Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Teodor Atanasiu CANDIDEAZĂ la funcția de copreședinte PNL, lăsată liberă de IOHANNIS. ”Mulţi colegi mi-au declarat susţinerea”

Publicat


teodor atanasiuDupă 21 de ani de când se află în fruntea PNL Alba, Teodor Atanasiu este pregătit să cedeze scaunul altui coleg de partid, pentru postul de copreşedinte sau prim-vicepreşedinte al PNL. Odată cu ocuparea scaunului de la Cotroceni de către Klaus Iohannis, locul de preşedinte al PNL a rămas liber.

Atanasiu a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că renunţă la PNL Alba, iar dacă nu va fi ales copreşedinte al partidului va fi prim-vicepreşedinte.

Astfel că până în 21 decembrie se va alege un succesor interimar la PNL, mai exact va ocupa funcţia de copreşedinte PNL până în 2017. În prezent pe lista candidaţilor s-au înscris Teodor Atanasiu şi Ludovic Orban.

De la rezultatele alegerilor prezidenţiale, când s-a decis că scaunul de la Cotroceni urmează să fie ocupat de Klaus Iohannis, funcţia de preşedinte al PNL a rămas liberă. Astfel că până în 2017, când se va organiza congresul PNL, unde va fi ales liderul organizaţiei, membrii fostului PNL trebuie să  voteze un copreşedinte interimar. Teodor Atanasiu, preşedintele PNL Alba este unul dintre candidaţii înscrişi pe listă.

„Odată cu plecarea la Cotroceni a domnului preşedinte Klaus Iohannis postul de preşedinte al PNL, practic de copreşedinte, conform statului, va fi ocupabil de unul dintre vicepreşedinţii partidului, pe care îl vor vota membrii Biroului Permanent Central al fostului PNL. Va vota pe unul din cei 32 de vicepreşedinţi ca să-i succeadă domnului Iohannis ca şi copreşedinte al PNL, până în 2017, când va avea loc congresul unde va fi ales singurul preşedinte.

Eu sunt unul dintre candidaţii la acest post, pentru care mulţi dintre colegii mei mi-au declarat susţinerea. Sper să nu fie o bătălie pentru acest post, care va fi interimar, până la congresul din 2017.

Ne vom strânge toţi liderii partidului cu toţi preşedinţii de judeţe şi vom sta la o discuţie amicală, ce avem de făcut politic şi care ar fi acela care ne va reprezenta cel mai bine. Sper să alegem dintre 2-3 şi nu din 32 de vicepreşedinţi”, a declarat Teodor Atanasiu.

Alegerile vor avea loc înainte de data de 21 decembrie, pentru că în acea dată Klaus Iohannis va depune jurământul la Cotroceni.

Alături de el ma candidează şi Ludovic Orban. Atanasiu a spus că are susţinerea colegilor de partid pentru ocuparea acestei funcţii. Chiar dacă nu va ocupa funcţia de conducere de la nivel naţional, Teodor Atanasiu va fi rămâne primvicepreşedinte PNL.

A spus că renunţă la funcţia de preşedinte al PNL Alba şi urmează să îşi anunţe şi colegii din Alba.

Întrebat dacă s-a gândit la un succesor, Atanasiu a spus că „nu trebuie să mă gândesc eu, trebuie să se gândească colegii mei. O să îi anunţ astăzi şi o să le mulţumec foarte mult pentru modul în care am colaborat în 21 de ani, dar nu o să pot rămâne în continuare pe această funcţie şi vor trebui să îmi găsească un succesor. Dacă nu o să fiu copreşedinte, o să fiu primvicepreşedinte al PNL. Renunţ la Alba”.

Astfel că rămâne de văzut cine va ocupa locul lui Teodor Atanasiu la nivel judeţean,

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO: Alertă la Alba Iulia. Persoane intoxicate cu monoxid de carbon într-un apartament din Ampoi 3

Publicat

Incident în cartierul Ampoi 3 din Alba Iulia. Trei persoane au fost găsite căzute, duminică seara, într-un apartament de pe strada Arieșului. Din primele date, este posibil ca acestea să se fi intoxicat cu monoxid de carbon. UPDATE 2: Persoanele intoxicate cu monoxid de carbon sunt soț și soție, în vârstă de aproximativ 50 de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Traficanți de droguri din Alba Iulia, prinși cu ajutorul unui ofițer sub acoperire. Unul dintre cei implicați, fiu de polițist

Publicat

Cinci tineri din Alba Iulia s-au ales cu pedepse cu închisoarea, după ce activitatea lor infracțională a fost probată cu sprijinul unui ofițer su acoperire. Tinerii luau din Spania materie primă și preparau droguri într-un laborator improvizat. Apoi le vindeau unor clienți din Alba, dar și din Cluj şi Hunedoara. Polițiștii i-au prins cu canabis, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Incendiu la Shopping City Sibiu. Clienții mall-ului, evacuați după ce a luat foc o friteuză

Publicat

Un incident s-a petrecut duminică seara la mall-ul din Șelimbăr, județul Sibiu. Clienții s-au autoevacuat după ce a luat foc o friteuză și incinta s-a umplut cu fum dens. Potrivit ISU Sibiu, incendiul a fost la o friteuză aparținând unui fast food situat la etajul II al mall-ului și s-a manifestat cu degajare de fum […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: „Ce dăruieşti din inimă nu se pierde niciodată”. Elevi militari din Alba Iulia, acțiune umanitară pentru familii din Râmeț

Publicat

Elevi de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, alături de studenți de la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, au participat la o acţiune umanitară, oferind daruri unor familii izolate din comuna Râmeţ. Elevii în uniformă s-au alăturat proiectului „Daruri, zâmbet și culoare pentru Apuseni” iniţiat de Corpul cadeţilor „General maior Nicolae Uscoi” din […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate