Connect with us
Publicitate

AIUD

VIDEO ȘTIREA TA: Mai multe familii dintr-un sat din Alba trebuie să treacă prin apă, ca să ajungă acasă. Ce solicită autorităților

Publicat

Mai multe familii dintr-un sat lângă Aiud trebuie să treacă prin apa unui pârâu ca să ajungă la casele lor. Situația devine mai complicată după ploile abundente sau atunci când este frig și apa îngheață.

Cazul a fost semnalat de o cititoare Alba24.

Aceasta spune că proprietarii caselor au făcut mai multe solicitări autorităților locale, să-i sprijine prin construirea unui pod, așa cum este în alte localități.

Însă, deocamdată, răspunsul a fost că nu sunt fonduri.

Situația a fost semnalată în satul Gârbovița ce aparține administrativ de Municipiul Aiud.

”Am făcut cereri primăriei. Răspunsul a fost acela că nu au fonduri. Dar pentru evenimente mereu se găsesc bani. Eu aș spune ca problema noastră nu prezintă interes…. trist, dar adevărat.

Suntem 8 familii peste râu care trecem zilnic cu mașinile sau cu piciorul. Atentie: avem și vârstnici”, a transmis cititoarea Alba24.

Oamenii rămân blocați peste vale

Femeia mai spune că atunci când plouă mai mult, rămân blocați în case, iar iarna e și mai greu.

”La fiecare ploaie mai zdravănă, rămânem blocați peste vale, pentru câteva zile sau lăsăm mașinile peste râu, iar iarna, când îngheață apa, este mult mai dificil.

Nepăsarea fiind la cote maxime, ni s-a spus <de ce v-ați făcut casele acolo?>…

Noi, familiile de peste râu, am solicitat construirea unui pod pentru a avea acces cu piciorul sau cu mașinile, asa cum există în alte sate: Gâmbaș, Măgina și altele.

Nu cerem imposibilul, cerem un mod decent de a trăi în satul nostru și de a nu rămâne blocați pe timpul ploilor abundente care surpă malurile râului”, precizează sursa citată.


”Malurile s-au stricat din nou, coborârea e foarte abruptă și riști să rămâi cu mașina în apa înghețată.

Mai sunt și oameni în vârstă care locuiesc aici sau au terenuri agricole pe care le lucrează”, scrie proprietara altei case, pe rețeaua de socializare.

Situația este semnalată de mai mulți ani.

Reprezentanții Primăriei Aiud au precizat că situația va intra în atenția Serviciului Public Administrația Patrimoniului Local.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax