Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Stadiul lucrărilor la A10, între Aiud și Alba Iulia, lotul 2. CNAIR: Se lucreză la terasamente, poduri și pasaje

avatar

Publicat

Publicitate

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat imagini cu șantierul lotului 2 al autostrăzii Sebeș – Turda, între Aiud Sud și Alba Iulia Nord.  Lucările par să se desfășoare destul de lent, în acest moment se lucrează la terasamente, relocări, etc.

„În prezent se execută lucrări la terasamente (montaj cămine dren, finisare taluz, așternere pământ vegetal, umpluturi, drum de întreținere, așternere mixtură asfaltică), poduri și pasaje (armare placa suprabetonare, armare grindă) drenaj ape, relocări, umpluturi, etc. Imaginile au fost realizate săptămâna trecută” a transmis CNAIR.

Șefii de la Drumuri sunt optimiști și spun că “loturile 1 şi 2 ale Autostrăzii Sebeș-Turda, cu siguranţă, vor fi finalizate anul viitor”, însă cei de la Asociația Pro Infrastructuta îi contrazic.

„În ritmul actual, cu progres zero, putem spune că termenul de finalizare sau măcar de deschidere a circulației este în aer.

În plus, relocarea rețelelor electrice bate și aici pasul pe loc, ca pe tronsonul vecin, operațiunile de mutare a stâlpilor de curent nefiind rezolvate la 5 luni de la emiterea deciziei de expropriere pentru terenurile necesare.

Chiar dacă, într-un scenariu optimist, lucrările la terasamente și asfalt vor fi duse la bun sfârșit în 2020, lipsa unei mobilizări consistente la structuri și relocări de utilități riscă să ducă finalizarea întregului șantier după acest an. Contractul este în vigoare din 2014, iar prima autorizație de construire a fost emisă în 2015. Stadiul fizic, în teren, este de aproximativ 50%.

Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere mai multă proactivitate în monitorizarea acestui obiectiv. Acceptarea tacită a unui ritm de lucru care nu are nicio legătură cu termenele asumate contractual nu va face decât să încurajeze și pe viitor asemenea comportamente” spune Asociația Pro Infrastructura.

Cele mai mari probleme sunt la Lotul 1. Lotul are 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului, la ieşire din Alba Iulia. De lucrări se ocupă Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL. Valoarea contractului este de 541.739.137,21 lei (fără TVA).

Anul acesta au fost recepționate loturile 3 și 4 din Autostrada Sebeş – Turda. Loturile 3 şi 4 ale autostrăzii însumează 28,75 kilometri şi asigură legătura între Aiud şi Turda. Loturile 1 şi 2 unesc Sebeşul şi Aiudul, având o lungime de 41,25 kilometri.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ADMINISTRATIE

Viorica Dăncilă vine cu tot Guvernul la Alba Iulia. Ședință omagială ”Centenar” la Sala Unirii

avatar

Publicat

sedinta guven

Guvernul României își ”ia inima în dinți” și vine la Alba Iulia, în fieful numărul 1 al liberalilor, pe data de 29 noiembrie, pentru a ține o ședință omagială cu ocazia Centenarului la Sala Marii Unirii. Încă din luna august prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai, declara pentru Alba24 că se află în discuții avansate pentru organizarea […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Atenţionări de la DSVSA pentru cei care doresc să vândă sau să cumpere porci. Reguli şi sancţiuni

avatar

Publicat

porci

Direcţia Sanitar Veterinară Alba atrage atenţia celor care care vor să cumpere sau să vândă porci că au anumite obligaţii, având în vedere focarele de pestă de porcină africană confirmate la nivel național, inclusiv în județul Bihor, limitrof județului Alba.Transportul porcilor dintr-un județ în altul se realizează în baza unui aviz interjudețean obținut de la […]

Citește mai departe
Publicitate

TEIUȘ

„Ion Arion – martir al neamului românesc”. Simpozion, expoziţie şi spectacol folcloric la Teiuş

avatar

Publicat

teius

Vineri, 23 noiembrie, la Teiuş vor fi organizate o serie de evenimente legate de Centenarul Marii Uniri de la 1918. Va fi inaugurat bustul martirului Ion Arion, va fi organizat un simpozion şi va fi un spectacol folcloric.Simpozionul are loc la Casa de Cultură a oraşului Teiuş, cu tema “Ion Arion – patriot înflăcărat şi […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia, forțată de Guvern să SISTEZE investiții deja începute la Liceul Economic și pe mai multe străzi

avatar

Publicat

economic

Primăria Alba Iulia a primit o solicitatare ”șoc” din partea Guvernului: să sisteze lucrările la cinci obiective începute prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Este vorba în primul rând despre Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, unde lucrările deja au început, dar și despre alte patru obictive importante aflate în aceeași situație.Citește […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate