Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Terapie prin Artă la Spitalul din Alba Iulia: Flori, îmbrățișări și zâmbete oferite pacienților și angajaților

Publicat


Pe o muzică lină de vals, doi crai de curte, alături de o tânără domniță au oferit flori, zâmbete și îmbrățișări pacienților și angajaților Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. 

Între un tratament, o consultație sau o vizită a medicului specialist, cei prezenți luni, 20 mai, pe holurile spitalului au fost invitați la dans și să pășească într-o lume a poveștilor, alături de actorii ONG-ului Create.Act.Enjoy.

Însoțiți de mai mulți voluntari din Alba Iulia, membrii asociației au început proiectul ”Terapie prin Artă”. Timp de 6 zile la spitalul din Alba se vor desfășura trei ateliere creative, un atelier de realitate virtuală și două momente artistice itinerante, iar vineri pacienții și personalul medical sunt invitați la un concert, găzduit în incinta instituției medicale.

Terapie prin Arta by Create.Act.Enjoy foto Ioana Ofelia (3)

 

Concertul va fi susținut de către trupa Infusion din Cluj-Napoca, care îi va purta pe pacienți printr-un curcubeu de stiluri muzicale, de la jazz, blues, soul și pop, la gypsy și romanțe românești.

Voluntarii din Alba Iulia vor fi vedetele proiectului în timpul activității „Rudă pentru o zi”, când vor face vizite individuale acelor pacienți din spital care au petrecut mult timp singuri.

Activitățile din spital sunt realizate de către: Diana Buluga (coordonator artistic), Cristian Pascariu (regizor și trainer) și Raluca Bugnar (coordonator voluntari). Atelierele creative sunt susținute de către actorul Paul Sebastian Popa, alături de Cristian Pascariu, creatorul metodologiei după care funcționează proiectul.

Terapie prin Arta by Create.Act.Enjoy foto Ioana Ofelia (2)

De asemenea, pe parcursul celor 6 zile, pentru realizarea momentelor artistice itinerante se vor alătura actorii George Sfetcu, Ioana-Maria Repciuc și Alina Mișoc.

Mai mult, o serie de fotografii realizate pe parcursul proiectului vor deveni parte dintr-o expoziție permanentă care va decora holurile Spitalului Județean de Urgență Alba.

Sursă foto: Ioana Ofelia – Terapie prin Arta by Create.Act.Enjoy

 

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Elev găsit mort într-un liceu din Miercurea Ciuc. Primele indicii arată o sinucidere ciudată

Publicat

Criminaliștii din Harghita au fost chemaţi, vineri după-amiază, să intervină în cazul unui elev găsit mort în incinta unui liceu din Miercurea Ciuc. Trupul neînsufleţit al elevului de clasa a XII-a a fost găsit în sala de meditaţii din incinta liceului. Medicii care au ajuns la faţa locului nu au putut decât să constate decesul, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Unul dintre cele mai accesate site-uri din România, închis temporar. Care este cauza

Publicat

Unul dintre cele mai accesate site-uri din România, dexonline.ro, este indisponibil, inițiativa fiind luată în contextual crizei climatice la nivel mondial. ”Casa noastră arde” este mesajul postat pe dexonline.ro, vineri, prin care acesta participă la greva climatic globală. Site-ul nu va fi disponibil până sâmbătă, 21 septembrie, ora 00.00. ”Pe 20 septembrie 2019 dexonline participă […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Reconfigurarea TRAFICULUI GREU la Alba Iulia. Străzile pe care vor avea acces mașinile de mare tonaj. Proiect

Publicat

Un nou proiect privind reglementarea circulației mașinilor de mare tonaj și utilajelor în Alba Iulia intră în atenția consilierilor locali. Traficul greu va fi permis pe șoseaua de centură și prin Ampoi 3 spre DN74, dar și pe unele străzi din oraș. Dacă proiectul va fi aprobat în ședința din 27 septembrie, noile reguli intră […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Final de campanie #10 PENTRU SIGURANȚĂ. Acțiunile informativ – preventive, dedicate elevilor, vor continua în Alba

Publicat

În ultimele două săptămâni, polițiști, jandarmi, pompieri și specialiștii A.N.I.T.P. și A.N.A. au participat la 60 de activități informativ – preventive de care au beneficiat pese 2.500 de elevi de gimnaziu și liceu. Acțiunile dedicate siguranței elevilor vor continua, în județul Alba, chiar dacă campania #10 PENTRU SIGURANȚĂ a ajuns la final. În perioada 09- […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate