Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Srilankezii din Alba Iulia pregătesc o petrecere cu mâncare, muzică și jocuri, din Sri Lanka, pe malul Ampoiului

Publicat

Pe malul Ampoiului, în jur de 20 de srilankezi s-au adunat pentru a vedea locul unde vor organiza o petrecere în weekendul următor. Este vorba despre comunitatea de srilankezi din Alba Iulia, care pregătește o petrecere pentru ei, dar și pentru locuitorii din oraș. 

Am stat de cu Lakmal și Emil, doi dintre srilankezii din Alba. Sunt veniți în România, relativ recent, însă, au vrut să vorbeasccă în fața camerei în română.

Un gest de respect pentru comunitate, așa l-au numit. Și petrecerea lor tot un gest pentru comunitate este, comunitatea care i-a primit.

Au venit dintr-o țară îndepărtată, cu alte tradiții și obiceiuri. Tradiții și obiceiuri pe care vor să le facă cunoscute și celor din Alba Iulia.


Din acest motiv sâmbătă, 27 aprilie, vor organiza o petrecere pe malul Ampoiului. Este o petrecere prin care vor să sărbătorească noul an srilankez, dar și să arate ce obiceiuri au în țara din care provin.

CITEȘTE ȘI: SÂMBĂTĂ: Petrecere cu sute de srilankezi, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Muzică și preparate tradiționale din Sri Lanka

Intrarea în noul an a fost în 13/14 aprilie, după calendarul solar folosit de aceștia. Este o sărbătoare ținută sinhalezi și tamili, cele două etnii majoritare în Sri Lanka.

În tradiția Sri-lankeză, în calendar, soarele se mişcă din Casa Peştilor în Casa Berbecului.

Ce pregătesc pentru petrecere

Organizatorii vor să aducă cât mai mult din tradția lor. Drept urmare vor avea la petrecere doi DJ. Aceștia vor pune muzică tradițională din Sri Lanka, dar și muzică comercială.

De asemenea, un factor important va fi mâncarea.

Alături de ei va veni un bucătar de la București care va găti mâncare tradițional srilankeză. Este unul dintre punctele pe care organizatorii vor să le prezinte celor din Alba Iulia. De asemenea, nu vor lipsi și jocurile din cadrul evenimentului.

Aceștia îi vor provoca pe locuitorii din Alba Iulia, care vor vrea să participe la petrecere, la o serie de jocuri. Spre exemplu, vor organiza un fel de ”pune coada la măgar” doar că în loc de măgar, în Sri Lanka, personajul principal este un elefant.

Petrecerea este organizată de Alba Warriors. Este o organizație a srilankezilor din Alba Iulia care are și o echipa de criket. De asemenea în organizarea evenimentului este implicată și Primăria Municipiului Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax