Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO | Teodor Atanasiu: „Bazinul Olimpic va fi deschis în prima lună a anului viitor”. Vezi declarațiile candidatului la Senat


Publicat

Bazinul Olimpic din Alba Iulia, închis de mai mulți ani pentru renovări, ar putea fi deschis și dat în folosință în prima lună a anului viitor. Aceasta este declarația liberalului Teodor Atanasiu, în conferința de presă desfășurată la sediul partidului, joi 6 decembrie. Potrivit acestuia, documentația tehnico-economică a dost depusă, va fi aprobată, iar lucrările vor fi reluate în perioada următoare.

Compania Națională de Investiții i-a trimis o adresă în acest sens vicepreședintelui Consiliului Județean Alba, Florin Roman, în care certifică reluarea lucrărilor de reabilitare a Bazinului Olimpic, în a doua jumătate a lunii decembrie 2012.

„Referitor la <Execuția lucrări de reabilitare aferente bazin de înot Olimpic Alba Iulia, Bd. republicii nr. 7, Municipiul Alba Iulia, județul Alba>, prin prezenta vă informăm că documentația tehnico-economică, constând în lucrări suplimentare pentru:

 • refațadare cu sistem termoizolant
 • finisaje interioare
 • instalații sanitare
 • instalații de încălzire
 • instalații electrice
 • renovare cuvă bazin cu placaj ceramic
 • utilaje instalații tehnologice bazin
 • utilaje centrală ventilații

depusă de Asociația SC Trustul de Instalații Montaj și Construcții SA, SC Grup 4 Instalații & SC Benoni Loghin SRL, în vederea finalizării obiectivului mai sus menționat, va fi aprobată în ședința Consiliului Tehnico-Economic din cadrul CNI SA, în data de 10.12.2012, urmând ca lucrările să fie reluate în perioada imediat următoare”.

Deputatul Teodor Atanasiu a declarat că în urma intervenţiilor pe care le-a făcut împreună cu ceilalţi colegi ai săi din USL Alba la Compania Naţională de Investiţii conducerea acesteia a avizat modificarea documentaţiei privind lucrările de la Bazinul Olimpic din Alba Iulia astfel încât acestea vor putea fi reluate.

Avem o veste bună pentru locuitorii din Alba Iulia dar şi pentru cei din zona limitrofă care aşteaptă de foarte mult timp redeschiderea Bazinului Olimpic. Aici au fost întrerupte lucrările din cauza modificărilor repetate ale documentaţiei tehnice şi ale proiectului iniţial. S-a refăcut documentaţia pentru modificările respective, au fost trimise la Compania Naţională de Investiţii şi toate aceste modificări au primit aviz favorabil” a spus Teodor Atanasiu.

Teodor Atanasiu a adăugat că de luni vor putea reîncepe lucrările la Bazinul Olimpic din Alba Iulia şi cel mai probabil la începutul anului viitor acesta va fi redeschis.

„În data de 10 decembrie, Consiliul Tehnico – Economic din cadrul Companiei Naţionale de Investiţii se va întâlni în şedinţă pentru a aproba toate modificările din proiectul privind Bazinul Olimpic după ce acestea au primit deja aviz favorabil. Practic începând de luni se pot relua lucrările la Bazinul Olimpic din Alba Iulia având asigurată finanţarea până la finalizarea lucrării. Asta înseamnă că începând de anul viitor vom putea beneficia de acest bazin modernizat la standarde europene” a mai spus Atanasiu.

Teodor Atanasiu a anunţat totodată că doreşte împreună cu USL Alba să sprijine administraţia din Alba Iulia şi în alte probleme.

„Oamenii din Alba trebuie să ştie că vor avea un sprijin în Parlament şi atât eu cât şi colegii mei din USL ne vom pune priceperea şi experienţa pentru a le soluţiona problemele. Guvernul USL nu întoarce spatele judeţului Alba şi municipiului Alba Iulia. Chiar dacă Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba sunt conduse de un primar şi un preşedinte de altă culoare politică, eu voi continua să sprijin cele două administraţii şi să fac lobby pentru proiectele lor la Guvern. După 9 decembrie noi cei din USL vom lucra pentru oamenii din Alba şi pentru a schimba Alba în BINE!” a mai spus Atanasiu.

O veste bună a adus pentru Spitalul Judeţean Alba şi vicepreşedintele CJ Alba, liberalul Florin Roman, care a anunţat că instituţia va implementa un proiect finanţat de Guvernul USL prin Ministerul Comunicaţiilor în valoare de peste 2 milioane de lei. Florin Roman a spus că aprobarea proiectului era blocată, însă în urma intervenţiei sale şi a deputatului Teodor Atanasiu proiectul a primit aviz favorabil.

Potrivit liberalului proiectul presupune implementarea în Spitalul Judeţean Alba a unui sistem informatic integrat de e-sănătate.

Bazinul Olimpic din Alba Iulia este închis din 2010 de când a intrat în reparaţie, iar termenul de finalizare a fost de mai multe ori amânat din cauza modificărilor repetate din proiectul de execuţie.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. sorin

  joi, 06.12.2012 at 16:40

  SC Benoni Loghin Srl este cumva firma fostului candidat la alegerile parlamentare, pentru judetul Alba,din urma cu 2-3 mandate?

 2. Felicitari

  vineri, 07.12.2012 at 08:45

  Felicitari domnilor Teodor Atanasiu, Calin Potor si Florin Roman. O veste care merita cate un vot !

 3. Speranta

  vineri, 07.12.2012 at 08:52

  Sper sa nu fie AMAGITI din nou ZECILE de copii care practica inotul de performanta (si antrenorii lor), SUTELE de copii care vor sa se initieze in tainele inotului, SUTELE de adulti ale caror afectiuni necesita pentru recuperare inotul si, nu in ultimul rand, SUTELE de tineri si adulti care doresc sa faca miscare inotand.

 4. Pingback: Bazinul olimpic va fi reabilitat până în APRILIE 2013. Au fost aprobate modificările din proiect. Vezi precizările lui Florin Roman | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile se pot vaccina în etapa a II-a, fără programare

Publicat

La nivelul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a fost aprobată Instrucțiunea potrivit căreia, începând de joi, 21 ianuarie, persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile aflate la domiciliu se pot vaccina în cadrul Etapei a II-a a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19. Atât persoanele imobilizate sau nedeplasabile, cât și persoanele dializate pot fi vaccinate fără programare pe platformă, mai precizează decizia CNCAV.

În conformitate cu prevederile documentului amintit, reprezentanții direcțiilor de asistență socială din cadrul consiliilor locale întocmesc listele cu persoanele de la domiciliu aflate în această situație și care doresc să fie vaccinate, împreună cu asistenții personali ai acestora (dacă au) și cu membrii de familie care locuiesc în aceeași gospodărie.

Totodată, medicii de familie care au în îngrijire persoane imobilizate sau nedeplasabile vor colabora activ cu structurile de asistență socială, iar listele întocmite vor fi transmise cu celeritate nucleului de coordonare a campaniei de vaccinare de la nivelul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI), respectiv al Centrului Municipiului București de Coordonare și Conducere a Intervenției (CMBCCI), în vederea demarării procesului de vaccinare.

Nucleul de coordonare va stabili traseele, logistica și personalul necesare, pentru vaccinarea persoanelor de pe liste, atât persoanele imobilizate sau nedeplasabile aflate la domiciliu, cât și membrii de familie care locuiesc în aceeași gospodărie, prin următoarele modalități stabilite în funcție de disponibilitatea existentă la nivelul fiecărui județ:

 • prin echipe de vaccinare mobile, care sunt parte a unor centre de vaccinare fixe;
 • prin solicitarea echipajelor de consultații la domiciliu ale serviciilor de ambulanță, cu suplimentarea acestora, fără afectarea capacității operative.

De asemenea, potrivit Instrucțiunii, centrele de dializă au obligația de a facilita accesul la vaccinarea împotriva COVID-19 pentru pacienții aflați în tratament. Pentru îndeplinirea acestei obligații, centrele de dializă vor întreprinde următoarele măsuri:

 • Managerii/coordonatorii centrelor de dializă desemnează responsabili cu vaccinarea împotriva COVID-19 a pacienților aflați în tratament;
 • Personalul medical al centrelor de dializă va informa pacienții aflați în tratament despre beneficiile vaccinării împotriva COVID-l9 și despre riscurile nevaccinării, precum și de posibilitățile de acces la vaccinare;
 • Pentru pacienții care doresc să se vaccineze, personalul desemnat din centrul de dializă va realiza programarea la vaccinare, în centrul / centrele de vaccinare din proximitatea centrului de dializă la care pacienții urmează tratamentul cronic, la care sunt arondați prin grija DSP județean/DSPMB.
 • Vaccinarea pacienților se va realiza fie înainte, fie (preferabil) imediat după efectuarea ședinței de dializă, (astfel încât intervalul de timp de așteptare pentru vaccinare să fie redus la minimum); transportul persoanelor la centrele de vaccinare va fi asigurat prin mijloacele proprii ale centrului de dializă;
 • Programarea pacienților se poate efectua conform procedurilor în vigoare, preferabil de către personalul medical din centrul de dializă pentru a se asigura respectarea arondării centrelor de dializă la centrele de vaccinare;
 • În cazul în care personalul din centrul de dializă nu reușește programarea prin platforma de vaccinare, va comunica direct cu centrul de vaccinare și va transmite lista pacienților care se vaccinează cu 48 de ore înainte de ziua vaccinării; în această situație, pacienții dializați vor fi vaccinați fără programare și înregistrați direct în RENV;
 • În baza listei de pacienți dializați, centrul de vaccinare va solicita suplimentarea numărului de doze de vaccin.

Atât persoanele imobilizate sau nedeplasabile, cât și persoanele dializate pot fi vaccinate fără programare pe platformă și se înregistrează în RENV la momentul revenirii echipelor mobile de vaccinare în centrul de vaccinare fix sau imediat după vaccinare, după modelul persoanelor din instituții rezidențiale.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Actele pentru permise și înmatriculări vor putea fi depuse online. Aplicație-pilot prin care se elimină cozile de la ghișeee

Publicat

Direcţia Permise și Înmatriculări va lansa, din martie, o aplicație pilot care va permite depunerea actelor online, fără a mai fi necesară prezența la ghișeu.

Într-o primă fază această facilitate va fi disponibilă doar pentru operațiuni mai simple, cum ar fi rezervarea de numere sau eliberarea de duplicate – spune directorul de la permise și înmatriculări Florin Catană potrivit Radio Romania Actualități.

În prezent cei care doresc să își rezerve numărul de înmatriculare trebuie să meargă la ghişeu, să plătească o taxă de 30 de lei, să facă o cerere și în condițiile în care Direcțiile Permise și Înamtriculări funcționează în localitățile reședință de județ de multe ori costă mai mult drumul și timpul pentru operațiunea respectivă.

În perioada stării de alertă preschimbarea permiselor, care urmează să expire, poate fi amânată, valabilitatea documentelor fiind prelungită cu 90 de zile

Începând cu luna decembrie, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a lansat un nou serviciu online prin intermediul site-ului propriu, pentru facilitarea plăților reprezentând contravaloarea permisului de conducere, certificatului de înmatriculare și autorizației de circulație provizorie.

Plata se poate efectua accesând site-ul instituției, servicii online – plăți sau la finalizarea programării online la ghișeu, utilizând cardul bancar.

Foarte important – pentru tranzacțiile efectuate prin intermediul drpciv.ro sau ghiseul.rodovada plății nu este necesară !

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Contribuţiile lunare pentru pensii cresc din această lună. Cât costă cumpărarea vechimii

Publicat

bani

Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) a anunţat că toate veniturile asigurate înscrise în contractele de asigurare socială al căror nivel se situează sub nivelul salariului minim se vor modifica, prin notificarea asiguratului. De asemenea, odată cu majorarea salariului minim brut pe țară a crescut și suma pentru cumpărarea retroactivă a vechimii.

Potrivit CNPP, începând cu data de 13 ianuarie 2021 salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este de 2.300 lei. În cazul asiguraților care au încheiat contracte de asigurare socială conform Legii nr. 263/2010, cu modificările și completările ulterioare, baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale o constituie venitul lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială, dar nu mai puțin decât valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

În consecință, începând cu data de 13 ianuarie 2021, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială încheiat în baza Legii nr. 263/2010, cu modificările și completările ulterioare, este de 2.300 lei.

Din inițiativa casei teritoriale de pensii, toate veniturile asigurate înscrise în contractele de asigurare socială al căror nivel se situează sub nivelul minim de 2.300 lei se vor modifica, prin notificarea asiguratului. De asemenea, salariul minim brut pe țară garantat în plată de 2.300 lei se va utiliza și în cazul contractelor de asigurare socială încheiate în baza O.U.G. nr. 163/2020 începând cu data de 13 ianuarie 2021.

Noua valoare de 2.300 lei nu are implicații în ceea ce privește contractele de asigurare socială ce au fost încheiate până la data de 13 ianuarie 2021, în temeiul O.U.G. nr. 163/2020.

Având în vedere că, potrivit legii, contribuţia pentru pensii este de 25% din salariul brut, înseamnă că aceasta se va majora de la 558 de lei (prin rotunjirea făcută de CNPP pentru suma de 557,5 lei, cât era anul trecut) la 575 de lei pe lună. Adică 17 lei în plus în fiecare lună.

Cât costă cumpărarea vechimii

În toamna anului trecut, prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 163/2020, a fost reglementată posibilitatea asigurării retroactive în baza unui contract de asigurare socială pentru o perioadă de maxim 6 ani.

Încheierea unui astfel de contract, pentru cumpărare retroactivă a vechimii pe o perioadă de maximum 6 ani, poate fi solicitată numai în perioada 28 septembrie 2020 – 31 august 2021. În intervalul de 6 ani, poate fi solicitată asigurarea pentru una sau mai multe perioade de timp, continue sau disparate, anunţa atunci CNPP.

„Contractul de asigurare socială se încheie doar în vederea obţinerii pensiei pentru limită de vârstă şi numai pentru perioade anterioare. Perioadele de timp pentru care se poate încheia contract sunt perioadele cuprinse între data împlinirii vârstei de 18 ani şi data împlinirii vârstei standard de pensionare”, se mai arată în ordonanţă.

Baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale, respectiv venitul asigurat la care se achită contribuţia de asigurări sociale, înscris în contractul de asigurare socială, este ales de persoana care încheie contractul şi nu poate fi mai mic decât salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în vigoare la data încheierii contractului de asigurare socială.

Pentru anul 2020, valoarea salariului minim brut pe ţară garantat în plată utilizat la calculul contribuţiei de asigurări sociale datorate a fost de 2.230 lei, respectiv o sumă minimă lunară de plată de 558 lei.

Cum din 13 ianuarie salariul minim brut pe ţară a fost majorat la 2.300 de lei, rezultă o sumă minimă lunară de plată de 575 de lei, respectiv 6.900 lei pentru cumpărarea unui singur an de vechime şi 41.400 de lei pentru cumpărarea a 6 ani de vechime.

Suma este considerabil mai mare decât cea percepută anul trecut pentru cumpărarea a 6 ani de vechime în muncă, diferenţa fiind de 1.224 lei.

sursa: cnpp.ro, adevărul.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

FOTO ȘTIREA TA: Căprioară căzută într-un bazin de apă, salvată de pompierii din Abrud

Publicat

O căprioară căzută într-un bazin de apă a fost salvată joi, 21 ianuarie, de pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Abrud.

Reamintim faptul că în urmă cu două zile, marți, 19 ianuarie, pompierii din Câmpeni au salvat o altă căprioară care a rămas blocată într-un sloi de gheață.

Vezi și FOTO-VIDEO: Căprioară rămasă blocată într-un sloi de gheață, salvată de pompierii din Câmpeni

„Pompierii Primăriei Abrud au intervenit, astăzi, pentru salvarea unei căprioare căzute în bazinele de apă de la Cristea.

Deși speriată, căprioara este în siguranță datorită unor oameni dedicați și determinați să lupte pentru orice suflet aflat în nevoie”, au transmis reprezentanții Primăriei Abrud.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate