Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO | ŞTIREA TA PE ALBA24: Şofer „săltat” de poliţiştii locali în trafic, la Alba Iulia. A fost dus la secţie de „mascaţi” şi s-a ales cu amendă

Publicat

sofer politia locala Un şofer din Câmpeni care a parcat în zona sensului giratoriu de la intersecţia străzilor Vasile Goldiş cu Bulevardul Revoluţiei din Alba Iulia a avut parte de o „surpriză”, miercuri, din partea poliţiştilor locali, care au chemat întăriri pentru a-l duce la secţie. Un cititor Alba24 a filmat evenimentul şi spune că se poate vedea cum şoferul în cauză este „săltat de poliţia locală cu mascaţii”. Contactaţi telefonic de Alba24, reprezentanţii Poliţiei Locale spun că bărbatul a oprit maşina în sensul giratoriu, apoi a traversat strada într-un loc nepermis şi, la solicitarea unui act de identitate, acesta a refuzat să se legitimeze.

Zi cu „surprize” pentru un şofer din Câmpeni. C.V.C. (27 de ani), care a ajuns la secţia Poliţiei Locale din Alba Iulia, pentru trei contravenţii. Momentul în care a fost oprit de poliţiştii locali şi dus spre o maşină a unităţii pentru a fi transportat la secţie a fost filmat de un cititor Alba24. Acesta din urmă ne-a scris următoarele: „Am asistat astăzi la o întâmplare amuzantă pe care am reuşit parţial să o filmez. E vorba de un şofer care era parcat în zona noului giratoriu de pe Goldiş. Când acesta a sosit la maşină şi a dorit să plece a fost oprit de Poliţia Locală. Şoferul a devenit iritat şi a încercat să dea peste „poliţiştii” locali care oricum nu aveau ei dreptul şi competenţa să îl oprească în trafic. Faza amuzantă e în momentul în care îşi fac apariţia colegii lor  „mascaţii” de la locală şi îl duc la secţie. E legal să te ia aşa cu „japca” din maşină şi să te ducă la secţie ?”.

Contactat telefonic de Alba24, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Marius Ardeleanu a spus că şoferul în cauză „a oprit maşina în sensul giratoriu, a traversat strada neregulamentar şi a refuzat să se legitimeze. Pentru orice oprire neregulamentară a maşinii avem dreptul să intervenim. A fost sancţionat cu puncte de penalizare şi o amendă de 380 de lei sau 190 de lei în 48 de ore. A fost sancţionat pentru cele trei contravenţii oprire neregulamentară, traversare printr-un loc neregulamentar şi refuzul de legitimare”.

Marius Ardeleanu a precizat că s-a intervenit la faţa locului cu încă un echipaj pentru că bărbatul a devenit „recalcitrant şi a vrut să dea cu maşina peste colegii mei. A fost condus la secţie pentru că a refuzat să se legitimeze”.

proces verbal parcare_n Cetățeanul ”săltat”  de Poliția Locală a declarat pentru Alba24 că le-a spus polițiștilor care l-au legitimat că are actele într-un apartament aflat apropiere de zona respectivă și că nu s-a opus atunci când oamenii legii i-au cerul să îl urmeze la sediu pentru ”confirmarea identității” și că acest fapt rezultă și din mențiunile din procesul verbal de contravenție întocmit de polițiștii locali.

Poliția locală mă acuză de faptul că nu am avut actele la mine și la mențiuni scrie ca i-am arătat actele. Asta pentru că am fost băiat simțit și am mers să îmi iau mașina de acolo. Eu aveam actele sus în apartament dar nu au vrut să mă lase să le aduc. Le-am spus numele și cică trebuiau să verifice. Cum nu aveau stațiile la ei m-au dus la secție ca pe un infractor”, a transmis șoferul în cauză.

 

YouTube video

Dacă surprindeți situații sau evenimente pe care le considerați de interes pentru comunitate, așteptăm informații și imagini pe Știrea Ta pe Alba24.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

20 Comentarii

20 Comentarii

  1. bbc

    miercuri, 07.01.2015 at 15:41

    foarte corect. daca nu stii sa te legimitezi ca intr-o tara normala, se aplica reguli la fel cu comportamentul.
    felicitari politiei!

  2. contravenient

    miercuri, 07.01.2015 at 18:43

    asta e filmare din apartamentul lui otzoiu…fustrat local…ha ha ha…bravo oamenii lu rece…

  3. somebody

    miercuri, 07.01.2015 at 19:27

    Ce ” mascati”? Papagalii aia batrani si grasi neinstruiti?!?

  4. alin

    miercuri, 07.01.2015 at 20:03

    mi se pare corect,dar vor trebui montate noi semne de circulație,și șterse marcajele total de la fosta trecere de pietoni,montarea unor semne de interzicere a parcării,staționării în zona respectivă,cu toate că în codul rutier este stipulat acest lucru,iar în zona respectivă sunt pietoni chiar și copii care trec încă pe la vechea trecere de pietoni,marcarea luminoasă intermitentă a noii treceri de pietoni,și după aceea mi se pare normal să vorbim despre amenzi!sau amendezi și pe urmă asiguri?

  5. Ioanette Elena

    miercuri, 07.01.2015 at 20:22

    Nu mi se pare normal asa ceva! Daca stiti doar varianta presei taceti din gura! Nu ati fost la fata locului! Traim intr-o tara oribila, la fel ca si oamenii care o fac asa! Rusine!! Traim intr-o tara libera unde ai voie sa iti exprimi parerea! Eu asa zic!

  6. alba

    miercuri, 07.01.2015 at 20:22

    stimate bbc, presupun ca esti un angajat al politiei locale, pardon… al comunitarilor… vezi ca ei nu sunt POLITIA, tembelule…dupa ce ca sunt majoritatea niste natarai, nerozi, inculti,agramati mai fac si pe politistii… stau ca boii la taiere cand se intampla cate o agresiune a tiganilor indreptata catre cetatenii albaiulieni si refuleaza cand vad cate o masina parcata aiurea…dobitocii nu au ce cauta in trafic in primul rand, de cum cu mascatii… poate o sa-mi fac timp sa-i descriu pe fiecare dintre frustratii care au imbracat un fas galben si se dau agenti la rutiera …o sa revin…

    • tepes

      joi, 08.01.2015 at 00:43

      pacaliciule

  7. radu

    miercuri, 07.01.2015 at 22:29

    Am o intrebare generata de prevederile codului rutier, respectiv conform carui articol al codului rutie „politia” locala ar dreptul de a folosi semnale luminoase albastre?

    • ionel

      miercuri, 07.01.2015 at 23:06

      si eu ma tot intreb ,da mai mare e intrebarea , de ce au girofare ? nu vad la ce urgente participa ei !!!

  8. valer

    miercuri, 07.01.2015 at 22:29

    mare scofala …a venit un taran din campeni si s-a crezut chuck noris.amendat si gata.

    • LMM

      miercuri, 07.01.2015 at 23:27

      CORECT

  9. ionel

    miercuri, 07.01.2015 at 22:40

    @alba – mare dreptate ai . felicitari .
    @bbc – te miros din spatele tastaturii ca esti un ” militian local ” . mai bine taci si te duci sa iti mai studiezi legea si atributiile tale pe linie de rutiera .
    BAI ” politistilor locali ” voi NU sunteti POLITIA RUTIERA . Mai cititi si voi ART 7 din legea 155 si dupaia iesiti pe strada la consumat motorina aiurea . Noi , cetatenii nu suntem multumiti de felul in care voi ” Nu ” va faceti treaba pe banii nostrii . Toti cotizam , platim impozite ca sa fiti voi platiti sa stati in loganurile alea .

  10. Eduard

    joi, 08.01.2015 at 00:04

    Tilicari locali, bă’ voi daca ati ajuns in uniforma va dati in scheme si figuri? Eu de eram in loc la baiatul acela va si bateam băi, va credeti mari si tari dar nu stiti sa vorbiti bine! Lasati omul in pace !

  11. tepes

    joi, 08.01.2015 at 00:40

    Dupa razboi multi viteji are tara asta.cand va opreste locala sunteti toti mielusei,nu stiti cum sa scapati de amenda. lasati pe altii sa vorbeasca,care apreciaza munca localilor ca doar pe ei ii vezi pe strada. Si pt. desteptii cu girofarul un sfat; codul rutier e o OUG,iar L155/2010 a pol. locale prevede folosirea de girofar albastru. dar voi habar nu aveti de asta..

  12. sorin

    joi, 08.01.2015 at 10:22

    @tepes – te rog domnu local , sa imi enumeri o urgentele la care interveniti voi si la care aveti nevoie de girofar albastru ? .
    Ps. Am vazut eu ce faceti voi cu girofarele , le folositi cand carati paine de ziua orasului la comercianti . Jenant frate .

  13. tepes

    joi, 08.01.2015 at 19:54

    ce conteaza, important e sa te dai la o parte..

  14. tepes

    joi, 08.01.2015 at 19:57

    nu conteaza te obliga OUG…asta sti daca ai carnet….

  15. titirezu

    joi, 08.01.2015 at 21:39

    Politia locala sau nu, in Alba cel putin, inca comite abuzuri grave. Se dau foarte lezati atunci cand cineva are tupeul sa le solicite sa respecte legea. Ei se cred Dumnezeu pe pamant, din pacate. Probabil ca asta se intampla din cauza ca nu au intrat suficienti politisti la inchisoare pentru abuz in serviciu. Unii parcheaza in locuri nepermise fara a folosi semnalele luminoase fapt ce denota ca nu sunt in misiune, deci sunt in afara legii. Unii hartuiesc femei si cauta sa le amendeze pentru ca nu se lasa la avansurile facute de ei. Unii pur si simplu se poarta ca si niste mafioti sau golani si batausi. Sunt convins ca sunt si dintre aceia care isi fac treaba cinstit si corect pornind de la principiul ca rolul politistului este sa apere legea si nu sa fie el legea. Din pacate cei mai multi pe care ii intalnim sunt cealalta categorie. Daca ii aduni pe acestia din urma intr-un singur personaj, celebrul Garcea este un Superpolitist.

  16. tepes

    joi, 08.01.2015 at 22:16

    daca ai dreptate e cazul sa faci plangere..stii tu unde………..daca sti!daca nu taci din gura sau esti complice……..stii tu la ce ….

  17. locataru

    sâmbătă, 10.01.2015 at 19:59

    @tepes . Domnule local , aveti voi acolo unu tare smecher , brunet 1.75 ceva par in cap si o mustata sura . Nu m-a lasat sa merg la universitate odata ca , dirija el pe acolo , mai bine spus , pe cine vroia il lasa , pe cine nu , nu il lasa . L-am intrebat d c nu pot sa ma deplasez in cetate cu autoturismul si pe un ton profesional de politist local a zis . ” ca asa vreau io ” . Wowwww . Ce limbaj avem fatza de cetateanul care plateste taxe din care iti iei tu salariu . Wowwwww . Am ramas marcat . Dar il tin minte si la urmatoarea o sa ma prezint in audienta si o sa intocmesc un raport personal catre seful institutiei si primar . Numai bine .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax