Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Tăriceanu (ALDE) şi Victor Ponta (Pro România) anunţă oficial că se unesc sub un singur partid: Pro România Social-Liberal

Publicat

Liderii ALDE şi Pro România, Călin Popescu Tăriceanu respectiv Victor Ponta au anunţat joi că cele două formaţiune vor candida împreună la alegerile parlamentare din iarnă sub sigla unui singur partid – Pro România Social-Liberal. Cei doi vor fi capi de listă la parlamentare.

În ce priveşte paritatea la parlamentare, cei doi lideri au explicat că aceasta se va face pe „criterii obiective de performanţă”. Concret, va fi o paritate de 60-40% în favoarea Pro România. Totodată, aceştia au anunţat că vor fi capi de listă, Victor Ponta la Camera Deputaţilor, iar Călin Popescu Tăriceanu la Senat.

„Acum suntem iar în criză. Dacă alţii nu au curajul sau nu au dorinţa de a opri drumul spre prăpastie, îl facem noi. Vreau să cred că putem construi în jurul acestei echipe, cu sprijinul ALDE, o alternativă. Mă bucur foarte mult şi salut faptul că întreaga conducere a ALDE a fost de acord să unim forţele pe care le avem. Nu sunt nişte forţe uriaşe, însă viziunea comună ne permite să vorbim şi să venim cu soluţii şi cu oameni la ce se întâmplă. Aşa cum în 2020 am fost singurii care s-au opus în Parlament măsurile greşite, aşa vom face şi de acum încolo, însă mai puternic împreună”, a declarat Victor Ponta joi seară la într-o conferinţă de presă.

Acesta a acuzat apoi PSD-ul că face blat continuu cu PNL, motivând refuzul social-democraţilor de a face o alianţă de stânga la Bucureşti.

„Ne-au convins că nu doresc să lupte. Vor să piardă cum au pierdut şi la Bucureşti. Nu vor să deranjeze. Să facă non-combat. Noi nu suntem de acord cu acest lucru. Fără cei de la PSD, noi ne vom lupta cu PNL, Klaus Iohannis, USR, cei care la acest moment duc România în prăpastie. Vom candida împreună sub un nou partid – Pro România Social-Liberal. Într-o singură gândire şi viziune pot să blocheze ceea ce acum pare un drum drept spre prăpastie”, a mai adăugat Victor Ponta.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a explicat că există o „dorinţă a partidelor mari de a elimina de pe scena politică partidele mici”.

„Decizia de fuziune de azi e răspunsul nostru comun la această situaţie politică. Vom fi o forţă politică de centru care să poată menţine echilibrul pe scena românească, care să joace rolul unei busole şi care să militeze în continuare pentru principiile şi valorile în care credem. Pe de o parte noi în ALDE care credem în principiile liberale şi Pro România cu valorile sociale”, a declarat Tăriceanu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 08.10.2020 at 19:11

    Frumos. Gest de prietenie. In loc sa dispara pe rand la urmatoarele alegeri, vor disparea impreuna. Si sa nu uit cand Ponta intreba, asistenta : oare cum il alintati, Moliceanu ? Si Mos Tagarta acum se lipste de el. Josnic. Ce face politica din om ? Neom.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax