Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Sute de polițiști și jandarmi din Alba vor fi în stradă, de Floriile Ortodoxe și Paștele Catolic. Ce acțiuni vor avea

Publicat

Peste 180 de polițiști ai IPJ Alba se vor afla zilnic, în stradă, pentru a asigura un climat de siguranță în perioada Floriilor Ortodoxe și de Paștele Catolic. 

Mai exact patrulele polițiștilor se vor intensifica în perioada  07 – 10 aprilie 2023. Pe lângă polițiști, în medie, zilnic 90 de mașini ale oamenilor legii vor fi scoase pe străzile din județ. 

Polițiștii se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine și siguranță publică, precum și în proximitatea lăcașurilor de cult sau de desfășurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători.

În Noaptea de Înviere vor fi intensificate activităţile de patrulare şi se va acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi prevenirea evenimentelor negative.

Activitățile vor fi desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces către aceste zone, precum și în zona lăcașelor de cult religios, polițiștii de la rutieră vor acționa pentru menținerea fluenței și prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, iar 13 aparate radar vor acționa zilnic, la capacitate maximă.

Pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor, le recomandăm cetățenilor să nu consume, în exces, băuturi alcoolice, întrucât comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool, să nu răspundă cu violență la provocări și să încerce să evite conflictele.

De asemenea în acest sfârșit de săptămână,  jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba vor fi prezenți pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, în 35 de locații pe timpul desfășurării manifestărilor care vor avea loc duminică 9 aprilie, cu ocazia Floriilor ortodoxe și Paștelui catolic.

Pentru buna desfășurare a acestor activități Jandarmeria Alba coordonează activitățile de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării manifestărilor și va desfășura activități de prevenire și combatere a fenomenelor infracționale și contravenționale în zona destinată acestor activități precum și pe străzile adiacente.

Pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure ordinea publică, Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba face următoarele recomandări:

– respectați măsurile stabilite de organizatori precum și indicațiile și îndrumările jandarmilor;

– evitați implicarea în conflicte de orice natură;

– acordați atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale, evitând pe cât posibil să aveți la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenția persoanelor rău intenționate;

– părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție sporită copiii;

De asemenea, în această perioadă jandarmii montani vor acționa zilnic în sprijinul turiștilor din zona stațiunilor Șugag, Arieșeni și Roșia Montană, fiind pregătiți să intervină în situații de urgență sau atunci când situația o impune. Jandarmii montani recomandă iubitorilor de drumeții să aibă în vedere condițiile meteo locale, starea traseelor, echiparea  corespunzătoare, alegerea traseului în funcție de pregătirea fizică și respectarea traseelor marcate.

În cazul în care sunteți martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, solicitați ajutorul forțelor de ordine sau apelați numărul unic de urgență 112.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax