Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Starea de alertă va fi prelungită. Ce măsuri sunt luate în calcul. Declarațiile premierului interimar Nicolae Ciucă

Publicat

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, a anunţat că în următoarea şedinţă de Guvern va fi adoptată o hotărâre prin care „starea de alertă va fi prelungită cu măsurile şi indicatorii prevăzuţi în cea precedentă”.

El a precizat că joi după-amiază Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se va reuni în şedinţă.

„În această după-amiază va avea loc şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. De asemenea, este o analiză la nivelul Comitetului de specialitate, care analizează toate aceste aspecte care vor determina decizii la nivel guvernamental. Ceea ce vă pot spune este că Guvernul interimar pe care-l conduc în acest moment nu poate să ia decizii care să modifice foarte mult prevederile stării de alertă în care ne găsim. Ca atare, în următoare şedinţă de Guvern vom adopta o hotărâre de guvern în care prelungim starea de alertă cu măsurile şi indicatorii prevăzuţi în cea precedentă”, a declarat Ciucă, joi, la plecarea de la un eveniment privind combaterea traficului de persoane organizat de Ambasada SUA în România.

Întrebat ce se va întâmpla în Capitală, având în vedere numărul mare de cazuri de COVID-19 constatate în ultima perioadă, Ciucă a spus:

”Zilele trecute au fost 1.900, în discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Sănătăţii şi cu cei care se ocupă de problemele pandemiei, în acest moment se pare că avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei. Sunt măsuri care trebuie discutate la nivelul autorităţilor locale şi împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. Ca atare, în ansamblul măsurilor care s-au luat la nivel naţional, sperăm ca, pe baza procedurilor deja stabilite, la nivelul municipiului Bucureşti să fie luate măsuri în consecinţă”.

Starea de alertă a fost introdusă în România de la 15 mai 2020, când a înlocuit starea de urgență. Ultima decizie pentru prelungirea stării de alertă cu 30 de zile a fost în 14 noiembrie.

AICI hotărârea CNSU acum în vigoare pentru starea de alertă.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax