Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO TESTUL de SINCERITATE, cu ministrul Culturii, Daniel Breaz. Atacuri la adresa lui Hava, Rareș Bogdan și Motreanu

Publicat

YouTube video

Invitat la “Testul de Sinceritate” pe Alba24, ministrul Culturii, Daniel Breaz, senator PSD de Alba, a răspuns întrebărilor adresate de moderatorul emisiunii, Dan Lungu, în contextul funcţiei pe care o deţine în Guvernul României, dar şi al alegerilor europarlamentare.

Reprezentant PSD, Daniel Breaz a prezentat atuurile partidului pe care-l reprezintă, la alegerile europarlamentare, dar şi opinia sa despre situaţia partidelor contracandidate.

“Ce a propus USR? Nimic, absolut nimic. Decât subiecte senzaţionale. Gen impozitarea excesivă a fasolei, gen Sărbătoarea de Paşte este un fake news, cu astfel de mesaje vor să câştige alegerile. PNL nu a propus nimic constructiv, cu alternativă. PRO România critică un program prin care şi-au obţinut un loc călduţ în Parlamentul României”, a spus Breaz.

A lansat atacuri dure la adresa Opoziţiei, cu referire la candidaţi de pe listele PNL: Rareş Bogdan, Dan Motreanu şi Mircea Hava.

“Rareş Bogdan, cel puţin pentru mine este amuzant modul în care s-a raportat la România în ultimii ani, cu anumite afirmaţii <senzaţionale>; am văzut la una dintre emisiuni, înjura toţi politicienii din PNL, că nu sunt buni de nimic se vede în ieşirile pe care le-a avut, de cele mai multe ori necontrolate, în emisiunile moderate. Şi pe urmă te duci şi apari pe locul întâi pe listă, de mâine PNL este foarte bun. Unde este până la urmă verticalitatea? Având în vedere comportamentul din ultimii ani, din emisiunişe moderate şi afirmaţiile la adresa României, sunt convins că ajuns acolo (în Parlamentul European – n.r.), va face aceleaşi trăznăi.

Dan Motreanu, într-adevăr este un om născut în Alba Iulia, o surpriză şi pentru mine că a fost pus pe listele PNL. Dar să aşteptăm să vedem dacă se poate ridica la nivelul Parlamentului European.

Primarul municipiului Alba Iulia (Mircea Hava – n.r.), niciodată să nu ne gândim că Parlamentul European e acelaşi lucru cu primăria. Primăria este o chestiune insignifiantă, dacă o comparăm cu ce înseamnă Parlamentul European, sunt lucruri total diferite, nu înseamnă că poţi să faci faţă rigorilor de acolo”, a declarat Daniel Breaz.

“Noi (PSD – n.r.) promovăm oameni care s-au născut în România, care ţin la această ţară, care au trecut prin greutăţi şi care au dovedit că au făcut ceva pentru România. La europarlamentare, sper să avem un scor electoral în media partidului pe ţară. La ultimele alegeri, cele parlamentare (2016), am avut un scor bun, chiar foarte bun, sper să avem acum unul similar cu alegerile din decembrie 2016”, a spus Daniel Breaz.

A vorbit şi despre trecerea unor social-democraţi la PRO România, partidul lui Victor Ponta, despre promisiunile Guvernului şi capacitatea acestuia de a le onora, despre alegerile europarlamentare şi candidaţi.

Acesta a explicat şi cum a ajuns un matematician la Ministerul Culturii şi nu la Ministerul Educaţiei, cum probabil era de aşteptat.

“A contat extrem de mult experienţa mea managerială, sunt aproape 7 ani de rectorat după care am fost nominalizat pentru această funcţie, iar un minister, dacă stau să îl compar cu o universitate, e tot o instituţie publică, acelaşi mod de lucru, din punct de vedere al fondurilor, bugetului, acelaşi mers al lucrurilor”, a spus Daniel Breaz.

În opinia sa Ministerul Culturii este unul extrem de complex.

“Dacă cineva crede că se ocupă şi gestionează doar teatre, doar opera, doar instituţii de cultură, muzee din România, se înşeală amarnic. Cel mai important segment este cel al patrimoniului naţional. Sunt foarte multe lucruri aici de clarificat, care ţin de istoria noastră, de identitatea noastră ca români, ca ţară”, a precizat Breaz.

 

Aflaţi mai multe detalii despre activitatea Ministerului Culturii, “din culise”, de la ministrul Daniel Breaz, dar şi despre ultimele noutăţi din punct de vedere politic, la emisiunea “Testul de Sinceritate” pe Alba24.

daniel breaz la testul de sinceritate alba24 2019

Daniel Breaz a fost rector al Universităţii “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia în perioada 2012-2018. Anul trecut a preluat funcţia de ministru al Culturii, înlocuindu-l pe actorul George Ivaşcu. Născut în 1975, Daniel Breaz este doctor în matematică, specializarea analiză matematică, fiind şi coordonator de doctorat în domeniu, la mai multe universităţi şi facultăţi din ţară, dar şi din străinătate. Membru al Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, din 2001, este autorul a 170 de articole publicate în reviste de specialitate din străinătate, 13 cărţi în colaborare şi a primit  titlul de cel mai bun cercetător din lume într-un domeniu al matematicii pentru teoria geometrică a funcţiilor – pe anul 2009 din partea Institutului de Cercetare pentru ŞtiinţeMatematice din cadrul Universităţii Kyoto.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax