Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Speciile şi habitatele naturale din siturile Frumoasa, conservate în cadrul unui proiect de peste 3 milioane de euro

Publicat

Speciile şi habitatele din siturile naturale Frumoasa, în zona Munţii Sebeşului, vor fi conservate şi protejate printr-un proiect pe POS Mediu implementat de Consiliul Judeţean Alba. Contractul a fost semnat luni, iar valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 3.139.916 euro.

Prin proiect de presupune realizarea planului de management integrat pentru siturile ROSCI0085 Frumoasa şi ROSPA0043 Frumoasa, cu accent pe măsurile speciale de conservare care se impun pentru speciile şi habitatele de importanţă comunitară aflată pe raza acestora. Suprafaţa totală a ariilor vizate este de 137.115 hectare, localizată în raza teritorială a judeţelor Alba, Hunedoara, Sibiu şi Vâlcea.

Proiectul prevede realizarea de studii preliminare pentru cunoaşterea detaliată a distribuţiei şi stării de conservare a speciilor şi habitatelor de interes comunitar pentru care au fost declarate siturile „Natura 2000”.

Activităţile vor cuprinde realizarea de hărţi de distribuţie a habitatelor naturale, a populaţiilor speciilor sălbatice de interes comunitar şi a habitatelor acestora, elaborarea stării de conservare şi elaborarea măsurilor de conservare a acestora.Va fi realizat, de asemenea, un sistem unitar de evidenţă a regimului de proprietate al terenurilor şi construcţiilor permanente, proiectare şi asistenţă tehnică pentru dezvoltarea centrelor de vizitare, realizarea Centrului de vizitare Frumoasa de la Poarta Raiului  şi a punctelor de informare, dar şi realizarea unui film documentar şi a 7 filme scurte pentru conştientizarea publicului cu privire la valoarea biodiversităţii din Frumoasa.

Tot în acelaşi scop vor fi organizate evenimente precum „Caravana Frumoasa”, dar şi tabere educaţionale pentru copii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax