Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO ȘTIREA TA: Secții ale Spitalului Județean din Alba Iulia, în stare deplorabilă. Răspunsul instituției

Publicat


d

Secția de Psihiatrie și cea de Recuperare a Spitalului Județean Alba, situate în Cetatea Alba Carolina, sunt într-o stare deplorabilă. Un video postat pe facebook de o femeie, arată nivelul de degradare al clădirilor.


„Oare chiar nu se pot zugrăvi aceste clădiri unde oamenii vin să își vadă de sănătate. Chiar nu sunt bani pentru ca să zugrăviți aceste clădiri în exterior și ca să le reparați? Atâta indiferență? România, îți plâng de milă!” a comentat, pe film, femeia.

Consiliul Judeţean (CJ) Alba, în subordinea căruia se află Spitalul Județean Alba, are în plan finanţarea construcţiei unei secţii noi de psihiatrie, care va fi construită în curtea interioară a spitalului, iar actuala locație, situată în Cetatea Alba Carolina va primi o altă destinație, cel mai probabil bibliotecă. Având în vedere suma mare de bani necesară investiţiei, reprezentanţii SJU Alba Iulia împreună cu reprezentanţii CJ Alba, au decis să depună la MDRAP un proiect pentru a obţine o parte din finanţare.

Finanțare a fost aprobată iar costurile vor ajunge la aproape 20 de milioane de lei (inclusiv TVA), dintre care 533.937 de lei provin de la Consiliul Judeţean Alba.

Proiectul şi amplasamentul au fost predate către MDRAP și, din acest motiv, nimeni nu a mai investit în clădirile respective.

Spitalul Județean Alba Iulia va fi beneficiar doar după finalizarea investiţiei şi nu va putea interveni pe parcursul derulării acesteia. Clădirea va fi construită în curtea SJU Alba Iulia, aproape de Serviciul Judeţean de Medicină Legală.

UPDATE: Poziția Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia a transmis un punct de vedere în legătură cu situația semnalată.

p

”Regretăm disconfortul resimțit de pacienți. Din fericire, așa cum ați precizat și în articol, există soluții (contracte de finanțare semnate) atât pentru secția de Psihiatrie – demersurile pentru construcția celei noi le-am început din 2016 (fără succes din motive independente de voința noastră) –, cât și pentru secția de Recuperare, care se va muta în clădirea Școlii Postliceale Sanitare Alba Iulia.

În ceea ce privește secția de Psihiatrie, așa cum ați menționat, amplasamentul a fost predat către Compania Națională de Investiții – care finanțează această lucrare conform ordinului MDRAP nr. 4/03.01.2019 – și nu putem urgenta, în niciun fel, termenul de începere a lucrărilor, însă sperăm să fie cât mai repede.

p

În ceea ce privește secția de Recuperare, faza DALI a fost definitivată și vom începe procedura de achiziție a proiectului” au transmis reprezentanții instituției.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pamfil

    sâmbătă, 11.05.2019 la 07:23

    nu va mirati… eu am fost internat la chirurgie anul trecut. In teorie acolo sunt oameni operati, iar accesul persoanelor din afara este restrictionat si trebuie sa se faca cu halat si botoși de unica folosinta. IN TEORIE!. Ne-am pomenit in salon cu un muncitor in echipament de lucru murdar (bocanci si salopeta) cu un tub de adeziv in mana, muncitor care s-a bagat sub chiuveta sa lipeasca linoleul cazut. Acelasi muncitor a iesit apoi pe hol si a lipit linoleul desfacut pe la imbinari. In timp ce pe hol erau pacienti operati si personal medical.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

BACALAUREAT 2019, sesiunea a doua. LUNI, proba la alegere în funcție de profil și specializare. MODELE de SUBIECTE

Publicat

examen

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 continuă luni, 26 august, cu proba scrisă la alegere în funcție de profil și specializare. La această ultimă probă scrisă sunt așteptați să participe 397 de candidați din județul Alba. Primele rezultate vor fi cunoscute marți, 3 septembrie. La această probă, absolvenții de liceu au avut de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Alba24 și Bianca Iuga, în căutarea modelelor. Povestea Corinei Nechita din Alba Iulia: multinaționale, călătorii și familie

Publicat

România dă semne că se schimbă și că poate merge spre normalitate, iar modelele noastre sunt de cele  mai multe ori lângă noi. Împreună cu Bianca Iuga, Alba24 a plecat în căutare de modele, de români care îi inspiră și pe cei din jurul lor, de oameni care au ceva de spus, deși nu au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA în săptămâna 26 august – 1 septembrie. Scăpăm de caniculă, dar vin furtuni. Temperaturi în scădere

Publicat

soare furtuna fulger

În continuare vremea va fi caldă, însă temperaturile mai scad cu câteva grade Celsius. În prima parte a săptămânii, meteorologii anunță câteva ploi și furtuni, însă tot va fi cald, cu maxime ce vor trece ușor de 30 de grade Celsius. Apoi, spre sfârșitul săptămânii temperaturile mai scad puțin, treptat, așa încât prima zi a […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO-Se întâmplă în România: Peste 40 de persoane transportate ca sardelele-n conservă, într-o dubiță

Publicat

duba3

Peste 40 de oameni au fost descoperiți într-o dubiță, în urma unui control de rutină făcut de polițiștii de la Ciculație, în localitatea Sfântu Gheorghe, județul Covasna.  După ce șoferul a parcat mașina ”trasă pe dreapta” de oamenii legii, ușile de la automobil s-au deschis și a durat aproape un minut și jumătate până când […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate