Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO TESTUL de SINCERITATE, cu Victor Negrescu. „Voi aduce bani în Alba, indiferent de culoarea politică a primarilor”

Publicat

Invitat la „Testul de Sinceritate”, Victor Negrescu, fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene, a răspuns întrebărilor adresate de Alba24, în contextul alegerilor europarlamentare. 

Actual consilier onorific al premierului României, Victor Negrescu a vorbit despre mandatul său de ministru delegat pentru Afaceri Europene și a explicat motivele pentru care a demisionat din funcție. Acesta a explicat ce trebuie să facă România pentru a conta mai mult la Bruxelles, pentru a fi o voce respectată la nivel european.

„M-am ocupat de pregătirea președinției României la Consiliul Uniunii Europene. În fruntea ministerului am făcut ceva important pentru județul Alba: am introdus municipiul Alba Iulia în calendarul de evenimente oficiale dedicate acestui eveniment prestigios pentru țara noastră. Întradevăr, Alba Iulia merita și merită să fie în prim plan la nivel național și european. Tot mandatul meu am căutat să mă lupt pentru a aduce România în față, să fac în așa fel încât România să conteze mai mult și să fie mai respectată (…)

Eu am plecat din mandatul de europarlamentar, la jumătatea mandatului de europarlamentar, pentru a venit în țară și a pregăti acest moment al Președinției Consiliului Uniunii Europene. În Parlamentul European, după primul an de mandat, am fost ales, am fost desemnat parlamentarul anului. Eu cred că România are nevoie de oameni care știu ce au de făcut, oameni care se pot lupta pentru țară, oameni care cunosc acest domeniu al politicilor europene”, a transmis Victor Negrescu.

Consilierul onorific al premierului României a vorbit despre cât de ușor sau cât de greu este pentru un tânăr să reușească în Parlamentul European.

„În primul rând trebuie să cunoști o limbă străină. Eu când eram în Parlamentul European (PE), în comisiile de specialitate, vorbeam o limbă de circulație internațională. (…) În PE am făcut ceva la care țin foarte mult, am creat și susținut rețeaua europarlamentarilor sub 40 de ani. Adică o rețea din mai toate statele membre, de oameni cu opțiuni politice diferite, dar tineri, alături de care am lucrat împreună pentru a promova o serie de politici, de exemplu creșterea alocării financiare pentru programul Erasmus, programul acesta pentru mobilități, pentru tineri, pentru profesori”, a explicat Victor Negrescu.

Negrescu a discutat mai apoi despre candidații de pe lista alegerilor europarlamentare, atât cei din PSD cât și din PNL.

„Cred că avem o echipă de candidați puternică și locul pe care îl ocup este considerat un loc eligibil. Ca să spun foarte direct, PSD dacă ar obține 20% la nivel național cu siguranță mă voi găsi și eu în Parlamentul European. Avem pe listă oameni capabili, oameni cu o experiență diferită”, a declarat Negrescu.

„33 de milioane de euro pentru Alba Iulia, în anul Centenar”

Potrivit fostului ministru, Guvernul a alocat la Alba Iulia 78 de milioane de lei pentru reabilitarea unor obiective și proiecte de infrastructură.

„Sunt lucruri care s-au făcut aici în municipiu prin fondurile acordate de Guvernul României: reabilitarea Muzeului Național al Unirii și a Sălii Unirii, modernizarea unor drumuri, reabilitarea clădirii Școlii Gimnaziale Liviu Rebreanu, reabilitarea și extinderea clădirii Colegiului Economic Dionisie Pop Marțian, construirea secției de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență”, a declarat fostul ministru.

„Așa cum am făcut parte din Comisia Centenar, care a alocat municipiului Alba Iulia 33 de milioane de euro când eram ministru, la fel o să fac și în Parlamentul European, unde am adus deja anul trecut 60 de milioane de euro pentru România, o să aduc în continuare, indiferent de culoare politică a primarilor din diferite localități de aici, pentru că facem lucruri pentru oameni.

De aceea, la Parlamentul European, cei care ne privesc ar trebui să se uite dincolo de culoarea unui primar, să se uite mai degrabă la ce tip de oameni vrem acolo la Bruxelles, și eu sper să își dorească oameni cu energie, dinamici, competenți, care vor în continuare să facă multe lucruri pentru această țară și pentru acest județ”, a mai declarat Victor Negrescu.

Aflaţi detalii interesante, de culise, din politica românească în context alegerilor europarlamentare, la Testul de Sinceritate pe Alba24:Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pilu

    joi, 18.04.2019 at 13:15

    Lasa ca ai adus tu si alte belele, ce vorbe mari ca aduci bani. Nu stii ce vorbesti. Pana acum ai adus tu numai idioti la putere in Alba si stii bine despre cine ii vorba ca doar v-ati afisat impreuna la vizitele pe care le faceai in Alba.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Președintele Academiei Regale Belgiene, Yves Namur, a vizitat Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm

Publicat

Epilog emoționant al Festivalului Internațional „Lucian Blaga” de la Sebeș: Președintele Academiei Regale de Limbă și Literatură Franceză din Belgia, academicianul Yves Namur, a vizitat Casa Memorială „Lucian Blaga” de la Lancrăm și le-a vorbit tinerilor din Sebeș despre pasiunea pentru „poetul luminii”.

Întâlnirea a fost înnobilată de prezența exegeților blagieni, doamna prof. univ. dr. Rodica Pop și poetul Horia Bădescu.

Cu această ocazie, academicianul belgian Yves Namur și-a lansat volumul de poeme, îngrijit de editura Școala Ardeleană, „Tristețea smochinului”.

Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, și Centrul Cultural „Lucian Blaga” au oferit distincții de excelență înalților oaspeți, în semn de mulțumire și de recunoștință pentru promovarea operei belgiene în Europa.

Organizatorii evenimentului au fost: Primăria Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș cu sprijinul Editurii Școala Ardeleană Cluj-Napoca.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Festivalul de Teatru „Povești” de la Alba Iulia. PROGRAMUL de vineri: Artiști de renume, concert și spectacole

Publicat

Vineri este o nouă zi a Festivalului de Teatru ”Povești” de la Alba Iulia, cu un program variat de evenimente: spectacole de teatru pentru copii și adolescenți, prezentare de carte, concert și spectacole de teatru pentru cei mari.

Festivalul de Teatru este la a XV-a ediție și în ”catalogul” festivalurilor de teatru organizate în România, cel de la Alba Iulia reprezintă o raritate.

Pentru că în cadrul acestuia publicul va putea participa atât la spectacole pentru copii, dar și la spectacole pentru adulți, cu actori renumiți.

Teatrul de la Alba Iulia este singurul teatru de păpuși din România care a reușit să organizeze un festival hibrid, atât pentru oameni mari cât și pentru copii.

Vezi: 15 – 21 mai: Festivalul de Teatru ”Povești” de la Alba Iulia. Spectacole faine, pentru oameni mari și pentru cei mici. PROGRAMUL

Program Festivalul Internațional de Teatru „POVEŞTI”- vineri, 20 mai

10:00 Micii vrăjitori, regia Vera Stoykova

Teatrul de Păpuși de Stat Varna, Bulgaria

Spectacol de teatru pentru copii non-verbal / 3+

Casa de Cultură a Studenților / 45 min.

11:00 Iepurele Alb, regia Ana Crăciun Lambru

Teatrul de Artă București

Spectacol de teatru pentru copii / 4+

Sala 67, Teatrul de Păpuși Prichindel / 50 min

12.00 Cafeaua cu tâlc

Conferinţă de presă

Art Cafe

17:00 Fără frică, regia Alexandrina Halic

Teatrul Ion Creangă București

Spectacol de teatru pentru copii / 3+

Sala 67, Teatrul de Păpuși Prichindel Alba Iulia / 40 min

18:00 Alexandrina Halic – Actrița poveste, de Ion Moldovan

Lansare de carte

Sala 67, Teatrul de Păpuși Prichindel Alba Iulia / 30 min.

18:00 – 20:00 Expoziții permanente de costume și artă plastică realizate de UNATC I.L. Caragiale București

Curator și coordonator: prof.univ.dr. Ștefania Cenean

Foaier Casa de Cultură a Sindicatelor

Foaier Casa de Cultură a Studenților

19:00 Freak Show vol.2, regia Florin Piersic jr.

One-man show / 16+

Casa de Cultură a Studenților / 2h

21.30 EMAA

Concert

Framm’s

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VINERI: Sirenele de alarmare a populației vor suna în mai multe zone din municipiul Alba Iulia

Publicat

Reprezentanții administrației locale din Alba Iulia atenționează cetățenii că vineri, 20 mai, vor avea loc lucrări de mentenanță și verificare a funcționării sistemului de alarmare publică.

Probele se vor efectua în zona centru, Partoș, Oarda de Jos și zona industrială a municipiului.

„Un astfel de exercițiu are drept scop antrenarea autorităților administrației publice locale, pregătirea populației prin cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare, precum și verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică.

Recomandăm cetățenilor să își păstreze calmul și să înștiințeze membri familiei despre aceste exerciții”, au transmis reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Mai bine de jumătate din pensiile românilor au fost recalculate. Ce spune Ministrul Muncii despre creșterea pensiilor mici

Publicat

p

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a afirmat joi că au fost evaluate peste 2,6 milioane de dosare de pensii, din 4,8 milioane de dosare, la un eveniment de specialitate.

Întrebat dacă ar putea creşte pensiile mai mici, el a răspuns că această discuţie este neconstituţională.

„Această discuţie cu creşterea pensiilor mai mici este o discuţie neconstituţională şi am spus-o de mai multe ori. Noi vorbim de contributivitate şi vorbim de o valoare a punctului de pensie. Se majorează valoarea punctului de pensie, noi acceptăm această discuţie cu majorarea pensiilor în procent, dar pensia se majorează prin valoarea punctului de pensie.

Putem face în schimb altceva pentru pensiile mici – ceea ce am făcut în primul pachet social, de la 1.600 până la 2.200 (de lei – n. r.) şi ceea ce facem acum cu acest voucher de 50 de euro o dată la două luni, dar să creştem discreţionar numai pensiile mici nu se poate”, a menţionat Marius Budăi, la o conferinţă organizată de Blocul Naţional Sindical (BNS), împreună cu reţeaua Faire Mobilitaet, confederaţia sindicală DGB şi Friedrich Ebert Stiftung.

Totodată, el a precizat că voucherele vor fi acordate începând cu 1 iunie, anul acesta.

„Este o activitate care este în dinamică şi în continuitate şi se va desfăşura până la sfârşitul anului, 31 decembrie. Dacă va fi o singură persoană în România care nu va primi cardul acasă în luna iunie şi îl va primi pe 1 sau pe 2 iulie nu înseamnă ca banii aferenţi lunii iunie vor fi pierduţi”, a adăugat ministrul.

Poşta Română va distribui voucherele sociale pe suport electronic. 3 milioane de persoane vor beneficia de aceste vouchere

Poșta Română a semnat miercuri, 18 mai, la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), convenția pentru distribuirea voucherelor sociale pe suport electronic pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile. Documentul semnat de către ministrul de resort, Marcel Ioan Boloș și Directorul General al operatorului național de servicii poștale, Valentin Ștefan, reglementează modul în care cardurile vor fi distribuite către populație.

Distribuirea către destinatari a cardurilor va fi făcută la domiciliile beneficiarilor, într-un termen de maximum cinci zile lucrătoare de la primirea acestora din partea emitenților autorizați, întreaga perioadă de valabilitate a convenției fiind de 18 luni de la semnarea documentului.

“Prin semnarea acestei convenții, Poșta Română subliniază, încă o dată, rolul strategic pe care îl are între instituțiile statului român, realizând legăturile dintre acestea și cetățeni. Mă bucură faptul că rămânem la același nivel de încredere pentru Executivul României, prin desfășurarea acestui program extraordinar de important pentru segmentul populației care are atâta nevoie de sprijin în această perioadă grea, marcată de criza economică”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Poștei Române.

Aproximativ trei milioane de persoane din categorii vulnerabile urmează să primească cardurile emise pentru programul temporar “Sprijin pentru România”, care are alocat un buget de 3,1 miliarde lei, prin bugetul MIPE și din fonduri europene nerambursabile.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax