Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Șoferi inconștienți, la trecerea la nivel cu calea ferată din Alba Iulia. Un conducător auto a ocolit barierele

Publicat

Doi șoferi grăbiți au fost surprinși joi, după ce au forțat trecerea la nivel cu calea ferată din municipiul Alba Iulia, în zona șoselei de centură. 

Unul dintre șoferi a ignorat semnalele acustice și luminoase și a forțat trecerea la nivel cu calea ferată, dinspre strada Mărășești spre șoseaua de centură. Un alt conducător auto, care venea dinspre șoseaua de centură, a depășit o mașină care s-a oprit regulamentar și a trecut calea ferată ocolind barierele.

Incidentul a fost surprins de către un alt participant la trafic, cu o cameră video de bord. Imaginile au fost publicate joi după-amiaza pe Facebook, pe grupul Info Trafic jud. Alba.

Ce riscă șoferii care forțează trecerea la nivel cu calea ferată

Potrivit Codului rutier, la trecerea la nivel cu o cale ferată curentă, prevăzută cu bariere sau semibariere, conducătorii de vehicule sunt obligați să oprească în dreptul indicatorului ce obligă la oprire, dacă acestea sunt în curs de coborâre ori în poziție orizontala și/sau semnalele sonore și luminoase care anunță apropierea trenului sunt în funcțiune.

Șoferii care nu opresc la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roșii și/sau sonore sunt în funcțiune riscă amenzi cuprinse între 1.485 și 3.300 de lei.

De asemenea, aceștia vor rămâne fără permis timp de 90 de zile.

sursa video: Alexandru I.C.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Cornelia

    joi, 08.02.2024 at 18:56

    militia?
    ce facem, le luam țîdula?

  2. vaile

    joi, 08.02.2024 at 19:05

    no sa-l vezi pieton 90 zile poate sa mearga singur sa predea carnetul sa nu-l mai caute politia

  3. Mark

    joi, 08.02.2024 at 21:30

    Yeah, I don’t know. A little late on the report. According to that camera, this happened in November. 🤔😉

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax