Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Stadiul lucrărilor la A10, între Aiud și Alba Iulia, lotul 2. CNAIR: Se lucreză la terasamente, poduri și pasaje

Publicat

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat imagini cu șantierul lotului 2 al autostrăzii Sebeș – Turda, între Aiud Sud și Alba Iulia Nord.  Lucările par să se desfășoare destul de lent, în acest moment se lucrează la terasamente, relocări, etc.

„În prezent se execută lucrări la terasamente (montaj cămine dren, finisare taluz, așternere pământ vegetal, umpluturi, drum de întreținere, așternere mixtură asfaltică), poduri și pasaje (armare placa suprabetonare, armare grindă) drenaj ape, relocări, umpluturi, etc. Imaginile au fost realizate săptămâna trecută” a transmis CNAIR.

Șefii de la Drumuri sunt optimiști și spun că “loturile 1 şi 2 ale Autostrăzii Sebeș-Turda, cu siguranţă, vor fi finalizate anul viitor”, însă cei de la Asociația Pro Infrastructuta îi contrazic.

„În ritmul actual, cu progres zero, putem spune că termenul de finalizare sau măcar de deschidere a circulației este în aer.

În plus, relocarea rețelelor electrice bate și aici pasul pe loc, ca pe tronsonul vecin, operațiunile de mutare a stâlpilor de curent nefiind rezolvate la 5 luni de la emiterea deciziei de expropriere pentru terenurile necesare.

Chiar dacă, într-un scenariu optimist, lucrările la terasamente și asfalt vor fi duse la bun sfârșit în 2020, lipsa unei mobilizări consistente la structuri și relocări de utilități riscă să ducă finalizarea întregului șantier după acest an. Contractul este în vigoare din 2014, iar prima autorizație de construire a fost emisă în 2015. Stadiul fizic, în teren, este de aproximativ 50%.

Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere mai multă proactivitate în monitorizarea acestui obiectiv. Acceptarea tacită a unui ritm de lucru care nu are nicio legătură cu termenele asumate contractual nu va face decât să încurajeze și pe viitor asemenea comportamente” spune Asociația Pro Infrastructura.

Cele mai mari probleme sunt la Lotul 1. Lotul are 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului, la ieşire din Alba Iulia. De lucrări se ocupă Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL. Valoarea contractului este de 541.739.137,21 lei (fără TVA).

Anul acesta au fost recepționate loturile 3 și 4 din Autostrada Sebeş – Turda. Loturile 3 şi 4 ale autostrăzii însumează 28,75 kilometri şi asigură legătura între Aiud şi Turda. Loturile 1 şi 2 unesc Sebeşul şi Aiudul, având o lungime de 41,25 kilometri.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Vârsta la care oamenii devin de fapt adulţi. Concluziile unui studiu

Publicat

familie parinti copii

În majoritatea țărilor din lume, vârsta la care o persoană este considerată adultă este de 18 ani. Însă cercetători britanici citați de BBC susţin că oamenii nu devin pe deplin „adulți” până la vârsta de 30 de ani. Oamenii de știință care studiază creierul și sistemul nervos spun că vârsta la care oamenii devin adulți […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

PROGNOZA METEO lunară: Temperaturi şi precipitaţii până în 22 aprilie. Cum va fi vremea de Florii

Publicat

flori primavara

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru patru săptămâni, până în 22 aprilie. Temperaturile vor fi apropiate de valori normale, însă precipitaţiile vor fi deficitare, în intervalul amintit. În judeţul Alba, vremea se răceşte în următoarea săptămână, apoi se încălzeşte din nou. Va mai ploua doar în aprilie, când sunt posibile şi intervale […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Rezultate finale olimpiade – ITALIANĂ şi SPANIOLĂ – etapa judeţeană Alba 2019. Punctajele

Publicat

examen scoala

Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba transmite rezultatele finale la probele A şi B în cadrul Olimpiadei de Limbi romanice – italiană şi spaniolă, etapa judeţeană 2019. LIMBA ITALIANĂ Clasa a VIII-a Nume elev / Unitatea de învăţământ / Localitatea / Nivel / Punctaj Băluțiu Denissa – Școala Gimnazială Nr. 3  – Cugir – intensiv – 92.00 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Olimpiada de Limba FRANCEZĂ 2019, rezultate finale după etapa judeţeană Alba. Punctajele

Publicat

limba franceza

Sâmbătă s-a desfăşurat ultima probă la etapa judeţeană Alba a olimpiadei de Limba Franceză 2019. Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a transmis punctajele finale ale elevilor. Etapa naţională se va desfăşura în perioada 22-26 aprilie, în Bistriţa-Năsăud. Rezultate finale Olimpiada de Limba Franceză 2019 – etapa judeţeană Alba: Clasa a IX – a Numele elevului / […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate