Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Stație de autobuz din centrul Municipiului Alba Iulia, mutată din cauza lucrărilor la proiectul de mobilitate urbană

Publicat

O stație de autobuz din centrul municipiului Alba Iulia a fost mutată din cauza lucrărilor de modernizare și reabilitare în cadrul primului proiect de mobilitate urbană.

Este vorba despre Stația Piața Alessandria, din fața sediului IPJ Alba, care a fost mutată în fața Parchetului de pe lângă Curtea de Apel.

În zona în care era amplasată stația până acum, carosabilul a fost spart de constructorul care lucrează la proiect. Stația a fost mutată la mică distanță de prima, pentru că autobuzul nu mai avea acces la ea.

Traficul se derulează destul de greu în zonă. Lucrările au început și vor evolua semnificativ în perioada imediat următoare, dar primăria nu a anunțat deocamdată nici un plan de redistribuire a traficului.

Concret, s-a recurs doar la devierea traficului de pe 4, pe 2 benzi.

Revoluție în traficul din Alba Iulia: Ce cuprinde proiectul

Reamintim faptul că lucrările la primul tronson au început încă din luna noiembrie, pe strada Regimentul V Vânători, din cartierul Partoș.

Acest prim proiect de mobilitate continuă astfel cu al doilea tronson care cuprinde străzile Ardealului, Tudor Vladimirescu, Turnătoriei si Cabanei.

Se vor reabilita 11,40 km de infrastructură pietonală, 6,5 km existenți de infrastructură de transport public, se vor crea 8,910 km de benzi dedicate transportului public, se vor amenaja 6,525 km de piste pentru bicicliști, se vor moderniza 24 stații de autobuz și se vor planta în jur de 600 arbori și arbuști.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax