Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO ȘTIREA TA: Secții ale Spitalului Județean din Alba Iulia, în stare deplorabilă. Răspunsul instituției

Publicat

d

Secția de Psihiatrie și cea de Recuperare a Spitalului Județean Alba, situate în Cetatea Alba Carolina, sunt într-o stare deplorabilă. Un video postat pe facebook de o femeie, arată nivelul de degradare al clădirilor.


„Oare chiar nu se pot zugrăvi aceste clădiri unde oamenii vin să își vadă de sănătate. Chiar nu sunt bani pentru ca să zugrăviți aceste clădiri în exterior și ca să le reparați? Atâta indiferență? România, îți plâng de milă!” a comentat, pe film, femeia.

Consiliul Judeţean (CJ) Alba, în subordinea căruia se află Spitalul Județean Alba, are în plan finanţarea construcţiei unei secţii noi de psihiatrie, care va fi construită în curtea interioară a spitalului, iar actuala locație, situată în Cetatea Alba Carolina va primi o altă destinație, cel mai probabil bibliotecă. Având în vedere suma mare de bani necesară investiţiei, reprezentanţii SJU Alba Iulia împreună cu reprezentanţii CJ Alba, au decis să depună la MDRAP un proiect pentru a obţine o parte din finanţare.

Finanțare a fost aprobată iar costurile vor ajunge la aproape 20 de milioane de lei (inclusiv TVA), dintre care 533.937 de lei provin de la Consiliul Judeţean Alba.

Proiectul şi amplasamentul au fost predate către MDRAP și, din acest motiv, nimeni nu a mai investit în clădirile respective.

Spitalul Județean Alba Iulia va fi beneficiar doar după finalizarea investiţiei şi nu va putea interveni pe parcursul derulării acesteia. Clădirea va fi construită în curtea SJU Alba Iulia, aproape de Serviciul Judeţean de Medicină Legală.

UPDATE: Poziția Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia a transmis un punct de vedere în legătură cu situația semnalată.

p

”Regretăm disconfortul resimțit de pacienți. Din fericire, așa cum ați precizat și în articol, există soluții (contracte de finanțare semnate) atât pentru secția de Psihiatrie – demersurile pentru construcția celei noi le-am început din 2016 (fără succes din motive independente de voința noastră) –, cât și pentru secția de Recuperare, care se va muta în clădirea Școlii Postliceale Sanitare Alba Iulia.

În ceea ce privește secția de Psihiatrie, așa cum ați menționat, amplasamentul a fost predat către Compania Națională de Investiții – care finanțează această lucrare conform ordinului MDRAP nr. 4/03.01.2019 – și nu putem urgenta, în niciun fel, termenul de începere a lucrărilor, însă sperăm să fie cât mai repede.

p

În ceea ce privește secția de Recuperare, faza DALI a fost definitivată și vom începe procedura de achiziție a proiectului” au transmis reprezentanții instituției.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pamfil

    sâmbătă, 11.05.2019 at 07:23

    nu va mirati… eu am fost internat la chirurgie anul trecut. In teorie acolo sunt oameni operati, iar accesul persoanelor din afara este restrictionat si trebuie sa se faca cu halat si botoși de unica folosinta. IN TEORIE!. Ne-am pomenit in salon cu un muncitor in echipament de lucru murdar (bocanci si salopeta) cu un tub de adeziv in mana, muncitor care s-a bagat sub chiuveta sa lipeasca linoleul cazut. Acelasi muncitor a iesit apoi pe hol si a lipit linoleul desfacut pe la imbinari. In timp ce pe hol erau pacienti operati si personal medical.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax