Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Terapie prin Artă la Spitalul din Alba Iulia: Flori, îmbrățișări și zâmbete oferite pacienților și angajaților

Publicat

YouTube video

Pe o muzică lină de vals, doi crai de curte, alături de o tânără domniță au oferit flori, zâmbete și îmbrățișări pacienților și angajaților Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. 

Între un tratament, o consultație sau o vizită a medicului specialist, cei prezenți luni, 20 mai, pe holurile spitalului au fost invitați la dans și să pășească într-o lume a poveștilor, alături de actorii ONG-ului Create.Act.Enjoy.

Însoțiți de mai mulți voluntari din Alba Iulia, membrii asociației au început proiectul ”Terapie prin Artă”. Timp de 6 zile la spitalul din Alba se vor desfășura trei ateliere creative, un atelier de realitate virtuală și două momente artistice itinerante, iar vineri pacienții și personalul medical sunt invitați la un concert, găzduit în incinta instituției medicale.

Terapie prin Arta by Create.Act.Enjoy foto Ioana Ofelia (3)

 

Concertul va fi susținut de către trupa Infusion din Cluj-Napoca, care îi va purta pe pacienți printr-un curcubeu de stiluri muzicale, de la jazz, blues, soul și pop, la gypsy și romanțe românești.

Voluntarii din Alba Iulia vor fi vedetele proiectului în timpul activității „Rudă pentru o zi”, când vor face vizite individuale acelor pacienți din spital care au petrecut mult timp singuri.

Activitățile din spital sunt realizate de către: Diana Buluga (coordonator artistic), Cristian Pascariu (regizor și trainer) și Raluca Bugnar (coordonator voluntari). Atelierele creative sunt susținute de către actorul Paul Sebastian Popa, alături de Cristian Pascariu, creatorul metodologiei după care funcționează proiectul.

Terapie prin Arta by Create.Act.Enjoy foto Ioana Ofelia (2)

De asemenea, pe parcursul celor 6 zile, pentru realizarea momentelor artistice itinerante se vor alătura actorii George Sfetcu, Ioana-Maria Repciuc și Alina Mișoc.

Mai mult, o serie de fotografii realizate pe parcursul proiectului vor deveni parte dintr-o expoziție permanentă care va decora holurile Spitalului Județean de Urgență Alba.

Sursă foto: Ioana Ofelia – Terapie prin Arta by Create.Act.Enjoy

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax