Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO TESTUL de SINCERITATE, cu ministrul Culturii, Daniel Breaz. Atacuri la adresa lui Hava, Rareș Bogdan și Motreanu


Publicat

Invitat la “Testul de Sinceritate” pe Alba24, ministrul Culturii, Daniel Breaz, senator PSD de Alba, a răspuns întrebărilor adresate de moderatorul emisiunii, Dan Lungu, în contextul funcţiei pe care o deţine în Guvernul României, dar şi al alegerilor europarlamentare.

Reprezentant PSD, Daniel Breaz a prezentat atuurile partidului pe care-l reprezintă, la alegerile europarlamentare, dar şi opinia sa despre situaţia partidelor contracandidate.

“Ce a propus USR? Nimic, absolut nimic. Decât subiecte senzaţionale. Gen impozitarea excesivă a fasolei, gen Sărbătoarea de Paşte este un fake news, cu astfel de mesaje vor să câştige alegerile. PNL nu a propus nimic constructiv, cu alternativă. PRO România critică un program prin care şi-au obţinut un loc călduţ în Parlamentul României”, a spus Breaz.

A lansat atacuri dure la adresa Opoziţiei, cu referire la candidaţi de pe listele PNL: Rareş Bogdan, Dan Motreanu şi Mircea Hava.

“Rareş Bogdan, cel puţin pentru mine este amuzant modul în care s-a raportat la România în ultimii ani, cu anumite afirmaţii <senzaţionale>; am văzut la una dintre emisiuni, înjura toţi politicienii din PNL, că nu sunt buni de nimic se vede în ieşirile pe care le-a avut, de cele mai multe ori necontrolate, în emisiunile moderate. Şi pe urmă te duci şi apari pe locul întâi pe listă, de mâine PNL este foarte bun. Unde este până la urmă verticalitatea? Având în vedere comportamentul din ultimii ani, din emisiunişe moderate şi afirmaţiile la adresa României, sunt convins că ajuns acolo (în Parlamentul European – n.r.), va face aceleaşi trăznăi.

Dan Motreanu, într-adevăr este un om născut în Alba Iulia, o surpriză şi pentru mine că a fost pus pe listele PNL. Dar să aşteptăm să vedem dacă se poate ridica la nivelul Parlamentului European.

Primarul municipiului Alba Iulia (Mircea Hava – n.r.), niciodată să nu ne gândim că Parlamentul European e acelaşi lucru cu primăria. Primăria este o chestiune insignifiantă, dacă o comparăm cu ce înseamnă Parlamentul European, sunt lucruri total diferite, nu înseamnă că poţi să faci faţă rigorilor de acolo”, a declarat Daniel Breaz.

“Noi (PSD – n.r.) promovăm oameni care s-au născut în România, care ţin la această ţară, care au trecut prin greutăţi şi care au dovedit că au făcut ceva pentru România. La europarlamentare, sper să avem un scor electoral în media partidului pe ţară. La ultimele alegeri, cele parlamentare (2016), am avut un scor bun, chiar foarte bun, sper să avem acum unul similar cu alegerile din decembrie 2016”, a spus Daniel Breaz.

A vorbit şi despre trecerea unor social-democraţi la PRO România, partidul lui Victor Ponta, despre promisiunile Guvernului şi capacitatea acestuia de a le onora, despre alegerile europarlamentare şi candidaţi.

Acesta a explicat şi cum a ajuns un matematician la Ministerul Culturii şi nu la Ministerul Educaţiei, cum probabil era de aşteptat.

“A contat extrem de mult experienţa mea managerială, sunt aproape 7 ani de rectorat după care am fost nominalizat pentru această funcţie, iar un minister, dacă stau să îl compar cu o universitate, e tot o instituţie publică, acelaşi mod de lucru, din punct de vedere al fondurilor, bugetului, acelaşi mers al lucrurilor”, a spus Daniel Breaz.

În opinia sa Ministerul Culturii este unul extrem de complex.

“Dacă cineva crede că se ocupă şi gestionează doar teatre, doar opera, doar instituţii de cultură, muzee din România, se înşeală amarnic. Cel mai important segment este cel al patrimoniului naţional. Sunt foarte multe lucruri aici de clarificat, care ţin de istoria noastră, de identitatea noastră ca români, ca ţară”, a precizat Breaz.

 

Aflaţi mai multe detalii despre activitatea Ministerului Culturii, “din culise”, de la ministrul Daniel Breaz, dar şi despre ultimele noutăţi din punct de vedere politic, la emisiunea “Testul de Sinceritate” pe Alba24.

daniel breaz la testul de sinceritate alba24 2019

Daniel Breaz a fost rector al Universităţii “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia în perioada 2012-2018. Anul trecut a preluat funcţia de ministru al Culturii, înlocuindu-l pe actorul George Ivaşcu. Născut în 1975, Daniel Breaz este doctor în matematică, specializarea analiză matematică, fiind şi coordonator de doctorat în domeniu, la mai multe universităţi şi facultăţi din ţară, dar şi din străinătate. Membru al Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, din 2001, este autorul a 170 de articole publicate în reviste de specialitate din străinătate, 13 cărţi în colaborare şi a primit  titlul de cel mai bun cercetător din lume într-un domeniu al matematicii pentru teoria geometrică a funcţiilor – pe anul 2009 din partea Institutului de Cercetare pentru ŞtiinţeMatematice din cadrul Universităţii Kyoto.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Teste COVID-19 la intrare în Grecia: Ce se întâmplă dacă ești diagnosticat cu coronavirus în timp ce ești în concediu

Publicat

Peste 6.500 de teste pentru COVID-19 s-au făcut în aeroporturile din Grecia, miercuri, în prima zi după ce țara și-a redeschis granițele pentru turiști, iar autoritățile au anunțat că primele 250 au rezultate negative. Ce se întâmplă, însă, dacă sunteți diagnosticați cu coronavirus în timp ce sunteți în concediu în Grecia?

Potrivit ghidului întocmit de Organizația Națională de Sănătate Publică și ministerul Sănătății, se aplică următoarele reguli:

Dacă un vizitator nu se simte bine, acesta va anunța managerul hotelului care la rândul său va notifica doctorul cu care colaborează hotelul sau un medic din localitate. Dacă niciunul nu este disponibil, va fi notificată o unitate medicală desemnată la care vizitatorul va fi transferat.

Dacă pacientul necesită îngrijire imediată, el va fi transferat către cea mai apropiată unitate medicală fiind clasificat ca ”suspect de COVID-19”. Dacă unitatea este indisponibilă sau nu are resursele să gestioneze un caz grav, pacientul va fi transferat în regim de urgență către cel mai apropiat centru medical

În cazul unor simptome ușoare, vizitatorul va fi testat și este obligat să rămână în camera sa până la primirea rezultatului. În acest timp nu va fi permisă nicio interacțiune cu personalul hotelului, iar în cazul în care aceasta este absolut necesară un angajat va fi desemnat exclusiv pentru camera respectivă

Dacă rezultatul este pozitiv managerul responsabil de sănătate va declara în mod oficial incidentul către Organizația Națională de Sănătate Publică pentru a fi înregistrat în registrul instituției. Pacientul va fi nevoit să se izoleze la un hotel special de carantină sau va fi transferat către un spital desemnat dacă prezintă simptome severe

Dacă rezultatul este negativ, doctorul hotelului sau un medic din localitate va fi chemat pentru a-l diagnostica și a-i oferi tratament și instrucțiuni.

Orice persoană care acompaniază persoana infectată (membru al familiei, partener, părinte), va fi nevoit să furnizeze informații, să poarte o mască tot timpul și să respecte regulile de igienă.

Normele Organizației de Sănătate Publică stipulează că dacă un vizitator sau angajat a intrat în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19 acesta va fi nevoit să se autoizoleze, să nu folosească facilitățile pentru public, să ia masa în propria cameră și să urmeze ghidul de testare descris mai sus.

Vizitatorii sunt îndemnați să respecte măsurile de igienă, mențină distanțarea socială și să fie atenți.

Sursa: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

FOTO: Incendiu într-o gospodărie din Blaj. A luat foc bucătăria de vară

Publicat

Pompierii din Blaj intervin, vineri seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din Blaj, de pe strada Gutuiului.

Potrivit ISU Alba, arde o bucătărie de vară de aproximativ 20 mp.

 

”Incendiul este localizat, se lucrează la stingerea acestuia. Nu sunt victime și nu este pericol de propagare la alte anexe sau gospodării”, au informat reprezentanții ISU Alba.

Revenim cu amănunte.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE/ FOTO-VIDEO: Viituri în Șureanu și în Apuseni. Apele au lovit localitățile Dobra și Gârda Seacă

Publicat

Ploile torențiale căzute vineri în județul Alba au format viituri în Munții Șureanu și în Munții Apuseni, fiind afectate localitățile Dobra, din comuna Șugag și Gârda Seacă, din comuna Gârda de Sus.

UPDATE: Potrivit ISU Alba, pentru decolmatare și extragerea apei din gospodăriile afectate de viitură în localitatea Dobra acționează pompierii de la Garda de intervenție Sebeș în cooperare cu cei de la SVSU Șugag.

”Pana la momentul actual s-a procedat la extragerea apei din 4 gospodării din 6 existente și decolmatarea străzii principale. Nu sunt victime”, precizează reprezentanții ISU Alba.

Știrea inițială: Potrivit primarului comunei Șugag, Constantin Jinar, viitura venită dinspre Sibiu a umflat pârâul din localitatea Dobra, apa a trecut peste șosea și a inundat aproximativ 5 gospodării.

”A făcut dezastru. Apa a fost de un metru înălțime pe șosea. A venit cu putere și a distrus tot ce am făcut aici împreună cu Apele Române, după inundațiile de săptămâna trecută. Apa a venit cu și mai mare putere, a rupt drumul și a afectat tot gospodăriile inundate atunci. În prezent lucrăm cu pompierii de la SVSU Șugag și cu cei de la ISU Alba pentru a evacua apa din curți și pivnițe”, a declarat primarul Constantin Jinar.

Și în Apuseni, la Gârda Seacă, viitura a făcut prăpăd. Drumul a fost blocat cu pietriș și crengi aduse de ape, iar în prezent se lucrează la curățarea acestuia.

Primarul Comunei Gârda de Sus, Marin Vârciu, a postat pe Facebook imagini cu dezastrul lăsat de viitură.

”În urma unei ploi torențiale în satul Gârda Seacă – Gârda de Sus, 03 07 2020”, a scris acesta pe pagina de socializare.

Contactat de reporterul Alba24, acesta a explicat că în localitate nu au fost afectate gospodării, însă viitura a umflat pârâul, iar aluviunile aduse de apă au blocat drumul pe o lungime de aproximativ 50 de metri.

”Drumul nu a fost distrus, doar blocat de aluviuni. Am acționat imediat pentru curățare, iar acum se poate circula pe el”, a declarat primarul Marin Vârciu.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO:”Izbucul” de la Gară – o nouă ”atracție turistică” la Alba Iulia. Apare la fiecare ploaie torențială

Publicat

Ploaia torențială care a căzut vineri după-amiaza, în Alba Iulia a transformat din nou partea dinspre gară a  Bulevardului Încoronării în ”piscină”. Deși a durat doar câteva minute, a fost suficient să se blocheze canalizarea și să refuleze, așa cum se întâmplă de obicei, când este vorba despre o cantitate mai mare de apă.

”A reaparut izbucul de la gară”, a scris cititorul care ne-a trrimis imaginile. Este o nouă ”atracție turistică” la Alba Iulia și apare la fiecare ploaie torențială.

Aproape la fiecare ploaie mai puternică zona intersecției Bulevardului Încoronării cu Bulevardul Ferdinand se umple de apă. Capacele canalelor sunt dislocate de presiunea apei colectate care refulează pe stradă ca dintr-o arteziană.

Nu a fost singurul loc în care furtuna a creat probleme. Din imaginea postată de de o albaiuliancă pe Facebook se poate vedea că și străzile din Cetatea Alba Carolina au fost inundate.

Reamintim că meteorologii au anunţat un nou Cod Portocaliu de furtuni valabil pentru jumătate din ţară, inclusiv judeţul Alba. Avertizarea este valabilă până în această noapte, însă condiţii de instabilitate atmosferică vor fi şi la începutul săptămânii viitoare, în unele zone.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate