Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO TALK SHOW: Mircea Hava și Călin Potor la „Testul de Campanie” de la Alba24. Vezi cum se simt înainte de marea confruntare din 10 iunie


Publicat

Cu o doar o săptămână în față până la alegerile locale, politicienii au intrat oficial în linie dreaptă, așa că mai au foarte puțin timp la dispoziție pentru a convinge electoratul că merită să câștige un nou mandat. Numărând zilele până în 10 iunie, reprezentanții Puterii și Opoziției din Alba își intensifică promisiunile de campanie, conștienți fiind că, acum, orice „cuvânt potrivit” le-ar mai putea aduce un vot.  Ultima ediție a „Testului de campanie” la Alba24 îi aduce din nou în fața electoratului pe candidații PDL, Mircea Hava și USL, Călin Potor, la Primăria Alba Iulia, împreună cu proiectele lor.

Mircea Hava susține că și campania din acest an este una normală, „ca de fiecare dată, cu accentele disperate ale unora care, după ce au cerut să mergem undeva la o cafea, au uitat de acest fairplay, iar acest fairplay s-a transformat curând într-o bălăcăreală murdară. În Alba Iulia s-a demonstrat de ani de zile că, indiferent de aceste murdării, dintre toți, eu am câștigat alegerile și le-am câștigat detașat, nu pentru că veneam cu promisiuni, ci le-am câștigat cu programe”. Cu alte cuvinte, Hava se arată convins că, și de această dată, electoratul va ști să aleagă între promisiuni fără fundament și proiecte deja realizate pentru oraș și cetățeni.

Primarul în funcție al Alba Iuliei a vorbit jurnalistului Dan Lungu despre planuri pe care urmează să le pună în aplicare, investiții în interesul comunității, dar și despre oamenii de valoare cu care intenționează să construiască Alba Iulia. Hava a detaliat și care sunt acele lucruri de care „cetățeanul Mircea” este mulțumit sau nemulțumit: „În primul rând, sunt mulțumit de Alba Iulia. Încă mai avem mult de făcut, să nu creadă cineva că am terminat, dar sunt mulțumit de ce am făcut până acum, pentru că un oraș, de care ne amintim cu toții cum arăta acum 16 ani, arată cum arată azi”.

Călin Potor este de părere că lupta pentru câștigarea Primăriei Alba Iulia nu este o luptă dificilă, iar până în final este o responsabilitate. „Fiecare cap de familie, pentru că eu văd orașul ca o mare familie, are obligația de a face ceea ce este mai bine pentru familia lui. Așa cum eu în fiecare zi mă zbat ca în familia lui Călin Potor lucrurile să meargă bine, acest lucru îl fac și pentru oraș. Pentru mine este ușor, eu doar mă ofer”, a declarat candidatul USL la Primăria municipiului Alba Iulia.

Potor primite servicii medicale de calitate pentru albaiulieni, locuințe pentru tineri, izolarea termică a tuturor locuințelor din Alba Iulia, sute de noi locuri de muncă și, mai mult, susține că toate aceste lucruri pot fi realizate dacă Alba Iulia va avea un primar care își dorește aceste lucruri.

Vizionați emisiunile „Testul de Campanie” cu Mircea Hava și Călin Potor;Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

7 Comentarii

7 Comments

 1. student

  duminică, 03.06.2012 at 22:07

  Felicitari domnule Hava! Sper sa fiti reales pentru urmatorii 4 ani! Alba Iulia are nevoie de dumneavoastra si de echipa dumneavoastra! Succes!

 2. Nicolae

  luni, 04.06.2012 at 08:12

  Domnule CALIN POTOR ,mult succes si sa fiti ales primar al acestui oras care .. nu mai poate respira zic asta deoarece s-a distrus parcuriile ,multa vredeata .. nu mai exista .. si imi place foarte mult sloganu „ALBA IULIA,FAMILIA MEA” FRUMOS FOARTE FRUMOS SPUS …Va doresc multa sanatate ,dvs si familiei ,si sper sa vada albaiulienii .. mult noroc .Doamne Ajuta!!!

 3. Agripinul

  luni, 04.06.2012 at 21:04

  Medic, fara specializare … De fara rezidentiat, nici asta nu a dus-o pana la capat, si era vorba de propria meserie, nu va duce alte promisiuni desarte…

 4. semanticus

  marți, 05.06.2012 at 11:02

  Potor si familia lexicala: sa aiVa, sa aiVe etc 🙂

 5. mda

  marți, 05.06.2012 at 19:01

  Se vede ca Potor are lectia invatata, cu sprijinul familiei??? cat de ipocrit poate fi? pe cine crede ca sensibilizeaza asa? nu-i este rusine? tocmai el vorbeste despre familie si despre ceva pur si el da fragmente la ziar si jigneste pe toata lumea (vezi Hava). Oricum, ca om poate fi ok, dar nu in asa anturaj…

 6. OLGUTA

  miercuri, 06.06.2012 at 10:46

  Felicitari domnule Potor pentru tot ceea ce faceti chiar daca au incercat sa va demonstreze ca toti sefii de sectii din Spitalul de urgenta sunt alaturi de pedelisti. Asta este coloana vertebrala a medicilor pe care sunt sigura ca atunci cand a fost cazul si erati in functia de director i-ati ajutat.Au uitat ca li s-a taiat 25% din salar , au uitat ca lucreaza in conditiile de teroare portocalie, au uitat domnule doctor de colegii lor asistentii si de tot restul personalului medical. Si acest lucru l-au facut doar pentru ca au conditii deosebite de a -si continua o parte din ei afacerile. O parte s-au inscris ca sunt alaturi de pedelisti iar altii va suna la telefon sa -si ceara scuze pentru ca le este frica de razbunarea portocalie. Este incredibil dar foarte adevarat ca dau dovada de caracter si au simtul realitatii oamenii simpli care au realizat cit adevar este in sustinerea sefilor de sectii din spital fata de cei care i-au umilit atitia ani .Indiferent de ce sustinere au cei din pdl mergeti inainte Domnule Potor, pentru ca aveti sustinerea celor pe care ii coordoneaza acesti sefi de sectie , si care nu sunt putini.SUCCESSSSSSSSSSSSSS.

 7. atti

  miercuri, 06.06.2012 at 11:15

  IZOLAREA BLOCURILOR AR FI BUN, ASISTENTA MEDICALA NU SE POATE CA MEDICI UNMBLA NUMAI DUPA CIUBUC, LA URGENTA TE TRIMITE LA MEDIC DE FAMILIE CARE 2-3 ZILE LIPSESTE.TOTUL E LEGAT DE BANI, BANI ,BANI, INBOGATIRE ,LUX LA BUGETARI INDIFERENT CA E HAVA S-AU POTOR.PACAT CA DE PENSIONARI UMILITI, BATJOCORITI, DUPA 41 ANI MUNCA SE VORBESTE FOARTE PUTIN.NU CUNOSC CONSILIERI LUI POTOR.BULEVARDUL E DESCHIS PENTRU EI DE A VORBI CU LUMEA.BOGATI NU SUNT PE BULEVARD EI SUNT IN STATIUNI SCUNPE.LEGATURA INTRE CETETEAN SI PRIMAR E ZERO.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Pugiliștii CS Unirea Alba Iulia au câștigat medalii de aur, argint și bronz la Cupa României de Cadeți

Publicat

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia a obținut trei medalii, de aur, argint și bronz, la Cupa României de Cadeți, desfășurată la Arad.

Pugiliștii secției clubului albaiulian sunt pregătiți de către antrenorul emerit Nicolae Paștiu.

Competiția s-a desfășurat în perioada 10-15 mai, în sala de sport a Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad.

Rezultate CS Unirea Alba Iulia:

Drăgoi Viorel Raul (14 ani), categoria 32 de kilograme – medalie de aur;

Stoica Patrick Julian (14 ani), categoria 34 de kilograme – medalie de argint;

Dăian Denis Raul (13 ani), categoria 80 de kilograme – medalie de bronz.

Cupa României de Cadeți s-a desfășurat cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în actualul context epidemiologic.

”Băieții medaliați sunt sportivi de perspectivă care au confirmat și anii trecuți. Pregătirea lor a dat roade și îl felicit și pe antrenorul Nicolae Paștiu pentru pregătirea temeinică a tuturor celor care își doresc să facă performanță în acest sport. Mă bucur că seria rezultatelor bune, din această primăvară, este continuată de secția de box, după atletism, judo și haltere. Pregătirea sportivă și competițiile continuă!” – Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia este o structură sportivă de drept public, cu personalitate juridică, înființată în 1974 ca instituție publică în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, având ca obiect principal de activitate obținerea performanțelor sportive: selecția, pregătirea, participarea la competiții interne și internaționale, respectiv câștigare de medalii pe plan național și internațional.

CS Unirea Alba Iulia are, în prezent, 9 ramuri sportive active: atletism, powerlifting, haltere, orientare, box, judo, culturism, tenis de masă și taekwondo.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Maratonul de vaccinare din Alba: Peste 600 de persoane au primit prima doză, sâmbătă. Unde continuă acțiunile duminică

Publicat

Alte peste 600 de persoane s-au vaccinat sâmbătă în cadrul acțiunilor-maraton de vaccinare din județul Alba. Duminică, și Blajul se alătură acestei campanii.

În a doua zi a maratonului de vaccinare anti-COVID din județ, sâmbătă 15 mai, au primit prima doză 628 de persoane, precizează DSP Alba. Comparativ, vineri, numărul acestora era de 583.

Sâmbătă s-au imunizat 228 de persoane la punctul drive-thru din Alba Iulia (parcarea Stadionului Cetate), 222 la Sebeș și 178 la Cugir.

Cei care doresc să se vaccineze fără o programare prealabilă sunt așteptați și duminică la Alba Iulia, Sebeș, Cugir și Blaj.

ALBA IULIA

Locație: Centru tip Drive-Thru – vaccinare în mașină – în parcarea Stadionului Cetate (în spatele benzinăriei OMV)

Program maraton de vaccinare: vineri (14 mai), sâmbătă (15 mai), duminică (16 mai), orele 8.00-20.00

Tip vaccin: Pfizer

Acte necesare: buletin/carte de identitate, completare formular triaj AICI sau poate fi completat la locația vaccinării/centrul Drive-Thru

Alte detalii: primăria a anunțat că se va organiza tombolă cu premii pentru cei care se vaccinează; estimează circa 1500 de persoane vaccinate în cele trei zile

BLAJ

Locație: Centru mobil vaccinare – pe platoul din fața Centrului Cultural „Iacob Mureșianu”, Bulevardul Republicii, nr. 36

Program maraton de vaccinare: duminică, 16 mai, orele 8.00-20.00

Tip vaccin: Pfizer

Acte necesare: buletin/carte de identitate; adeverința de vaccinare cu serul Pfizer – dacă se face vaccinarea cu a doua doză

Alte detalii: se pot prezenta la vaccinare toate persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani, fără programare; minorii care au împlinit vârsta de 16 ani se pot prezenta la vaccinare doar însoțiți de un părinte sau de reprezentantul legal; pentru persoanele vârstnice și fără posibilitate de deplasare la vaccinare, domiciliate în Blaj, Tiur, Mănărade, Spătac și Petrisat, Primăria Municipiului Blaj va asigura transportul la maratonul de vaccinare de duminică – acestea se pot înscrie la Serviciul de Asistență Comunitară Blaj, la numărul de telefon 0756.089.215.

SEBEȘ

Locație: Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, cu sediul în Sebeș, bulevardul Lucian Blaga, numărul 45

Program maraton de vaccinare: vineri (14 mai), sâmbătă (15 mai), duminică (16 mai), orele 8.00-20.00

Tip vaccin: Pfizer

Acte necesare: buletin/carte de identitate

Alte detalii : nu este necesară o programare prealabilă în platforma națională de vaccinare ; minorii care au împlinit vârsta de 16 ani se pot vaccina în cadrul maratonului organizat, condiția fiind aceea de fi însoțiți de un părinte sau un  reprezentant legal.

CUGIR

Locație: centre mobile de vaccinare în corturi amenajate în aer liber

– în fața Catedralei din Cugir, sâmbătă, 15 mai, între orele 8.00-13.00

– în parcarea de lângă Piața 1 Mai din Cugir, duminică, 16 mai, orele 8.00-13.00

Tip vaccin: Pfizer

Acte necesare: buletin/carte de identitate

Alte detalii: persoanele cu vârsta peste 16 ani se vor putea vaccina fără programare; cetăţenii cu afecţiuni cronice sunt sfătuiţi să aibă asupra lor documentele medicale care atestă bolile de care suferă şi tratamentul pe care-l urmează.

După ora 13.00, activitatea Centrului de vaccinare din Cugir va trece la modalitatea extinsă, cu prezenţa direct fără programare, până la finalul programului de funcționare.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Declarația de beneficiar real va fi amânată până la 1 octombrie 2021. Anunțul ministrului Economiei

Publicat

Obligația declarării beneficiarului real de către o serie întreagă de firme și alte entități ar urma să fie amânată până în 1 octombrie.

Proiectul de ordonanță în acest sens a fost pus în transparență, anunță ministrul Economiei, Claudiu Năsui: „E doar o soluție temporară pentru o obligație inutilă reintrodusă brusc pentru toți antreprenorii”.

„Lupta împotriva birocrației continuă! Am pus în transparență proiectul de ordonanță pentru amânarea termenului de depunere a declarației de beneficiar real până la 1 octombrie”, anunță Claudiu Năsui.

Ministrul Economiei precizează că amânarea e doar o soluție temporară.

„Aceasta este doar o soluție temporară pentru o obligație inutilă reintrodusă brusc pentru toți antreprenorii, chiar și acolo unde e redundantă și statul deține deja datele cerute. Ne luptăm în continuare pentru a putea reveni la modelul anterior, practicat cu succes în Austria și alte țări din Europa”, conchide Năsui.

La începutul acestei săptămâni, ministrul anunțase că ”în ședința de coaliție s-a decis ca declarația de beneficiar să fie amânată până la 1 octombrie.

Până atunci vom încerca să convingem coaliția să revenim la sistemul din Austria. Adică sistemul care s-a aplicat și anul trecut în România, prin legea 108/2020, care nu chinuie sute de mii de firme cu o birocrație inutilă.

Declarația de beneficiar real este o declarație de aproximativ 10 foi prin care statul ne cere informații pe care le are deja. Și ni-le cere nu numai o dată, ci în fiecare an, chiar dacă nu se schimbă nimic.

Reușisem să eliminăm această declarație anul trecut, dar ea a revenit din cauza unui amendament care a fost strecurat pe furiș într-o lege anul acesta”.

O serie de firme care erau exceptate de la obligația declarării beneficiarului real al activității trebuie din nou să depună această declarație la Registrul Comerțului. Nerespectarea acestei obligații se sancționează cu amendă între 5.000 și 10.000 de lei.

surse: mediafax.ro, startupcafe.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

O decizie privind purtarea măștii la locul de muncă va fi luată la 1 iunie. Precizările premierului Cîțu

Publicat

Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă seara că o decizie în privinţa purtării sau nu a măştii la locul de muncă, acolo unde sunt doar persoane vaccinate, va fi luată de la 1 iunie.

„Încă nu este o decizie clară. După 1 iunie vom lua această decizie. Este în ordinul ministrului Sănătăţii. Cred că este o decizie luată înainte de analiza foarte bine. De la 1 iunie stabilim acest lucru. Deocamdată cu mască la locul de muncă, la interior. (…) După 1 iunie vorbim de alte modificări”, a spus Cîţu, la Teatrul Naţional Bucureşti.

Prim-ministrul a mai spus că de la 1 iunie Guvernul va modifica actele normative necesare pentru desfăşurarea în siguranţă a evenimentelor culturale.

„Vom modifica actele normative necesare, pentru a crea cadrul legal necesar ca să putem să mergem în acea etapă. În acest moment noi am prezentat în decizia CNSU următoarele etape, ca să foarte clar pentru români la ce să se aştepte”, a precizat Cîţu.

Întrebat dacă toţi românii vor avea acces la spectacole după 1 iunie, premierul Cîţu a spus: „Pentru toţi românii… depinde, dacă sunt vaccinaţi sau nu. Aţi văzut că fiecare eveniment, în interior sau în exterior, are anumite criterii (referitoare n.r.) la număr de persoane la interior, dacă persoanele sunt vaccinate, dacă organizatorii îşi asumă că persoanele sunt vaccinate, atunci vorbim de alt număr de persoane”, a spus premierul.

Referitor la o eventuală falsificare a actelor care atestă vaccinarea, Florin Cîţu a precizat că la TNB „s-a verificat foarte uşor” şi că „putem să discutăm de soluţii” pentru că „suntem în anul 2021”.

„Astăzi am intrat aici cu un buletin”, a spus premierul.

În altă ordine de idei, Cîţu a menţionat că „România a luat decizia, poate unică în Uniunea Europeană, de a permite cetăţenilor care vin din zona verde să intre în România, turiştii, fără niciun fel de documente care să ateste dacă sunt sau nu vaccinaţi, doar cu documentele necesare pentru a intra în România”.

Premierul Florin Cîţu a fost prezent sâmbătă seara la spectacolul-pilot cu piesa „Dineu cu proşti” de Francis Veber, la Teatrul Naţional Bucureşti.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate