Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO | „Testul de sinceritate” cu Mircea Hava: Vezi ce spune despre plecarea din PDL, dosarele de la DNA și proiectele locale

Publicat

YouTube video

Declaraţiile recente ale liderului PDL Alba, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, despre o posibilă discuţii  trecere la un alt partid, ca monedă de schimb pentru  desemnarea capitalei  regiunii Centru la Alba Iulia au fost analizate în cadrul emisiunii „Testul de sinceritate” Alba24, din această săptămână. Invitat al moderatorului Dan Lungu, primarul Mircea Hava a vorbit deschis despre ce intenţionează să facă dacă negocierile privind acest subiect ajung în punctul în care se pune problema apartenenţei sale politice în contextul regionalizării.

Hava a mai răspuns, de asemenea, şi unor întrebări privind activitatea din opoziţie, poziţia oamenilor politici din USL, proiectele locale din administraţie, dar şi despre dosarele instrumentate de DNA. Iată subiectele atacate în emisiunea Testul de Sinceritate:

  • Trecerea în altă barcă politică:  „A fost un exerciţiu politic. Foarte mulţi nu au fost atenţi de fapt la ce vroiam să spun. Un om politic responsabil, care este legat de locurile lui, de care se leagă fapte, care a făcut ceva, cu greutate, responsabil de locul lui, câteodată trebuie să facă şi sacrificii politice” (vedeţi continuarea de la minutul 1.58) (…..) În momentul în care se întâmplă, o să vedem cine este om de onoare. Am aruncat o sămânţă, am testat piaţa, nu politic, am vrut să vedem ce zic albaiulienii, oamenii din judeţ.  (vedeţi declaraţiile de la minutul 11.28 și concluzia de de la minutul 33.35).
  • despre regionalizare:  ar trebui să existe un draft de lege, care să fie dezbătut; hotărârea privind capitala regiunii va fi una politică; cum au ajuns mai multe instituţii regionale la Alba Iulia (de la minutul 4.00)
  • dacă intenţionează sau nu să mai candideze în 2016 (de la  minutul 8.10)
  • despre plecările unor oameni politici şi intrările în PNL – cazul primarului Klaus Johannis, Mihai Stănişoară (fost prim vicepreşedinte PDL, lider al organizaţiei Mehedinţi), discuţiile despre George Scripcaru (primarul Braşovului, vicepreşedinte PDL) şi relaţia sa de colaborare cu reprezentanţi ai Guvernului (de la minutul 10.30)
  • dacă a fost contactat sau nu de reprezentanţi PNL privind eventuala trecere în partid (minutul 14.05)
  • dacă ar avea forţa să se lupte cu alţi oameni politici, de exemplu primarul Sibiului sau al Braşovului, pentru capitala regională (de la minutul 15.58)
  • despre reprezentanţii PSD şi PNL la nivel local şi „greutatea” lor la nivel central, ca organizaţii judeţene; ce ar putea influenţa aceştia, din punct de vedere politic, ca atu pentru Alba Iulia; care este relaţia sa, ca primar, cu colegii din celelalte partide (de la minutul 18.09)
  • dosarele DNA în care este cercetat; stadiul acestora şi opinia privind o eventuală presiune politică (de la minutul 24.09)
  • despre proiectele locale, inclusiv bazinul olimpic, sală de sport, colaborarea de ordin administrativ cu Guvernul, corecţiile financiare pe proiectele cu fonduri europene (de la minutul 29.14)

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax