Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Sute de oameni din trei blocuri sociale din Alba Iulia, lăsați fără apă. APA CTTA a sistat furnizarea din cauza datoriilor

Publicat

Furnizarea apei potabile către trei blocuri sociale din Alba Iulia a fost sistată de APA CTTA Alba Iulia. Mai exact, 75 de familii au rămas fără apă potabilă peste noapte. 

Este vorba despre blocurile sociale A1, A2, A3 care aparțin de Primăria Alba Iulia. Motivul pentru care furnizarea apei a fost sistată este simplu: datorii acumulate în timp de la foștii chiriași, datorii care se ridică la zeci de mii de lei. 

Viceprimarul Emil Popescu a aflat de la reporterii alba24.ro că blocurile sociale au datorii acumulate din trecut către furnizorul de apă.

Cu apa sistată locatarii blocurilor, familii simple, oameni bătrâni s-au văzut nevoiți să care apă cu sticlele de la un izvor din apropiere. Părinții și-au spălat copiii cu apă încălzită la ibric, pentru a-i trimite curați la școală, oamenii care au venit din turele de noapte nu au avut unde să facă un duș.

În problemă sunt implicate mai multe părți: chiriașii rău platnici, asociația de locatari, Primăria Alba Iulia și APA CTTA.

Chiriașii rău platnici

Situția este una simplă: Locuințele sunt unele de tip social. Acestea aparțin de primăria Alba Iulia și sunt date cazurilor sociale. În timp, la cele trei scări de bloc au fost acumultate datorii.

Mai exact, chiriașii care au primit locuințe sociale din partea Primăriei nu au achitat regia, întreținerea. De-a lungul timpului s-au acumulat datorii, care au dus la sistarea furnizării apei potabile.

Acum au rămas fără apă și actualii proprietari care parte din ei își plătesc lunar datoriile.

Asociația de locatari: datorii mari către furnizorul de apă

Reprezentații Asociației de locatari nu au vrut să apară pe video, însă au explicat din punctul lor de vedere situația.

În linii mari, cele trei blocuri au datorii foarte mari. O scară de bloc A1, înregistrează restanțe de 73.000 de lei, altă scară de bloc, A2, sunt datorii acumulate de 6000 de lei, iar A3, 13.600 de lei.

Restanțele sunt în pare parte dintre ele vechi, iar pentru a le obține, singura cale este cea juridică.

Reprezentații Asociației spun că vor da în judecată proprietarul blocurilor, adică Primăria Alba Iulia pentru a plăti datoriile acumulate de foștii sau actualii chiriași.

Primăria prea permisivă cu chiriașii

Pe la colțurile blocurilor se vorbește despre primăria Alba iulia care în ultimii ani a fost prea permisivă cu chiriașii. Deși în contractul de închiriere scrie că dacă o persoană nu își plătește datoriile către asociație, acesta poate fi evacuat. În ultimii 10 ani, primăria nu ar fi evacuat nici o persoană.

Mai mult de atât, nu ar fi fost evacuate nici persoanele care au provocat pagube prin apartamente.

Viceprimarul Popescu spune că s-ar fi găsit o soluție

Viceprimarul Emil Popescu a aflat de la reporterii alba24.ro că pe unele apartamente din blocurile în cauză sunt înregistrate datorii mai vechi, care nu sunt făcute de către actualii chiriași.

Acesta a mai spus că cei care trebuie să recupereze datoriile de la chiriași sunt reprezentații Asociației de proprietari care trebuie să îi dea în judecată pe rău platnici.

Însă a mai spus că dacă asociația va da în judecată Primăria Alba Iulia, primăria la rândul ei îi va da în judecată pe chiriași pentru recuperarea datoriilor.

”Este la latitudinea asociației de proprietari împotriva cui se îndreaptă”, a precizat Emil Popescu, viceprimarul  municipiului Alba Iulia, de profesie avocat.

Emil Popescu spune că Primăria a ajuns la un acord cu APA CTTA. Mai exact se va relua furnizarea apei potabile, ca mai apoi să se sisteze apa doar chiriașilor rău platnici.

Aici intervine dilema: se va sista apa actualilor rău platnici? sau tuturor apartamentelor care figurează cu datorii din trecut?

Emil Popescu spune că apa va fi sistată doar actualilor rău platnici.

APA CTTTA: Este corect ceea ce am făcut noi

În linii mari, APA CTTA, prin vocea purtătorului de cuvânt Daniela Baciu, precizează că ”oamenii aceia au fost informați cu foarte mult timp înainte, nu înțeleg de ce faceți atâta vâlvă pentru ceea ce este corect. Este corect ceea ce am făcut noi”, a spus aceasta într-o discuție telefonică cu reporterul alba24.ro.

Mai mult de atât, întrebată dacă nu este inuman, aceasta a spus că ”este inuman, dar nu este inuman să nu depună un minim efort să nu își plătească?”.

Angajații APA CTTA au tăiat din greșeală alimentarea cu apă la un al patrulea bloc aflat în apropierea celor trei blocuri de locuințe sociale.

Unul dintre locatari a declarat că ”inuman este faptul ca au taiat apa și la blocul de langa cele 3, la blocul nr 53 „din greseala”. Nu avem apa de ieri de la 8 dimineata. Am sunat la Apa CTTA și mi-au zis să ne plătim datoriile. Care datorii? Că blocul nostru nu are restanțe! Azi abia și-au dat seama ca au greșit, însa îi ora 12:30 și nimeni nu a venit să remedieze situația! Incompetenți, aia sunt, toți!”.

De asemenea și în cele trei blocuri la care a fost sistată alimentarea cu apă de către APA CTTA, mulți locatari se află cu plata la zi a facturilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Licu

    joi, 09.11.2023 at 12:36

    Inuman este faptul ca au taiat apa si la blocul de langa cele 3, la blocul nr 53 „din greseala”, nu avem apa de ieri de la 8 dimineata.Am sunat la Apa Ctta si mi-au zis sa ne platim datoriile.Care datorii?Ca blocul nostru nu are restante!Azi abia si-au dat seama ca au gresit, insa i ora 12:30 si nimeni nu a venit sa remedieze situatia!Incompetenti, aia sunt, toti!

  2. vaile

    joi, 09.11.2023 at 15:37

    pai daca s-au facut blocurile fara cap,trebuia sa faca la fiecare apartament utilitatile separat si se intrerupea doar la cei rau platnici, pai ce credeau ca veneau oameni cu bani sa stea in blocuri sociale

  3. Maria

    joi, 09.11.2023 at 15:45

    Să le fie rușine celor de la apă, de ce să suporte cei care au plătit pentru rău platnici! Să-i dea în judecată nu ne putem face noi între noi dreptate? Ce să facem să ne dăm în cap unii altora ?

  4. Budacu

    luni, 13.11.2023 at 14:35

    Cei de la apa au salarii nesimtite de mari si prime de nu mai stie de ei , asta este inuman !! direcori iau peste 300 de milioane salar luna , inuman de putin :))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax