Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO ȘTIREA TA: Secții ale Spitalului Județean din Alba Iulia, în stare deplorabilă. Răspunsul instituției

Publicat


d

Secția de Psihiatrie și cea de Recuperare a Spitalului Județean Alba, situate în Cetatea Alba Carolina, sunt într-o stare deplorabilă. Un video postat pe facebook de o femeie, arată nivelul de degradare al clădirilor.


„Oare chiar nu se pot zugrăvi aceste clădiri unde oamenii vin să își vadă de sănătate. Chiar nu sunt bani pentru ca să zugrăviți aceste clădiri în exterior și ca să le reparați? Atâta indiferență? România, îți plâng de milă!” a comentat, pe film, femeia.

Consiliul Judeţean (CJ) Alba, în subordinea căruia se află Spitalul Județean Alba, are în plan finanţarea construcţiei unei secţii noi de psihiatrie, care va fi construită în curtea interioară a spitalului, iar actuala locație, situată în Cetatea Alba Carolina va primi o altă destinație, cel mai probabil bibliotecă. Având în vedere suma mare de bani necesară investiţiei, reprezentanţii SJU Alba Iulia împreună cu reprezentanţii CJ Alba, au decis să depună la MDRAP un proiect pentru a obţine o parte din finanţare.

Finanțare a fost aprobată iar costurile vor ajunge la aproape 20 de milioane de lei (inclusiv TVA), dintre care 533.937 de lei provin de la Consiliul Judeţean Alba.

Proiectul şi amplasamentul au fost predate către MDRAP și, din acest motiv, nimeni nu a mai investit în clădirile respective.

Spitalul Județean Alba Iulia va fi beneficiar doar după finalizarea investiţiei şi nu va putea interveni pe parcursul derulării acesteia. Clădirea va fi construită în curtea SJU Alba Iulia, aproape de Serviciul Judeţean de Medicină Legală.

UPDATE: Poziția Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia a transmis un punct de vedere în legătură cu situația semnalată.

p

”Regretăm disconfortul resimțit de pacienți. Din fericire, așa cum ați precizat și în articol, există soluții (contracte de finanțare semnate) atât pentru secția de Psihiatrie – demersurile pentru construcția celei noi le-am început din 2016 (fără succes din motive independente de voința noastră) –, cât și pentru secția de Recuperare, care se va muta în clădirea Școlii Postliceale Sanitare Alba Iulia.

În ceea ce privește secția de Psihiatrie, așa cum ați menționat, amplasamentul a fost predat către Compania Națională de Investiții – care finanțează această lucrare conform ordinului MDRAP nr. 4/03.01.2019 – și nu putem urgenta, în niciun fel, termenul de începere a lucrărilor, însă sperăm să fie cât mai repede.

p

În ceea ce privește secția de Recuperare, faza DALI a fost definitivată și vom începe procedura de achiziție a proiectului” au transmis reprezentanții instituției.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pamfil

    sâmbătă, 11.05.2019 la 07:23

    nu va mirati… eu am fost internat la chirurgie anul trecut. In teorie acolo sunt oameni operati, iar accesul persoanelor din afara este restrictionat si trebuie sa se faca cu halat si botoși de unica folosinta. IN TEORIE!. Ne-am pomenit in salon cu un muncitor in echipament de lucru murdar (bocanci si salopeta) cu un tub de adeziv in mana, muncitor care s-a bagat sub chiuveta sa lipeasca linoleul cazut. Acelasi muncitor a iesit apoi pe hol si a lipit linoleul desfacut pe la imbinari. In timp ce pe hol erau pacienti operati si personal medical.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

(P) Românii merită un președinte aproape de oameni: Viorica Dăncilă!

Publicat

Viorica Dăncilă, care a condus Guvernul României și a reușit să ducă la bun sfârșit multe proiecte ce au schimbat în bine viața românilor, merită votul nostru. Vă prezentăm doar câteva dintre motivele pentru care susținem candidatura doamnei Viorica Dăncilă la președinția României: Nu a ezitat să preia funcția de prim-ministru atunci când a fost […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

ACCIDENT la Aiud. O persoană și-a prins un picior într-un utilaj agricol

Publicat

Pompierii din Aiud intervin miercuri, în jurul orei 18:50, pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor medical unei persoane care și-a prins un picior într-un motocultor. Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Aiud intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2 în municipiu, pentru descarcerare și prim ajutor la […]

Citește mai departe
Publicitate

CÎMPENI

VIDEO: Intervenție extremă în Munții Apuseni. O aeronavă militară lansează apă peste incendiul care a cuprins pădurea

Publicat

Acțiunea de stingere a incendiului de pădure izbucnit în zona Buceș-Vulcan, la limita cu județul Hunedoara, continuă miercuri seara. Din cauza terenului accidentat, intervenția nu se mai poate realiza terestru. Astfel, un transport de apă a fost lansat din avionul militar Spartan asupra principalelor focare de incendiu. Potrivit ISU Alba, în continuare, pompierii vor rămâne […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ora de iarnă 2019. Cum va fi afectat mersul trenurilor de schimbarea orei

Publicat

CFR Călători informează că începând din 27 octombrie 2019, în activitatea de transport feroviar de pasageri se va trece la ora Europei Orientale, ora 4:00 devenind ora 3:00. Trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare. Citește și ORA de IARNĂ 2019: Când se schimbă ora și care este cea mai lungă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate