Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Stadiul lucrărilor la drumul expres care va face mai usor drumul spre Cluj-Napoca. Va lega Autostrada A3 de DN 1, la Tureni

Publicat

Lucrările avansează pe șantierul Drumului Expres ce va lega Autostrada A3 de drumul național DN 1, în dreptul localității Tureni din Cluj. Potrivit DRDP Cluj, în prezent se execută lucrări de terasamente, consolidări, structuri, execuție podețe, realizare drenuri, relocare rețele utilități, montare rețea ITS, clădiri operaționale pentru punct de sprijin.

Termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor este februarie 2025. 

Lungimea drumului expres va fi de 4,9 kilometri. Alți 10 kilometri reprezintă lungimea bretelelor de la nodurile A3 și DN 1. Potrivit proiectului, bretelele vor avea două benzi.

Profilul drumului expres prevede o lățime a benzii de circulație de 3,5 metri, un acostament lat de 2,25 metri și spațiu median de 3 metri lățime unde vor fi montate separatoare de sens.

Sunt prevăzute 7 poduri și viaducte din care cel mai lung va fi la kilometrul 4 peste Valea Racilor. Viaductul va avea 6 deschideri și o lungime totală de 258 de metri, din care tablierul va avea 246 metri.

A doua structură ca lungime este un pasaj peste Drumul Județean 103 Z, un pod de încrucișare care va avea o lungime de 158 metri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate