Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: TESTUL de CAMPANIE cu Alexandru Pereș și Dan Coriolan Simedru. Cum ”coabitează” PDL cu PNL după o săptămână de campanie

Publicat

IMG_0247 Invitaţii jurnalistului Dan Lungu la talkshow-ul ”Testul de Campanie” au fost vicepreședinte ACL Alba, senatorul Alexandru Pereș (PDL) şi deputatul Dan Coriolan Simedru (PNL). Aceștia au dat detalii despre candidatul la președinție al Alianței Creștin Liberale, Klaus Iohannis și despre situația locală din interiorul alianței, după prima săptămână de campanie.

Senatorul Alexandru Pereș a început prin a susține că Alianța Creștin Liberală funcționează deosebit de bine, având în vedere că apropierea celor două partide s-a mai petrecut în trecut.

Deputat Dan Simedru a precizat, referitor la ”asperitățile” din alianță, faptul că acestea au fost depășite și că maturitatea politică și necesitatea unei forțe politice puternice care să se opună a tot ceea ce înseamnă trecutul cu mari accente comuniste ale PSD-ului este necesar să existe pe întreg cuprinsul țării, nu numai la noi în județ. ”Am dorit să facem o fuziune, când două partide mari se unesc pentru un scop comun și anume viitorul României. Candidatul nostru la președintie propune un proiect pe termen lung, de 10 ani, cu ținte foarte clare și un program foarte bine articulat politic. Faptul că noi am obținut rezultate complete, înseamnă că acele divergențe din trecutul destul de recent în care nu eram împreună și eram adversari au dispărut. Lucrăm foarte bine împreună și avem rezultate bune.” a mai precizat Simedru.

De asemenea, acesta a ținut să precizeze că în județul Alba, ACL a strâns un număr impresionant de semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis, peste 60.000 de semnături, convins fiind că la alegeri vor avea cel puțin tot atâtea voturi.

Senatorul Alexandru Pereș a făcut referire la sloganul lui Klaus Iohannis, care seamănă cu cel a lui Mircea Hava. ”România lucrului bine făcut” seamnă cu sloganul ”Fapte nu vorbe” a lui Mircea Hava. Lucrurile se vad în Alba, Sibiu și în multe localități.” a precizat Pereș. ”Eu cred că trebuie să mergem de la mic la mare, dacă s-a putut în Sibiu, Alba, Cluj, Arad, chiar și Iasi, se poate și în țară. De ce să dăm posibilitatea unui prim-ministru care prin minciună amețește mintea oamenilor. Klaus Iohannis poate să multiplice aceste lucruri bine făcute și la nivel de țară.” a mai declarat Pereș.

Simedru l-a caracterizat pe Klaus Iohannis ca fiind ”un cetățean român care a dovedit că este mai român decât foarte mulți care se autointitulează români”. Acesta a dat ca exemplu din istorie, pe Napoleon Bonaparte, pe regii României, Carol I și Ferdinand, ”doi nemți care au realizat visul de veacuri al unui popor român, care au fost mai români decât mulți alți români”.

Făcând referire la averea lui Klaus Iohannis, Dan Simedru a precizat că, spre deosebire de foarte multi sasi care au plecat în perioada comunistă, Klaus Iohannis a rămas aici și a cumpărat casele unor foști prieteni sași. Acesta nu crede că a număra casele sau apartamentele este un criteriu. ”Sunt bucuros că cei care candidează la președinția României arată că sunt oameni realizați și cu o avere strânsă o anumită avere într-un mod corect. Sunt convins că dacă asupra lui Klaus Iohannis ar fi existat cea mai mică suspiciune cu privire la aceste case, dintre care știu că au fost obținute și prin moștenire, acesta ar fi fost în fața instanței de judecată să dea socoteală.”

Simedru: ”Iohanis nu este incompatibil și nu poate pierde procesul. Klaus Iohannis a fost declarat de Biroul Electoral Central candidat admis pe buletinul de vot, Curtea Constituțională a respins toate excepțiile și toți candidații care s-au înscris în cursă au fost declarați eligibili.”

”România lucrului bine făcut” înseamnă, în primul rând încredere și respect, înseamnă stat de drept, înseamnă o țară occidentală, înseamnă valori în care noi trebuie să credem, o etică politică și publică, o nouă relație corectă între relația bani și relația politicieni, să nu mai vedem ceea ce vedem astăzi la TV va trebui să reconstruim România pe temeli serioase și pline de respect.” a precizat în încheiere, Dan Simedru.

Dincolo de justificările care susţin „România lucrului bine făcut” prin candidatul ACL, cei doi reprezentanţi ai alianţei au dat şi alte detalii interesante şi mai puţin cunoscute despre Klaus Iohannis, despre atitudinea celor de la PSD și despre ceea ce spun și cred cetățenii.

Vă invităm să aflaţi de la Alexandru Pereș şi Dan Coriolan Simedru, invitaţi la emisiunea „Testul de campanie” pe Alba24, ce se întâmplă pe scena politică locală, după o săptămână de campanie:

https://youtu.be/0kFnWPl1bA8

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax