Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO ȘTIREA TA: Secții ale Spitalului Județean din Alba Iulia, în stare deplorabilă. Răspunsul instituției

Publicat


d

Secția de Psihiatrie și cea de Recuperare a Spitalului Județean Alba, situate în Cetatea Alba Carolina, sunt într-o stare deplorabilă. Un video postat pe facebook de o femeie, arată nivelul de degradare al clădirilor.


„Oare chiar nu se pot zugrăvi aceste clădiri unde oamenii vin să își vadă de sănătate. Chiar nu sunt bani pentru ca să zugrăviți aceste clădiri în exterior și ca să le reparați? Atâta indiferență? România, îți plâng de milă!” a comentat, pe film, femeia.

Consiliul Judeţean (CJ) Alba, în subordinea căruia se află Spitalul Județean Alba, are în plan finanţarea construcţiei unei secţii noi de psihiatrie, care va fi construită în curtea interioară a spitalului, iar actuala locație, situată în Cetatea Alba Carolina va primi o altă destinație, cel mai probabil bibliotecă. Având în vedere suma mare de bani necesară investiţiei, reprezentanţii SJU Alba Iulia împreună cu reprezentanţii CJ Alba, au decis să depună la MDRAP un proiect pentru a obţine o parte din finanţare.

Finanțare a fost aprobată iar costurile vor ajunge la aproape 20 de milioane de lei (inclusiv TVA), dintre care 533.937 de lei provin de la Consiliul Judeţean Alba.

Proiectul şi amplasamentul au fost predate către MDRAP și, din acest motiv, nimeni nu a mai investit în clădirile respective.

Spitalul Județean Alba Iulia va fi beneficiar doar după finalizarea investiţiei şi nu va putea interveni pe parcursul derulării acesteia. Clădirea va fi construită în curtea SJU Alba Iulia, aproape de Serviciul Judeţean de Medicină Legală.

UPDATE: Poziția Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia a transmis un punct de vedere în legătură cu situația semnalată.

p

”Regretăm disconfortul resimțit de pacienți. Din fericire, așa cum ați precizat și în articol, există soluții (contracte de finanțare semnate) atât pentru secția de Psihiatrie – demersurile pentru construcția celei noi le-am început din 2016 (fără succes din motive independente de voința noastră) –, cât și pentru secția de Recuperare, care se va muta în clădirea Școlii Postliceale Sanitare Alba Iulia.

În ceea ce privește secția de Psihiatrie, așa cum ați menționat, amplasamentul a fost predat către Compania Națională de Investiții – care finanțează această lucrare conform ordinului MDRAP nr. 4/03.01.2019 – și nu putem urgenta, în niciun fel, termenul de începere a lucrărilor, însă sperăm să fie cât mai repede.

p

În ceea ce privește secția de Recuperare, faza DALI a fost definitivată și vom începe procedura de achiziție a proiectului” au transmis reprezentanții instituției.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pamfil

    sâmbătă, 11.05.2019 la 07:23

    nu va mirati… eu am fost internat la chirurgie anul trecut. In teorie acolo sunt oameni operati, iar accesul persoanelor din afara este restrictionat si trebuie sa se faca cu halat si botoși de unica folosinta. IN TEORIE!. Ne-am pomenit in salon cu un muncitor in echipament de lucru murdar (bocanci si salopeta) cu un tub de adeziv in mana, muncitor care s-a bagat sub chiuveta sa lipeasca linoleul cazut. Acelasi muncitor a iesit apoi pe hol si a lipit linoleul desfacut pe la imbinari. In timp ce pe hol erau pacienti operati si personal medical.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Blajul, orașul cu trei episcopi. Importanța ultimei decizii a Sinodului Bisericii Greco-Catolice

Publicat

Declarat Oraș Episcopal de acum doi ani, Blajul are, din 2020, trei episcopi greco-catolici. Este vorba despre PF Lucian Arhiepiscop Major, PS Claudiu Lucian Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopale Majore, cărora i se alătură Cristian Dumitru Crişan, care a fost ales Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș. Săptămâna trecută, Papa Francisc și-a dat […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Klaus Iohannis a explicat de ce în China se poate construi un spital în șase zile

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații luni, despre coronavirusul care a cauzat decesul a peste 80 de persoane în China, dar și despre măsuri în România. „Astăzi o avut loc o discuție interministerială, aștept să aflu concluziile, trebuie să luăm această chestiune foarte în serios. Pare a fi un virus foarte agresiv, eu sunt de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Zeci de localități din ALBA, fără APĂ, din această seară. Lucrări la rețea pe șantierul Autostrăzii Sebeș-Turda

Publicat

lucrari apa

Apa CTTA a anunțat că din această seară va fi întreruptă furnizarea apei potabile în peste 20 de comune și localitățile aferente, dar și la Ocna Mureș, din cauza unor lucrări la Autostrada Sebeș-Turda. Aducțiunea de apă DN1200 (FIR II), în zona Lancrăm va fi relocată. Potrivit operatorului de apă, lucrările vor începe luni seara, […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizarea Colegiului Economic din Alba Iulia: Costul lucrărilor urcă la aproape un milion de euro, bani din bugetul local

Publicat

economic

Costul modernizărilor de la sediul Colegiului Economic din Alba Iulia urcă la aproape un million de euro, din cauza unor lucrări suplimentare, neprevăzute în stadiul de proiect. Acești bani vor fi suportați de la bugetul local, suma fiind mai mare față de cea așteptată din fondurile PNDL. Investiția actualizată intră la aprobare în ședința Consiliului […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate