Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Stadiul lucrărilor la A10, între Aiud și Alba Iulia, lotul 2. CNAIR: Se lucreză la terasamente, poduri și pasaje

avatar

Publicat

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat imagini cu șantierul lotului 2 al autostrăzii Sebeș – Turda, între Aiud Sud și Alba Iulia Nord.  Lucările par să se desfășoare destul de lent, în acest moment se lucrează la terasamente, relocări, etc.

„În prezent se execută lucrări la terasamente (montaj cămine dren, finisare taluz, așternere pământ vegetal, umpluturi, drum de întreținere, așternere mixtură asfaltică), poduri și pasaje (armare placa suprabetonare, armare grindă) drenaj ape, relocări, umpluturi, etc. Imaginile au fost realizate săptămâna trecută” a transmis CNAIR.

Șefii de la Drumuri sunt optimiști și spun că “loturile 1 şi 2 ale Autostrăzii Sebeș-Turda, cu siguranţă, vor fi finalizate anul viitor”, însă cei de la Asociația Pro Infrastructuta îi contrazic.

„În ritmul actual, cu progres zero, putem spune că termenul de finalizare sau măcar de deschidere a circulației este în aer.

În plus, relocarea rețelelor electrice bate și aici pasul pe loc, ca pe tronsonul vecin, operațiunile de mutare a stâlpilor de curent nefiind rezolvate la 5 luni de la emiterea deciziei de expropriere pentru terenurile necesare.

Chiar dacă, într-un scenariu optimist, lucrările la terasamente și asfalt vor fi duse la bun sfârșit în 2020, lipsa unei mobilizări consistente la structuri și relocări de utilități riscă să ducă finalizarea întregului șantier după acest an. Contractul este în vigoare din 2014, iar prima autorizație de construire a fost emisă în 2015. Stadiul fizic, în teren, este de aproximativ 50%.

Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere mai multă proactivitate în monitorizarea acestui obiectiv. Acceptarea tacită a unui ritm de lucru care nu are nicio legătură cu termenele asumate contractual nu va face decât să încurajeze și pe viitor asemenea comportamente” spune Asociația Pro Infrastructura.

Cele mai mari probleme sunt la Lotul 1. Lotul are 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului, la ieşire din Alba Iulia. De lucrări se ocupă Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL. Valoarea contractului este de 541.739.137,21 lei (fără TVA).

Anul acesta au fost recepționate loturile 3 și 4 din Autostrada Sebeş – Turda. Loturile 3 şi 4 ale autostrăzii însumează 28,75 kilometri şi asigură legătura între Aiud şi Turda. Loturile 1 şi 2 unesc Sebeşul şi Aiudul, având o lungime de 41,25 kilometri.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

EVENIMENT

Achitare și condamnări la închisoare cu suspendare, în Dosarul ”Oilor Fantomă”. Decizie la Tribunalul Alba

avatar

Publicat

oi instanta

Achitare și condamnări la închisoare cu suspendare pentru cei trei inculapți în dosarul oilor fantomă. Decizia a fost luată de magistrații Tribunalului Alba, vineri, 18 ianuarie. Florian Farcaș, fost director adjunct al OJFIR Alba, a fost achitat pentru infracțiunile de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false și luare de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

”Mica vrăjitoare”, din nou la Teatrul de Păpuși Prichindel din Alba Iulia. Programul spectacolelor pentru copii

avatar

Publicat

teatru de papusi

Teatrul de Păpuși Prichindel din Alba Iulia a transmis informații despre reluarea sectacolului ”Mica vrăjitoare”, o producție a instituției selecționată la trei festivaluri importante din țară: Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși PUCK Cluj-Napoca, unde a obținut Diplomă pentru impact vizual, Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin” Timișoara, obținând Premiul pentru regie și […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Traficul rutier pe DN 75, în localitatea Arieșeni este oprit. Se efectuează detonări controlate de zăpadă

avatar

Publicat

stop

Traficul rutier este oprit în localitatea Arieșeni pe DN 75, din cauza unor detonări de zăpadă în județul Bihor, zona Vârtop. Potrivit IPJ Alba, ISU Bihor, efectuează detonări controlate de zăpadă, pentru a înlătura riscul producerii de avalanșe. Porținea de drum va fi redeschisă circulației, imediat după finalizarea în condiții de siguranță a detonării controlate […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Campania Poliției Române „Paza bună trece primejdia rea” a ajuns la Sebeș

avatar

Publicat

politie

Campania Poliţiei Române, pentru prevenirea furturilor din locuinţe, „Paza bună trece primejdia rea”, a ajuns în municipiul Sebeş. Poliţiştii au informat cetăţenii cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuințe. Ieri, 17 ianuarie 2019, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu poliţiştii din […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate