Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Suspiciuni legate de ”invazia” de urși din Alba. Autoritățile investighează dacă nu au fost relocați din alte județe

Publicat

u

Autoritățile din Alba investighează dacă urșii care au apărut recent în mai multe locuri din județ nu au fost relocați din alte părți ale țării. Trei urși au fost văzuți în apropierea locuințelor oamenilor, la mai puțin de 15 kilometri de Alba Iulia.

Primul urs a fost observat la Ampoița, în urmă cu aproximativ două săptămâni, iar în ziua următoare un alt animal a apărut la Schit, aproape de casele de la marginea orașului.

Un al treilea urs, de dimensiuni mai mici decât primii doi, a fost văzut de mai multe ori la Pâclișa, un alt cartier al municipiului.

Inițial s-a crezut că este vorba despre același urs, însă specialiștii au comparat urmele și au constatat că aceștia au dimensiuni și vârste diferite. De exemplu, urma lăsată de ursul de la schit este aproape dublă față de cea a ursului de la Pâclișa.

urs

Autoritățile sunt suspicioase cu privire la proveniența animalelor, iar bănuielile lor sunt alimentate și de comportamentul acestora: se apropie destul de mult de gospodării și nu par speriați de prezența oamenilor.

Vezi și: VIDEO: URSUL din Pâclișa, fugărit cu mașina pe un drum din apropierea localității. A ieșit din pădure în fața automobilului

Prefectul de Alba, Dănuț Hălălai, a confirmat că aceasta este una dintre ipotezele pe care le ia în considerare. Pentru a trage concluzii, spune acesta, este nevoie de o autorizație de tranchilizare a animalelor pentru a vedea dacă nu cumva au fost deja cipate și înregistrate în alte județe.

Momentan se încearcă ținerea acestora la distanță față de localități, în acțiune fiind implicați inclusiv jandarmii care patrulează cartierul Pâclișa și, la nevoie și alte zone.

YouTube video

Zona Alba Iulia nu este singura din județ unde a fost semnalată prezența urșilor. Un animal de aproximativ 2 ani a fost filmat (video) și fotografiat sâmbătă între Mănăstirea Oașa și Luncile Prigoanei, în Munții Sebeșului.

Deși pe drumul respectiv erau foarte mulți turiști și mașini, ursul nu a fost deloc speriat, un comportament ușor atipic pentru animalele sălbatice din zona respectivă, care au tendința de a ocoli oamenii.

Un alt urs de dimensiuni foarte mari a fost văzut duminică dimineața, în curtea cabanei MApN de la Oașa.

FOTO VIDEO EXCLUSIV: Alba24

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax