Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Momentul în care un nor de praf de ciment de la fabrica ELIS Pavaje din Vințu de Jos inundă grădina unor vecini

Publicat

O cameră de supraveghere instalată la o locuință din Vințu de Jos arată un nor de praf care inundă curtea.

Proprietarii spun, într-un mesaj adresat Alba24, că praful provine de o fabrică de beton și prefabricate din beton aparținând Elis Pavaje, situată la foarte mică distanță de locuințe. 

”Asta se întâmplă în comuna Vințu de Jos, la punct de lucru a lui ELIS PAVAJE. Poluarea cu praf de ciment este atât de mare încât acoperă toate gradinile și livezile vecinilor.

Pe lângă faptul că nu respecta distanța de 500 m față de zona de locuit, ei având doar 10 m față de zona de locuit, dispersează în atmosferă pulbere de ciment pulbere ce acoperă toate grădinile vecinilor și compromite tot ce este verde.

Semnat, vecinii Moldovan Raul, Alveș Dorin, Alveș Cosmina, Moldovan Emilia” este mesajul transmis de oameni.

Oamenii spun că au făcut sesizări la toate instituțiile statului care se ocupă de acest domeniu dar, cu excepția DSP Alba, nici una nu a reacționat.

UPDATE 10 iulie 2020: 

Alba24 a solicitat un punct de vedere firmei Elis Pavaje, în legătură cu situația de la Vințu de Jos, pe care îl redăm în continuare.  Reprezentanții companiei nu se referă direct la problema semnalată ci prezintă un istoric al preluării fabricii și spun că ”probabilitatea de poluare a celorlalte proprietăți vecinale este redusă”.

Citiți răspunsul celor de la Elis Pavaje:

”Elis Pavaje a preluat fabrica de prefabricate din beton vibropresat, detinuta de Fruhwald, in localitatea Vintu de Jos, exact pe aceeasi locatie.

Fabrica a fost detinuta initial de catre KONNEX PRAZISION TEHNIK SRL inca din anul 1998, apoi de catre Fruhwald din anul 2006 exact pe aceeasi locatie.

Cele doua companii au desfasat activitati asemanatoare cu ELIS PAVAJE, dar fara ca aceasta fabrica, la momentul preluarii de catre noi, sa fi fost modernizata.

Mentionam faptul ca la acest punct de lucru se desfasoara doar activitatea de fabricare a prefabricatelor din beton vibropresate (pavele, borduri, etc.).

In urma preluarii de catre ELIS PAVAJE SRL, fabrica a fost  modernizata la standarde europene, iar probabilitatea de poluare a celorlalte proprietati vecinale este redusa.

Activitatea se desfasoara in conditii normale de legalitate si cu respectarea tuturor conditiilor impuse de autoritatile statului”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax