Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO ȘTIREA TA: Secții ale Spitalului Județean din Alba Iulia, în stare deplorabilă. Răspunsul instituției

Publicat

d

Secția de Psihiatrie și cea de Recuperare a Spitalului Județean Alba, situate în Cetatea Alba Carolina, sunt într-o stare deplorabilă. Un video postat pe facebook de o femeie, arată nivelul de degradare al clădirilor.


„Oare chiar nu se pot zugrăvi aceste clădiri unde oamenii vin să își vadă de sănătate. Chiar nu sunt bani pentru ca să zugrăviți aceste clădiri în exterior și ca să le reparați? Atâta indiferență? România, îți plâng de milă!” a comentat, pe film, femeia.

Consiliul Judeţean (CJ) Alba, în subordinea căruia se află Spitalul Județean Alba, are în plan finanţarea construcţiei unei secţii noi de psihiatrie, care va fi construită în curtea interioară a spitalului, iar actuala locație, situată în Cetatea Alba Carolina va primi o altă destinație, cel mai probabil bibliotecă. Având în vedere suma mare de bani necesară investiţiei, reprezentanţii SJU Alba Iulia împreună cu reprezentanţii CJ Alba, au decis să depună la MDRAP un proiect pentru a obţine o parte din finanţare.

Finanțare a fost aprobată iar costurile vor ajunge la aproape 20 de milioane de lei (inclusiv TVA), dintre care 533.937 de lei provin de la Consiliul Judeţean Alba.

Proiectul şi amplasamentul au fost predate către MDRAP și, din acest motiv, nimeni nu a mai investit în clădirile respective.

Spitalul Județean Alba Iulia va fi beneficiar doar după finalizarea investiţiei şi nu va putea interveni pe parcursul derulării acesteia. Clădirea va fi construită în curtea SJU Alba Iulia, aproape de Serviciul Judeţean de Medicină Legală.

UPDATE: Poziția Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia a transmis un punct de vedere în legătură cu situația semnalată.

p

”Regretăm disconfortul resimțit de pacienți. Din fericire, așa cum ați precizat și în articol, există soluții (contracte de finanțare semnate) atât pentru secția de Psihiatrie – demersurile pentru construcția celei noi le-am început din 2016 (fără succes din motive independente de voința noastră) –, cât și pentru secția de Recuperare, care se va muta în clădirea Școlii Postliceale Sanitare Alba Iulia.

În ceea ce privește secția de Psihiatrie, așa cum ați menționat, amplasamentul a fost predat către Compania Națională de Investiții – care finanțează această lucrare conform ordinului MDRAP nr. 4/03.01.2019 – și nu putem urgenta, în niciun fel, termenul de începere a lucrărilor, însă sperăm să fie cât mai repede.

p

În ceea ce privește secția de Recuperare, faza DALI a fost definitivată și vom începe procedura de achiziție a proiectului” au transmis reprezentanții instituției.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pamfil

    sâmbătă, 11.05.2019 la 07:23

    nu va mirati… eu am fost internat la chirurgie anul trecut. In teorie acolo sunt oameni operati, iar accesul persoanelor din afara este restrictionat si trebuie sa se faca cu halat si botoși de unica folosinta. IN TEORIE!. Ne-am pomenit in salon cu un muncitor in echipament de lucru murdar (bocanci si salopeta) cu un tub de adeziv in mana, muncitor care s-a bagat sub chiuveta sa lipeasca linoleul cazut. Acelasi muncitor a iesit apoi pe hol si a lipit linoleul desfacut pe la imbinari. In timp ce pe hol erau pacienti operati si personal medical.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Daniel Zdrânc: PSD a realizat cele mai mari reduceri de taxe în România în ultimii 30 de ani

Publicat

După ce guvernarea PNL a majorat TVA de la 19% la 24%, a crescut taxele firmelor, a impozitat pensiile, guvernarea PSD s-a remarcat întotdeauna prin reducerea taxelor și stimularea economiei, a transmis vicepreședintele PSD Alba, Daniel Zdrânc. „Astfel, PSD a readus TVA la 19%, iar anul trecut a redus TVA la doar 5% în domeniul […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

APIA Alba: Până în 31 mai, fermierii pot depune modificări la Cererile Unice de Plată, fără penalităţi

Publicat

apia alba iulia

În perioada 16 – 31 mai inclusiv, la sediile Centrelor județene/locale APIA, fermierii pot depune modificări la Cererile Unice de Plată depuse în cadrul Campaniei 2019, fără penalităţi, transmite APIA Alba. În conformitate cu art. 1 din Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) nr. 69/2019, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură are obligația […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman: 10 motive pentru care să votezi PNL și să votezi DA la referendumul împotriva corupției

Publicat

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Ca deputat PNL de Alba, îi îndemn pe cei care cred în mine să iasă la vot în 26 mai, să pună ștampila pe candidații PNL și să voteze cu DA pe cele două buletine la referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis împotriva corupției. Am să prezint 10 motive pentru care cred că susținerea PNL […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Claudiu Răcuci (PNL): De ce oare se chinuie PSD să trimită europarlamentari la Bruxelles?

Publicat

racuci

Claudiu Răcuci (PNL) – De ce oare se chinuie PSD să trimită europarlamentari la Bruxelles, atâta vreme cât ei sunt cei mai mari duşmani ai Uniunii Europene? Deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci consideră că PSD şi ALDE au devenit cele mai nefrecventabile partide din Uniunea Europeană, deoarece, prin acţiunile şi declaraţiile lor, au demonstrat […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate