Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Târgul Grădinarului și-a deschis porțile la Alba Iulia. Program: evenimente pentru copii și adulți pasionați de agricultură

Publicat

Târgul Grădinarului, ajuns la cea de-a XIII-a ediţie, și-a deschis porţile vineri pentru locuitorii județului. Evenimentul este organizat pe latura de vest a Cetăţii Alba Carolina din Alba Iulia.

Peste 50 de producători locali din județul Alba, care oferă o gamă variată de produse sau servicii din domeniul horticulturii, își prezintă oferta flori de sezon, plante aromatice, viță de vie, zmeur și mur, plante decorative, arbuşti și pomi fructiferi şi ornamentali.

De asemenea sunt prezentate oferte de mobilier pentru grădină sau terasă, sisteme de irigaţii, piscine și unelte şi echipamente pentru amenajări sau întreţineri grădini.

Pe durata celor 3 zile, organizatorii au pregătit un program pentru toate preferințele: demonstraţii şi prezentări de produse, sfaturi de specialitate, ateliere pentru copii şi adulţi, momente artistice, dar și alte surprize pe care vă invităm să le descoperiți.

Reprezentanţii liceelor tehnologice cu profil agricol din judeţ îşi vor promova în cadrul târgului oferta educaţională şi profesiile de viitor în agricultură pentru cei interesați.

Un program special pentru cei mici, cu momente numeroase și deosebit de atractive:

Invitația pe tărâmul magic al cărţilor, pentru a trăi aventuri alături de personaje fantastice la atelierul de lectură organizat de Biblioteca Judeţeană ”Lucian Blaga” Alba.

O promisiune verde, un proiect de pedagogie muzeală al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, care vine în întâmpinarea elevilor și care își propune să contribuie la dezvoltarea unor deprinderi și comportamente responsabile față de mediul înconjurător.

Un proiect de succes la care sunt așteptați copii de toate vârstele. Grădinăritul de-a lungul timpului este prezentat printr-o expoziție tematică temporară care întregește acest eveniment și printr-o latură istorică.

Laboratorul veseliei, un spectacol interactiv cu marionete organizat de Teatrul de păpuşi ”Prichindel” din Alba Iulia, care îi invită pe micii spectatori să cerceteze şi să experimenteze prin joc şi cu ajutorul fanteziei tot felul de situaţii năstruşnice.

Atelierele pregătite atât pentru copii cât și pentru adulți sunt dintre cele mai diverse: pictură, modelaj, plantat flori, de creație sau aranjamente florale.

Florin Mărginean de la Toskana Garden spune că anul acesta le recomandă clienților să acorde o atenție mai mare protecției mediului, să folosească energia verde și să planteze cât mai mult.

Vor fi și alte surpize pe care vă invităm să le descoperiţi la ediția a XIII-a din acest an a Târgului Grădinarului, organizat împreună cu partenerii noștri, Primăria Municipiului Alba Iulia și Grupurile de Acţiune Locală Pe Mureş şi pe Târnave, GAL Munţii Metaliferi, Trascău și Muntele Mare, GAL Țara Secașelor Alba – Sibiu, GAL Valea Ampoiului – Valea Mureșului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax