Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Studenți de pe toate continentele încep anul universitar la Alba Iulia. De ce au ales o parte dintre ei să învețe la UAB

Publicat

Parcul din fața Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia a fost pline de tineri, zâmete și emotii, luni 2 octombrie, în jurul orei 11.00.

Sute de studenți fie de anul I, fie din anii superiori au așteptat să intre în incinta sălii de spectacol pentru a lua parte la deschiderea oficială a noului an universitar.

Este vorba de noul an universitar care a început la Universitatea ”1 Decembrie 1918” de la Alba Iulia. În total, peste 6000 de studenți au ales să urmeze cursurile unității de învățământ superior din Alba Iulia.

Sunt studenți din România, dar și din alte țări. ”Avem studenți de pe toate continentele” a preciziat pentru alba24.ro, rectorul Universității, Daniel Breaz.

Mai exact sunt studenți din peste 25 de de țări. Din totalul numărului de studenți, 15% sunt studenți internaționali, a mai precizat Breaz.

Înainte de a intra la festivitatea de începere a anului universitar, studenții au avut ocazia să se întâlnească cu mascota universității, care s-a plimbat printre ei, a facut poze și a întreținut atmosfera.

De ce aleg studenții să vină la Alba Iulia

Reporterul alba24.ro a discutat cu mai mulți studenți  de anul I, care au ales să vină la Universitatea din Alba Iulia. O parte dintre cei cu care a discutat au spus că au ales să vină la Alba Iulia deoarece este aproape de casă.

După zâmbetele și discuțiile din parc, evenimentul s-a mutat în Casa de Cultură a Studenților, unde oficialitățile din Alba Iulia au participat la deschiderea noului an universitar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax