Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud va fi reabilitat termic. Investiție de 7,7 milioane de lei

Publicat

La sediul ADR Centru din Alba Iulia a avut loc miercuri, 20 iunie, semnarea contractului de finanțare pentru proiectul „Reabilitare energetică Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud”, în valoare totală de peste 7,7 milioane de lei. 

Semnarea contractului de finanțare s-a făcut în prezența președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, a managerului spitalului aiudean Noiela Cristina Vieru și a directorului general ADR Centru, Simion Crețu.

„Suntem foarte fericiți că ne aflăm în acest moment. Pentru spital este un vis devenit realitate pentru că ne-am dorit foarte mult ca această finanțare să ajungă în acest punct și de asemenea implementarea să ne aducă un cadru adecvat pentru desfășurarea activității medicale. De asemenea, pentru pacienți condiții mult îmbunătățite și nu în ultimul rând este importantă economia pe care o putem face prin reducerea costurilor cu energia”, a declarat managerul spitalului, Noiela Cristina Vieru.

Potrivit directorului ADR Centru, Simion Crețu, energia este una din domeniile foarte importante pentru viața social-economică a României și a Uniunii Europene.

„Din documentația tehnică, după calculele pe care proiectanții le-au făcut, va avea niște rezultate spectaculoase. Este vorba despre diminuarea cu peste 80% a emisiilor de CO2, de reducerea consumului de energie primară respectiv gaz metan cu peste 80%. De asemenea, prin investițiile care se fac, acest proiect își propune creșterea ponderii energiilor regenerabile. Este vorba despre energie solară prin panouri care vor acoperi 39% din totalul consumului anual de energie. Bugetul total al proiectului este de aproape 1,67 milioane de euro, dintre care 1,19-1,2 milioane de euro sunt sume neramburasbile”, a explicat Simion Crețu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax