Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO | Teodor Atanasiu: „Bazinul Olimpic va fi deschis în prima lună a anului viitor”. Vezi declarațiile candidatului la Senat


Publicat

Bazinul Olimpic din Alba Iulia, închis de mai mulți ani pentru renovări, ar putea fi deschis și dat în folosință în prima lună a anului viitor. Aceasta este declarația liberalului Teodor Atanasiu, în conferința de presă desfășurată la sediul partidului, joi 6 decembrie. Potrivit acestuia, documentația tehnico-economică a dost depusă, va fi aprobată, iar lucrările vor fi reluate în perioada următoare.

Compania Națională de Investiții i-a trimis o adresă în acest sens vicepreședintelui Consiliului Județean Alba, Florin Roman, în care certifică reluarea lucrărilor de reabilitare a Bazinului Olimpic, în a doua jumătate a lunii decembrie 2012.

„Referitor la <Execuția lucrări de reabilitare aferente bazin de înot Olimpic Alba Iulia, Bd. republicii nr. 7, Municipiul Alba Iulia, județul Alba>, prin prezenta vă informăm că documentația tehnico-economică, constând în lucrări suplimentare pentru:

 • refațadare cu sistem termoizolant
 • finisaje interioare
 • instalații sanitare
 • instalații de încălzire
 • instalații electrice
 • renovare cuvă bazin cu placaj ceramic
 • utilaje instalații tehnologice bazin
 • utilaje centrală ventilații

depusă de Asociația SC Trustul de Instalații Montaj și Construcții SA, SC Grup 4 Instalații & SC Benoni Loghin SRL, în vederea finalizării obiectivului mai sus menționat, va fi aprobată în ședința Consiliului Tehnico-Economic din cadrul CNI SA, în data de 10.12.2012, urmând ca lucrările să fie reluate în perioada imediat următoare”.

Deputatul Teodor Atanasiu a declarat că în urma intervenţiilor pe care le-a făcut împreună cu ceilalţi colegi ai săi din USL Alba la Compania Naţională de Investiţii conducerea acesteia a avizat modificarea documentaţiei privind lucrările de la Bazinul Olimpic din Alba Iulia astfel încât acestea vor putea fi reluate.

Avem o veste bună pentru locuitorii din Alba Iulia dar şi pentru cei din zona limitrofă care aşteaptă de foarte mult timp redeschiderea Bazinului Olimpic. Aici au fost întrerupte lucrările din cauza modificărilor repetate ale documentaţiei tehnice şi ale proiectului iniţial. S-a refăcut documentaţia pentru modificările respective, au fost trimise la Compania Naţională de Investiţii şi toate aceste modificări au primit aviz favorabil” a spus Teodor Atanasiu.

Teodor Atanasiu a adăugat că de luni vor putea reîncepe lucrările la Bazinul Olimpic din Alba Iulia şi cel mai probabil la începutul anului viitor acesta va fi redeschis.

„În data de 10 decembrie, Consiliul Tehnico – Economic din cadrul Companiei Naţionale de Investiţii se va întâlni în şedinţă pentru a aproba toate modificările din proiectul privind Bazinul Olimpic după ce acestea au primit deja aviz favorabil. Practic începând de luni se pot relua lucrările la Bazinul Olimpic din Alba Iulia având asigurată finanţarea până la finalizarea lucrării. Asta înseamnă că începând de anul viitor vom putea beneficia de acest bazin modernizat la standarde europene” a mai spus Atanasiu.

Teodor Atanasiu a anunţat totodată că doreşte împreună cu USL Alba să sprijine administraţia din Alba Iulia şi în alte probleme.

„Oamenii din Alba trebuie să ştie că vor avea un sprijin în Parlament şi atât eu cât şi colegii mei din USL ne vom pune priceperea şi experienţa pentru a le soluţiona problemele. Guvernul USL nu întoarce spatele judeţului Alba şi municipiului Alba Iulia. Chiar dacă Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba sunt conduse de un primar şi un preşedinte de altă culoare politică, eu voi continua să sprijin cele două administraţii şi să fac lobby pentru proiectele lor la Guvern. După 9 decembrie noi cei din USL vom lucra pentru oamenii din Alba şi pentru a schimba Alba în BINE!” a mai spus Atanasiu.

O veste bună a adus pentru Spitalul Judeţean Alba şi vicepreşedintele CJ Alba, liberalul Florin Roman, care a anunţat că instituţia va implementa un proiect finanţat de Guvernul USL prin Ministerul Comunicaţiilor în valoare de peste 2 milioane de lei. Florin Roman a spus că aprobarea proiectului era blocată, însă în urma intervenţiei sale şi a deputatului Teodor Atanasiu proiectul a primit aviz favorabil.

Potrivit liberalului proiectul presupune implementarea în Spitalul Judeţean Alba a unui sistem informatic integrat de e-sănătate.

Bazinul Olimpic din Alba Iulia este închis din 2010 de când a intrat în reparaţie, iar termenul de finalizare a fost de mai multe ori amânat din cauza modificărilor repetate din proiectul de execuţie.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. sorin

  joi, 06.12.2012 at 16:40

  SC Benoni Loghin Srl este cumva firma fostului candidat la alegerile parlamentare, pentru judetul Alba,din urma cu 2-3 mandate?

 2. Felicitari

  vineri, 07.12.2012 at 08:45

  Felicitari domnilor Teodor Atanasiu, Calin Potor si Florin Roman. O veste care merita cate un vot !

 3. Speranta

  vineri, 07.12.2012 at 08:52

  Sper sa nu fie AMAGITI din nou ZECILE de copii care practica inotul de performanta (si antrenorii lor), SUTELE de copii care vor sa se initieze in tainele inotului, SUTELE de adulti ale caror afectiuni necesita pentru recuperare inotul si, nu in ultimul rand, SUTELE de tineri si adulti care doresc sa faca miscare inotand.

 4. Pingback: Bazinul olimpic va fi reabilitat până în APRILIE 2013. Au fost aprobate modificările din proiect. Vezi precizările lui Florin Roman | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

Liberalizarea pieței de energie: Sute de sesizări transmise de consumatori în legătură cu servicii prestate. Precizări ANPC

Publicat

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a primit, de la începutul lunii ianuarie până în prezent, 298 de sesizări cu privire la nemulţumirile consumatorilor legate de serviciile prestate pe piaţa liberă de energie, a declarat vineri, directorul general al ANPC, Paul Anghel, într-o conferinţă privind liberalizarea pieţei de energie.

„Sunt 298 de sesizări cu privire la nemulţumiri ale consumatorilor români, de la 1 ianuarie până azi, legate de serviciile prestate de această piaţă liberă, fie că vorbim de întârzieri la semnarea contractelor, fie că vorbim de întârzieri de a li se trimite forma contractului sau actele adiţionale, sau nemulţumiri legate de preţul pe KWh sau pe metru cub”, a spus Anghel.

Vezi și Sfaturi pentru încheierea contractelor de energie electrică. Cum trebuie analizate ofertele furnizorilor

El a subliniat că, din perspectiva informării consumatorilor, atât Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei, cât şi ANPC au făcut publice informaţii cu privire la posibilitatea consumatorilor de alege unul sau altul dintre furnizori şi că, din perspectiva supravegherii pieţei, împreună cu ANRE, în perioada următoare va fi demarat un control amplu legat, inclusiv, de clauzele abuzive din contractele existente la noii furnizori de energie electrică şi gaze naturale.

„Acolo unde vom constata că sunt clauze care creează dezechilibre semnificative între drepturi şi obligaţii le vom trimite instanţelor judecătoreşti să se pronunţe asupra caracterului abuziv sau, pe cale, amiabilă vom discuta cu reprezentanţii operatorilor economici pentru a modifica acele clauze”, a subliniat Paul Anghel, precizând că acele 298 de reclamaţii dau teme pentru controalele pe care instituţia le face pentru supravegherea pieţei la nivel naţional.

Acesta a mai menţionat că ANPC a postat mesaje de informare pe site-ul instituţiei, pe Facebook şi pe celelalte canale de comunicare şi că, în urma discuţiilor cu ministrul energiei, Virgil Popescu, cu conducerea Consiliului Concurenţei şi a ANRE s-a constatat că sunt anumit societăţi care nu informau corect consumatorii cu privire la posibilitatea de a schimba furnizorul de energie electrică sau de gaze.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Țepe prin metodele ”Accidentul” și ”Sars-Cov-2” la Alba Iulia. Cum au acționat escrocii și atenționările Poliției

Publicat

Poliția Alba atenţionează cetăţenii cu privire înşelăciunile comise prin metodele ”ACCIDENTUL” si ”SARS COV 2”. Doua persoane din Alba Iulia au fost abordate de escroci, iar una dintre ele a fost înşelată cu o importantă sumă de bani.

Potrivit IPJ Alba, vineri, 26 februarie 2021, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de un bărbat din municipiu, cu privire la faptul că bunica sa a fost sunată de către un individ care a pretins că este medic şi care i-a spus că nepotul ei a suferit un accident rutier și are nevoie urgentă de operație.

Escrocul i-a solicitat femeii, în vârstă de 75 de ani, din Alba Iulia, toți banii pe care-i are în casă. Victima i-a comunicat apelantului adresa de domiciliu, iar la scurt timp, la uşa ei s-a prezentat un bărbat căruia i-a dat 1000 de euro și 500 de lei.

Tot vineri, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către un bărbat din municipiu cu privire la faptul ca a fost victima unei tentative de înșelăciune. De această data, escrocii au spus că fiul bărbatului, care este plecat în Spania, a fost infectat cu SARS COV 2 si are nevoie de ventilator mecanic.

Bărbatul a întrerupt discuția și a anunțat poliția.

În ambele cazuri semnalate, poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetăţenilor:

 • să nu dea curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că ar avea calităţi oficiale;
 • să verifice, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia relatată este reală;
 • să nu efectueze niciun transfer bancar şi să nu înmâneze bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa lor;
 • să sune la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau să se adreseze, imediat, unităţii de poliţie pe raza căreia locuiesc şi să spună despre ce este vorba.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Războiul dintre Primăria Alba Iulia și STP: Consilierii Locali l-au mandatat pe Gabriel Pleșa pentru a semna noul contract

Publicat

”Războiul” dintre Primăria Alba Iulia, AIDA TL și STP, a ajuns vineri, 26 februarie pe masa consilierilor locali. 

Consilieri locali au votat pentru acordarea mandatului către Gabriel Pleșa pentru a semna noul contract cu STP, contract de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate.

Consilierii locali din PSD s-au abținut, consilierii din USR o parte au votat împotrivă sau s-au abținut, cei din PLUS pentru, consilierul independent s-a abținut și el, iar consilierii PNL au votat pentru cu 11 voturi.

La ședință a fost prezent și noul președinte al AIDA TL, Iancu Popa, primarul din Sântimbru care a intrat într-o discuție mai aprinsă cu primarul Gabriel Pleșa.

CITEȘTE ȘI: Comunicat de presă: STP face public bugetul contractului cu AIDA-TL. DOCUMENTE (P)

De asemenea, consilierii locali nu au fost deacord cu hotărârea de aprobarea încheierii unui contract de asistență juridică cu un Cabinet/Societate de avocatură, în vederea acordării consultanței, asistenței și reprezentării juridice în litigiile cu Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport local cu privire la delegarea de gestiune a serviciului de transport public local de călători prin curse regulate în arealul AIDA – TL.

Pentru au votat consilierii locali din partea USR PLUS alături de independentul Victor Paul Florea. Împotriva au votat cei din PNL.

CITEȘTE ȘI: Reacția primarului din Alba Iulia, după ce STP a anunțat că suspendă gratuitățile pentru pensionari și elevi: ”Este regretabil”

Reamintim că de mai bine de două săptamâni între Primăria Alba Iulia, AIDA TL și STP se desfășoară un ”război” pentru semnarea noului contract de gestiune a transportului public în Alba Iulia și restul localităților care fac parte din AIDA TL. Primăria Alba Iulia a rămas singura primărie care nu a semnat încă contactul.

Scandalul a culminat cu retragerea gratuităților pentru pensionari, elevi și studenți pe rutele din Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Informare meteo: Vânt puternic, ninsori la munte până în luni, 1 Martie. Vremea se răcește

Publicat

vant

Meteorologii au emis vineri o informare de vreme rea, valabilă de sâmbătă dimineața până luni, la amiază.

Potrivit ANM, este vizat intervalul 27 februarie, ora 6.00 – 1 martie, ora 12.00.

Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (26/27 februarie) vântul se va intensifica treptat, la început în nord-est și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (27 februarie) în cea mai mare parte a țării.

Duminică (28 februarie) și luni (1 martie) intensificări temporare ale vântului vor mai fi îndeosebi în regiunile estice și în zona de munte.

Se vor înregistra viteze la rafală, în general, de 45-55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali se vor depăși 80-90 km/h.

La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, vor fi intervale în care va ninge, iar în estul teritoriului, îndeosebi din a doua parte a nopții de duminică spre luni (28 februarie/1 martie), și pe parcursul zilei de luni (1 martie) vor predomina ninsorile.

Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți treptat în toate regiunile, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate