Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Studiu de circulaţie rutieră în Alba Iulia, aprobat de Consiliul Local. Va face parte din Planul de Mobilitate Urbană

Publicat

centru trafic

centru, alba iulia iarna, oras, masini, oameni pe strada, ninsoare În şedinţa de marţi a Consiliului Local Alba Iulia, Primăria a solicitat aprobarea unui studiu de trafic şi circulaţie, aferent Planului Urbanistic General al municipiului Alba Iulia. Studiul a fost realizat după întâlniri cu elaboratorul PUG, arhitecţi, proiectanţi specializaţi în drumuri, reprezentanţi CL, IPJ şi primăriei, în colaborare cu UTCN şi un laborator de trafic şi securitate rutieră din Cluj.

Potrivit documentaţiei care a fost prezentată consilierilor, datele studiului relevă că presiunea traficului rutier se concentrează asupra zonelor centrale ale oraşului şi bulevardului Revoluţiei.

De asemenea, au fost confirmate două tipuri de trafic rutier predominant în oraş: cel pe axa de tranzit, adică intrare – ieşire din localitate şi cel de deplasare de la domiciliu la serviciu şi invers.

Având în vedere aceste repere şi dezvoltarea oraşului (extinderea acestuia pe orizontală, cu construcţii noi) au fost constatate probleme privind locurile parcare şi fluidizarea traficului, mai ales în intersecţii, dar şi alternativele de transport ecologic sau în comun.

Au fost identificate şi posibile soluţii generale: facilităţi zonale pe relaţia contribuabil – administraţie locală, stimularea dezvoltării de puncte comerciale în zonele aflate în dezvoltare.

Datele din acest studiu ce includ şi referinţe despre reţeaua stradală şi clasificarea de străzi vor sta la baza planului de mobilitate al municipiului Alba Iulia, după cum a explicat în cadrul ședinței de CL și city managerul orașului Alba Iulia, Nicușor Moldovan.

„Importanța acestui document este corelată cu un document de o anvergură mult mai importantă ca proiect de politică de mobilitate urbană și anume „Planul de Mobilitate Urbană al Orașului” care urmează să fie elaborat. Studiul de trafic va fi doar o anexă al acelui plan, un capitol important din el. Planul de Mobilitate Urbană este o cerință care derivă din modificare legislației în privința urbanismului și a documentelor de tip PUG-uri. Pe baza planului, toate municipiile reședință de județ vor fi obligate să elaboreze acest plan de mobilitate din care acest studiu de trafic este doar o componentă. Pe baza planului de mobilitate, toate orașele din România, în special cele reședință de județ, vor putea să acceseze fonduri în cadrul Axei patru din cadrul Programului Operațional Regional” a explicat managerul municipiului Alba Iulia, Nicușor Moldovan.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Dan

    marți, 22.12.2015 at 16:45

    Va dau eu studiu de trafic: cand e plin Kakaufland-ul, se blocheaza comuna, bai nenorocitilor!!!
    Asta ati facut din orasul asta, o comuna!!
    Se circula mai prost ca la sat!
    V-as ***** ******r ce sunteti!

  2. Viorel Cornel

    marți, 22.12.2015 at 16:55

    Părere sinceră: Cea mai mare prostie să existe semafoare la un sens giratoriu. Ce naiba, ai verde şi aştepţi pentru a acorda prioritate. Felicitări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax