Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: ”Șosele muzicale” și roboței de ghidare. Pe ce vrea să dea bani compania care administrează drumurile naționale, în 2020

Publicat

YouTube video

CNAIR a prezentat recent planurile pentru 2020. Printre acestea, montarea de noi parapete, atenuatoare de impact, dar și două proiecte-pilot: ”drumurile-partituri” și ”roboțelul gihd de avertizare”.

În Strategia Siguranței Rutiere pe 2020, CNAIR menționează amplasarea de noi parapete metalice și din beton, precum și continuarea instalării de atenuatoare metalice de impact pe șosele. De asemenea, intenționează să extindă folosirea parapetelor cu role, dar și achiziționarea de separatoare elastice cu cabluri pentru drumuri naționale, scrie hotnews.ro.

Proiecte pilot de siguranță rutieră:

Proiectului pilot „Drumurile Partituri – Respectarea vitezei, încântarea sufletului

”Obiectivul acestui proiect va consta în transformarea unor melodii celebre (ex: Ciocârlia și Drumurile noastre) în partituri din marcaje rutier. Proiectul va necesita  colaborarea cu o Universitate de muzică din România”, se arată în document.

Prin acest proiect, CNAIR va încerca realizarea în România a celebrelor ”drumuri muzicale” deja testate și în alte țări precum Danemarca, Olanda, Japonia, Statele Unite, Coreea de Sud, Ungaria sau Indonezia.

 

YouTube video

„Drumurile muzicale” se folosesc de marcaje rezonatoare realizate în asfalt care, atunci când sunt traversate de un vehicul la o anumită viteză, răsună diferit și pot „interpreta” diferite melodii.

Proiectul-pilot „Roboțelul Ghid de Avertizare”

”Obiectivul acestui proiect va consta în achiziția de roboței de ghidare în zona sectoarelor periculoase din punct de vedere al siguranței rutiere”, potrivit documentului citat.

surse: hotnews.ro, cnadnr.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax