Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Terapie prin Artă la Spitalul din Alba Iulia: Flori, îmbrățișări și zâmbete oferite pacienților și angajaților

Publicat

Pe o muzică lină de vals, doi crai de curte, alături de o tânără domniță au oferit flori, zâmbete și îmbrățișări pacienților și angajaților Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. 

Între un tratament, o consultație sau o vizită a medicului specialist, cei prezenți luni, 20 mai, pe holurile spitalului au fost invitați la dans și să pășească într-o lume a poveștilor, alături de actorii ONG-ului Create.Act.Enjoy.

Însoțiți de mai mulți voluntari din Alba Iulia, membrii asociației au început proiectul ”Terapie prin Artă”. Timp de 6 zile la spitalul din Alba se vor desfășura trei ateliere creative, un atelier de realitate virtuală și două momente artistice itinerante, iar vineri pacienții și personalul medical sunt invitați la un concert, găzduit în incinta instituției medicale.

Terapie prin Arta by Create.Act.Enjoy foto Ioana Ofelia (3)

 

Concertul va fi susținut de către trupa Infusion din Cluj-Napoca, care îi va purta pe pacienți printr-un curcubeu de stiluri muzicale, de la jazz, blues, soul și pop, la gypsy și romanțe românești.

Voluntarii din Alba Iulia vor fi vedetele proiectului în timpul activității „Rudă pentru o zi”, când vor face vizite individuale acelor pacienți din spital care au petrecut mult timp singuri.

Activitățile din spital sunt realizate de către: Diana Buluga (coordonator artistic), Cristian Pascariu (regizor și trainer) și Raluca Bugnar (coordonator voluntari). Atelierele creative sunt susținute de către actorul Paul Sebastian Popa, alături de Cristian Pascariu, creatorul metodologiei după care funcționează proiectul.

Terapie prin Arta by Create.Act.Enjoy foto Ioana Ofelia (2)

De asemenea, pe parcursul celor 6 zile, pentru realizarea momentelor artistice itinerante se vor alătura actorii George Sfetcu, Ioana-Maria Repciuc și Alina Mișoc.

Mai mult, o serie de fotografii realizate pe parcursul proiectului vor deveni parte dintr-o expoziție permanentă care va decora holurile Spitalului Județean de Urgență Alba.

Sursă foto: Ioana Ofelia – Terapie prin Arta by Create.Act.Enjoy

 

 

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Firmă din Alba, amendată cu 55.000 de lei pentru transporturi ilegale de lemn. 1.400 de metri cubi, confiscați valoric

Publicat

lemn 1

O firmă de prelucrare a lemnului din Alba a fost amendată cu 55.000 de lei, iar poliția a confiscat valoric (la valoarea lor, nu fizic) 1.400 de metri cubi de material lemnos, cantitate despre care, din verificări, a rezultat că a fost expediată ilegal de societate către alte firme, timp de șase luni. Nu este […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

PERCHEZIȚII la primăria Șibot. Polițiștii au descins în biroul primarului și la un serviciu al instituției

Publicat

Polițiștii din Alba au percheziționat luni dimineață (24 iunie) primăria Șibot. Potrivit unor surse din cadrul IPJ Alba, ar fi fost vizat biroul primarului și un serviciu al instituției. Ar fi vorba despre serviciul de taxe și impozite locale. Polițiștii nu au făcut deocamdată precizări legate de motivele percheziției. Contactați telefonic de către Alba24, o […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Sălile de nunți, barurile, restaurantele, luate în colimator de inspectorii DSVSA Alba. Controale la alimentația publică

Publicat

dsvsa

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) va crește numărul controalelor în zonele în care, pe timp de vară, există o afluență mare de persoane, inclusiv turiști, și în care crește, astfel, rulajul de marfă. Scopul verificărilor vizează respectarea măsurilor care trebuie luate pentru protejarea sănătății consumatorilor și implicit pentru prevenirea apariției unor episoade […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Razie a jandarmilor din Alba Iulia, pe șoseaua de centură. Amenzi și sfaturi pentru fetele aflate la ”lucru”

Publicat

g

Razie a jandarmilor pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Patru femei cu vârste cuprinse între 24 şi 39 de ani au fost surprinse ”la treabă”. Potrivit jandarmilor, cele patru femei încercau să acosteze persoane de sex bărbătesc în vederea practicării de raporturi sexuale, pentru a obţine foloase materiale. Jandarmii le-au explicat consecinţele legale […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate