasă.

Jurnaliștii de la BBC Good Food au căutat soluții practice pentru ingrediente alternative, rețete nutritive și toate aspectele legate de gătit și mâncare.

Imaginați-vă mâncarea ideală. Una care conține toți nutrienții necesari pentru a satisface, fără să depășească, cerințele noastre zilnice de nutrienți. Dacă ar exista un astfel de aliment, consumul acestuia ar oferi echilibrul nutrițional optim pentru corpul nostru.

O astfel de mâncare însă nu există, au constatat jurnaliștii. Dar putem face următorul lucru: să mâncăm ținând cont de un echilibru de alimente extrem de nutritive care, atunci când sunt consumate împreună, nu conțin prea mult dintr-un singur nutrient, pentru a evita depășirea cantităților zilnice recomandate.

Oamenii de știință au studiat peste 1.000 de alimente, atribuind fiecăruia un scor nutrițional. Cu cât scorul este mai mare, cu atât este mai probabil ca alimentu să satisfacă, dar nu să depășească nevoile voastre nutriționale zilnice, atunci când sunt consumate în combinație cu altele.

1. Migdale

579kcal, 0,91 USD, per 100g

Bogate în acizi grași mono-nesaturați. Promovează sănătatea cardiovasculară și poate ajuta la diabet.

SCOR NUTRIȚIONAL: 97

2. Cherimoya 

75kcal, 1,84 dolari, pe 100g

Fructul Cherimoya este cărnos și dulce, cu o pulpă albă. Bogat în zahăr și vitamine A, C, B1, B2 și potasiu.

SCOR NUTRITIONAL: 96

3. Bibanul de ocean

79kcal, 0,82 dolari, per 100g

Specia atlantică. Un pește de adâncime este uneori numit rockfish. Bogat în proteine, sărac în grăsimi saturate.

SCOR NUTRITIONAL: 89

4. Pește plat

70kcal, 1,15 USD, per 100g

Specii de talpă și flet. În general, fără mercur și o sursă bună de nutrienți esențiali vitamina B1.

SCOR NUTRITIV: 88

5. Semințe de Chia

486kcal, 1,76 USD, per 100g

Micile semințe negre care conțin cantități mari de fibre dietetice, proteine, acid α-linolenic, acid fenolic și vitamine.

SCOR NUTRITIONAL: 85

6. Semințe de dovleac

559kcal, 1,60 USD, per 100g

Una dintre cele mai bogate surse de fier și mangan pe bază de plante.

SCOR NUTRITIONAL: 84

7. Sfeclă

19kcal, 0,29 USD, per 100g

O sursă dietetică foarte rară de fitochimicale despre care se crede că au proprietăți antioxidante și de altă natură.

SCOR NUTRITIONAL: 78

8. Untură de porc

632kcal, 0,95 USD, per 100g

O sursă bună de vitamine B și minerale. Grăsimea de porc este mai nesaturată și mai sănătoasă decât grăsimea de miel sau de vită.

Jurnaliștii de BBC au investigat 100 de asemenea ingrediente și au calculat scorul pentru fiecare în parte.

Informații detaliate pot fi obținute AICI.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Alertă europeană: Azotatul de amoniu din airbag-uri provocă explozii. Două mărci, somate să-și retragă mașinile de pe piață

Publicat

Comisia Europeană a emis două alerte privind pericolul grav generat de azotatul de amoniu utilizat în dispozitivul de umflare a airbagului, care poate provoca explozii.

Sistemul Safety Gate al Comisiei Europene a emis două alerte extrem de grave referitoare la riscurile de explozie la dispozitivele de airbag-uri.

”În cazul unui accident care a declanșat eliberarea unui airbag pentru conducător sau a unui airbag pasager, această modificare ar putea provoca o explozie a generatoarelor de gaz. În cazul în care un generator de gaz rupează, airbag-ul nu ar avea, așadar, nicio funcție de restricționare și piesele detașate de la generatorul de gaz ar putea ajunge în interiorul vehiculului. Acest lucru ar crește riscul de rănire a călătorilor”, se arată în alerta emisă de Germania.

Asociația pentru Protecția Consumatorilor Infocons a solicitat autorităților române să intervină pentru remedierea acestor probleme la autovehiculele Mercedes-Benz și Ford înmatriculate în țara noastră.

Mărcile vizate sunt Mercedes-Benz și Ford pentru care s-a solicitat retragerea de pe piață.

Astfel, pentru Mercedes-Benz, la modelele A-Class, C-Class, GLK, E-Class, ML, GL, R-Class, SLK, SLS AMG, fabricate între 2004 și 2016, a fost emisă o alertă din cauza generatoarelor de gaz cu azotat de amoniu fără agenți de uscare, care ar putea, în anumite condiții climatice, să conducă în timp la o schimbare chimică a combustibilului.

La autoturismele marca Ford, produse în Statele Unite, la modelele Mustang, Fusion, MKZ, Lincoln Town Car, Edge, MKX, Ranger, Ford GT, fabricate din 2005 până în 2014, s-a constatat că azotatul de amoniu utilizat în dispozitivul de umflare a airbagului poate avea o modificare substanțială în timp din cauza degradării provocate după o expunere prelungită la o umiditate absolută ridicată, la temperaturi ridicate și la cicluri de temperaturi înalte.

”În cazul în care un airbag este activat, acesta poate conduce la creșterea presiunii sau poate provoca o presiune internă excesivă iar corpul acestuia să se spargă, iar fragmentele de metal pot trece prin materialul pernei care provoacă rănirea ocupanților”, se precizează în alerta emisă de Regatul Unit.

În paralel, Asociația pentru Protecția Consumatorilor Infocons a solicitat autorităților române să intervină pentru remedierea acestor probleme la autovehiculele aparţinând marcilor menţionate mai sus înmatriculate în țara noastră.

”În țările europene, în cazul unor astfel de alerte, firmele producătoare îi notifică pe cetățenii care dețin în proprietate astfel de autoturisme, prin mail, prin sms, prin poștă, pentru a veni de îndată în service-urile reprezentanțelor pentru a putea repara sau a înlocui dispozitivele care generează riscuri sau chiar a retrage produsul cu plata despăgubirilor cuvenite cu celeritate, nu după ani de zile sau niciodată, cum se întâmplă la noi”, a precizat președintele Asociației pentru Protecția Consumatorilor infocons, Sorin Mierlea citat de national.ro .

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate