Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Spectacole surpriză și nume mari la Festivalul de Teatru de la Alba Iulia. La ”Povești” cu Ioana Bogățan

Publicat

Festivalul de Teatru de la Alba Iulia. Singura perioada din an, în care spectatorii din Alba Iulia au parte de teatru dramatic, profesionist și de calitate, bate la ușă. Este vorba despre luna mai, mai exact sfârșitul lunii când va începe Festivalul Internațional de Teatru ”Povești”. 

Printre cele mai importante nume din acest an se află Tudor Chirilă, Richard Balint, Pavel Bartoș, Radu Afrim, Marius Manole sau Claudiu Bleonț. Însă și actualitatea, războiul din Ucraina va fi exemplificat printr-o dramă a Teatrului Bulandra, ”Băieții de Zinc”. 

Am stat de vorbă cu Ioana Bogățan, managerul teatrului Prichindel din Alba Iulia. Ioana a vorbit despre evoluția festivalului, dar și despre spectacolele de anul acesta.

Ajuns la ediția cu numărul XVII, festivalul a crescut odată cu spectatorii săi. Cei mici, au devenit în timp mai mari și au început să meargă de la păpuși la dramă. Ca și în fiecare an, timp de șase zile, vor exista spectacole pentru copii, adolescenți, dar și teatru de dramă.

Este un festival pe care echipa teatrului îl organizează de 17 ediții și care s-a dovedit a fi un succes. În 2024, ca în fiecare an vor exista mai multe spectacole pentru fiecare categorie de spectatori.


De la teatru de păpuși, la spectacole de dramă, expoziții și chiar un concert la sfârșit de festival susținut de Byron.

Pentru copii vor veni la Alba Iulia teatrele din Craiova, Brașov sau din Târgul Mureș, alături de alte trupe din țară, dar și din străinătate.

Pavel Bartoș, din nou la Alba Iulia

Pavel Bartoș va fi din nou prezent la Alba Iulia, într-o coproducție România-Basarabia, ”Escu”.

Ateliere, lansări de carte

Pe lângă spectacole vor avea loc ateliere de scenografie, animație și jocuri de umbre, pentru cei mici. Din program nu vor lipsi și lansările de carte.

Tudor Chirilă în Căsătoria

Tudor Chirilă va fi prezent la Alba Iulia alături de Teatrul de Comedie din București, în „Căsătoria” de Gogol.

Marius Manole și Marius Bondochi într-un spectacol semnat de Radu Afrim

Un alt spectacol foarte așteptat va fi cel semnat de Radu Afrim, ”La câțiva oameni distanță de tine”. Unde pe scenă vor urca Marius Manole și Marius Bondochi.

Dramele războiului în Băieții de zinc

O temă de actualitate va fi prezentă pe scenă la Alba Iulia: războiul. Teatrul Bulandra aduce povestea unor mame care și-au pierdut băieții în război, și care s-au întors acasă în sicrie de zinc.

Spectacol manifest, în subsolul Palatului Principilor

Un spectacol inspirat din fapte reale, din viața de zi cu zi va avea loc, în subsolul Palatului Principilor din Alba Iulia. Este vorba despre Unele rufe nu se spală în public. Spectacolul este regizat de Anda Drăgan, regizor din Alba, care a terminat facultatea la Cluj.

Richard Balint în Cyrano

Actorul născut în Cugir, Richard Balint, revine și în 2024 la Alba Iulia, după succesul din 2023, cu Fiul. Trupa de teatru Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria vine în festival cu Cyrano, un triunghi amoros, în versuri și rimă.

Concert Byron în închiderea festivalului

Festivalul va fi închis cu un concert al formației Byron. Concertul va avea loc în zona statuii lui Mihai Viteazul.

Programul festivalului va fi făcut public în curând.

Prețul biletelor a rămas același 30 de lei pentru adulți, 15 lei pentru studenți și 7 lei pentru cei mici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax