Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO TESTUL de SINCERITATE, cu Victor Negrescu. „Voi aduce bani în Alba, indiferent de culoarea politică a primarilor”

Publicat

YouTube video

Invitat la „Testul de Sinceritate”, Victor Negrescu, fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene, a răspuns întrebărilor adresate de Alba24, în contextul alegerilor europarlamentare. 

Actual consilier onorific al premierului României, Victor Negrescu a vorbit despre mandatul său de ministru delegat pentru Afaceri Europene și a explicat motivele pentru care a demisionat din funcție. Acesta a explicat ce trebuie să facă România pentru a conta mai mult la Bruxelles, pentru a fi o voce respectată la nivel european.

„M-am ocupat de pregătirea președinției României la Consiliul Uniunii Europene. În fruntea ministerului am făcut ceva important pentru județul Alba: am introdus municipiul Alba Iulia în calendarul de evenimente oficiale dedicate acestui eveniment prestigios pentru țara noastră. Întradevăr, Alba Iulia merita și merită să fie în prim plan la nivel național și european. Tot mandatul meu am căutat să mă lupt pentru a aduce România în față, să fac în așa fel încât România să conteze mai mult și să fie mai respectată (…)

Eu am plecat din mandatul de europarlamentar, la jumătatea mandatului de europarlamentar, pentru a venit în țară și a pregăti acest moment al Președinției Consiliului Uniunii Europene. În Parlamentul European, după primul an de mandat, am fost ales, am fost desemnat parlamentarul anului. Eu cred că România are nevoie de oameni care știu ce au de făcut, oameni care se pot lupta pentru țară, oameni care cunosc acest domeniu al politicilor europene”, a transmis Victor Negrescu.

Consilierul onorific al premierului României a vorbit despre cât de ușor sau cât de greu este pentru un tânăr să reușească în Parlamentul European.

„În primul rând trebuie să cunoști o limbă străină. Eu când eram în Parlamentul European (PE), în comisiile de specialitate, vorbeam o limbă de circulație internațională. (…) În PE am făcut ceva la care țin foarte mult, am creat și susținut rețeaua europarlamentarilor sub 40 de ani. Adică o rețea din mai toate statele membre, de oameni cu opțiuni politice diferite, dar tineri, alături de care am lucrat împreună pentru a promova o serie de politici, de exemplu creșterea alocării financiare pentru programul Erasmus, programul acesta pentru mobilități, pentru tineri, pentru profesori”, a explicat Victor Negrescu.

Negrescu a discutat mai apoi despre candidații de pe lista alegerilor europarlamentare, atât cei din PSD cât și din PNL.

„Cred că avem o echipă de candidați puternică și locul pe care îl ocup este considerat un loc eligibil. Ca să spun foarte direct, PSD dacă ar obține 20% la nivel național cu siguranță mă voi găsi și eu în Parlamentul European. Avem pe listă oameni capabili, oameni cu o experiență diferită”, a declarat Negrescu.

„33 de milioane de euro pentru Alba Iulia, în anul Centenar”

Potrivit fostului ministru, Guvernul a alocat la Alba Iulia 78 de milioane de lei pentru reabilitarea unor obiective și proiecte de infrastructură.

„Sunt lucruri care s-au făcut aici în municipiu prin fondurile acordate de Guvernul României: reabilitarea Muzeului Național al Unirii și a Sălii Unirii, modernizarea unor drumuri, reabilitarea clădirii Școlii Gimnaziale Liviu Rebreanu, reabilitarea și extinderea clădirii Colegiului Economic Dionisie Pop Marțian, construirea secției de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență”, a declarat fostul ministru.

„Așa cum am făcut parte din Comisia Centenar, care a alocat municipiului Alba Iulia 33 de milioane de euro când eram ministru, la fel o să fac și în Parlamentul European, unde am adus deja anul trecut 60 de milioane de euro pentru România, o să aduc în continuare, indiferent de culoare politică a primarilor din diferite localități de aici, pentru că facem lucruri pentru oameni.

De aceea, la Parlamentul European, cei care ne privesc ar trebui să se uite dincolo de culoarea unui primar, să se uite mai degrabă la ce tip de oameni vrem acolo la Bruxelles, și eu sper să își dorească oameni cu energie, dinamici, competenți, care vor în continuare să facă multe lucruri pentru această țară și pentru acest județ”, a mai declarat Victor Negrescu.

Aflaţi detalii interesante, de culise, din politica românească în context alegerilor europarlamentare, la Testul de Sinceritate pe Alba24:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pilu

    joi, 18.04.2019 at 13:15

    Lasa ca ai adus tu si alte belele, ce vorbe mari ca aduci bani. Nu stii ce vorbesti. Pana acum ai adus tu numai idioti la putere in Alba si stii bine despre cine ii vorba ca doar v-ati afisat impreuna la vizitele pe care le faceai in Alba.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax