Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO TESTUL de SINCERITATE, cu Victor Negrescu. „Voi aduce bani în Alba, indiferent de culoarea politică a primarilor”


Publicat

Invitat la „Testul de Sinceritate”, Victor Negrescu, fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene, a răspuns întrebărilor adresate de Alba24, în contextul alegerilor europarlamentare. 

Actual consilier onorific al premierului României, Victor Negrescu a vorbit despre mandatul său de ministru delegat pentru Afaceri Europene și a explicat motivele pentru care a demisionat din funcție. Acesta a explicat ce trebuie să facă România pentru a conta mai mult la Bruxelles, pentru a fi o voce respectată la nivel european.

„M-am ocupat de pregătirea președinției României la Consiliul Uniunii Europene. În fruntea ministerului am făcut ceva important pentru județul Alba: am introdus municipiul Alba Iulia în calendarul de evenimente oficiale dedicate acestui eveniment prestigios pentru țara noastră. Întradevăr, Alba Iulia merita și merită să fie în prim plan la nivel național și european. Tot mandatul meu am căutat să mă lupt pentru a aduce România în față, să fac în așa fel încât România să conteze mai mult și să fie mai respectată (…)

Eu am plecat din mandatul de europarlamentar, la jumătatea mandatului de europarlamentar, pentru a venit în țară și a pregăti acest moment al Președinției Consiliului Uniunii Europene. În Parlamentul European, după primul an de mandat, am fost ales, am fost desemnat parlamentarul anului. Eu cred că România are nevoie de oameni care știu ce au de făcut, oameni care se pot lupta pentru țară, oameni care cunosc acest domeniu al politicilor europene”, a transmis Victor Negrescu.

Consilierul onorific al premierului României a vorbit despre cât de ușor sau cât de greu este pentru un tânăr să reușească în Parlamentul European.

„În primul rând trebuie să cunoști o limbă străină. Eu când eram în Parlamentul European (PE), în comisiile de specialitate, vorbeam o limbă de circulație internațională. (…) În PE am făcut ceva la care țin foarte mult, am creat și susținut rețeaua europarlamentarilor sub 40 de ani. Adică o rețea din mai toate statele membre, de oameni cu opțiuni politice diferite, dar tineri, alături de care am lucrat împreună pentru a promova o serie de politici, de exemplu creșterea alocării financiare pentru programul Erasmus, programul acesta pentru mobilități, pentru tineri, pentru profesori”, a explicat Victor Negrescu.

Negrescu a discutat mai apoi despre candidații de pe lista alegerilor europarlamentare, atât cei din PSD cât și din PNL.

„Cred că avem o echipă de candidați puternică și locul pe care îl ocup este considerat un loc eligibil. Ca să spun foarte direct, PSD dacă ar obține 20% la nivel național cu siguranță mă voi găsi și eu în Parlamentul European. Avem pe listă oameni capabili, oameni cu o experiență diferită”, a declarat Negrescu.

„33 de milioane de euro pentru Alba Iulia, în anul Centenar”

Potrivit fostului ministru, Guvernul a alocat la Alba Iulia 78 de milioane de lei pentru reabilitarea unor obiective și proiecte de infrastructură.

„Sunt lucruri care s-au făcut aici în municipiu prin fondurile acordate de Guvernul României: reabilitarea Muzeului Național al Unirii și a Sălii Unirii, modernizarea unor drumuri, reabilitarea clădirii Școlii Gimnaziale Liviu Rebreanu, reabilitarea și extinderea clădirii Colegiului Economic Dionisie Pop Marțian, construirea secției de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență”, a declarat fostul ministru.

„Așa cum am făcut parte din Comisia Centenar, care a alocat municipiului Alba Iulia 33 de milioane de euro când eram ministru, la fel o să fac și în Parlamentul European, unde am adus deja anul trecut 60 de milioane de euro pentru România, o să aduc în continuare, indiferent de culoare politică a primarilor din diferite localități de aici, pentru că facem lucruri pentru oameni.

De aceea, la Parlamentul European, cei care ne privesc ar trebui să se uite dincolo de culoarea unui primar, să se uite mai degrabă la ce tip de oameni vrem acolo la Bruxelles, și eu sper să își dorească oameni cu energie, dinamici, competenți, care vor în continuare să facă multe lucruri pentru această țară și pentru acest județ”, a mai declarat Victor Negrescu.

Aflaţi detalii interesante, de culise, din politica românească în context alegerilor europarlamentare, la Testul de Sinceritate pe Alba24:ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

 1. Pilu

  joi, 18.04.2019 at 13:15

  Lasa ca ai adus tu si alte belele, ce vorbe mari ca aduci bani. Nu stii ce vorbesti. Pana acum ai adus tu numai idioti la putere in Alba si stii bine despre cine ii vorba ca doar v-ati afisat impreuna la vizitele pe care le faceai in Alba.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Șoferul surprins pe contrasens pe autostrada A3 acum câteva zile, a făcut accident la câteva secunde după ce a fost filmat

Publicat

Șoferul care mergea pe contrasens acum câteva zile,pe autostrada A3, Gilău-Turda, a făcut accident la câteva secunde după ce a fost filmat. Asociația Pro Infrastructură cere implicarea autorităților.

Bărbatul a intrat greșit pe autostrada, între Gilău şi Turda  și-a continuat drumul pe banda a doua, chiar dacă de mai multe ori a fost la un pas de accident.

Potrivit Asociației Pro Infrastructură se pare că șoferul a făcut accident cu o mașină care circula regulamentar, la câteva secunde după ce a fost filmat.

 

Menținându-și sensul de mers pe banda a doua iar un alt șofer care circula regulamentar l-a ocolit în ultimul moment, evitând un accident cu consecințe grave.

La câteva secunde după ce a fost surprins pe filmare, șoferul inconștient a implicat într-un accident. Bărbatul a intrat în coliziune frontală cu o altă mașină. Din fericire nu au fost consecințe grave.

 

Asociația Pro Infrastructura cere intervenția autorităților, explicând pe pagina oficială de Facebook aceste fenomen, care se pare că este des întâlnit pe autostrăzile din România.

,,Circulația pe contrasens pe autostradă nu este un fenomen specific românesc: mulți șoferi ajung din greșeală în această situație chiar și în Germania sau SUA.

 

Din păcate investigarea acestor incidente în România relevă o concluzie îngrijorătoare: mulți români ajung pe contrasens perfect conștient, nu din neatentie, după ce au intrat pe autostradă legal dar nu în direcția în care doreau să se deplaseze. Pentru a corecta această situație întorc pur și simplu vehiculul și pornesc în sens opus!”

 

Din păcate investigarea acestor incidente în România relevă o concluzie îngrijorătoare: mulți români ajung pe contrasens perfect constient, nu din neatentie, după ce au intrat pe autostradă legal dar nu în direcția în care doreau să se deplaseze.

La prima vedere autoritățile nu au ce face ca să evite astfel de cazuri, că doar nu putem lua măsuri pentru fiecare șofer care încalcă legea în mod grosolan.

Dar acești șoferi pun viețile altora în pericol, și e destul loc de mai bine în semnalizarea nodurilor rutiere și intersecțiilor din țară. Cerem așadar CNAIR să revizuiască semnalizarea rutieră în noduri, în colaborare cu societatea civilă.

Pentru a corecta această situație întorc pur și simplu vehiculul și pornesc în sens opus!

Asociația Pro Infrastructura cere Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere sa revizuiască semnalizarea rutieră în noduri.

De asemenea cerea Ministerului Transporturilor să colaboreze cu Ministerul de Interne care a investigat aceste incidente și să publice o situație a nodurilor în care au avut loc astfel de incidente, orelor din zi, vârstele șoferilor, și alte informații relevante. Este important ca societatea să înțeleagă magnitudinea și gravitatea acestui fenomen.

Ideal ar fi ca toate nodurile să fie testate înainte de a fi construite, folosind de exemplu focus-grupuri sau realitate virtuală. Este necesară și o campanie de sensibilizare a publicului la consecințele circulației pe contrasens pe autostrăzi” se arată în postarea celor de la Pro Infrastructură.

Sursa: Facebook/ Asociația Pro Infrastructură

Flavius Lazăr

 

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Ministrul Economiei promite ZERO TAXE pe salariul minim, din 2022. ”Românii fac salariul aproape jumi-juma cu statul”

Publicat

România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim, angajaţii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul, de aceea, din 2022, va începe aplicarea măsurii privind zero taxe pe salariul minim în diferite sectoare ale economiei, afirmă ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Mediului de Afaceri, Claudiu Năsui.

“Primesc zilnic mesaje şi comentarii care întreabă despre măsura pe care deja o promovăm de mai bine de doi ani, respectiv #zerotaxepesalariulminim.

Vezi și Ministrul Economiei: Casele de marcat puse în funcțiune sunt deductibile din impozit. Măsura se aplică pe perioada 2018-2021

Am vorbit constant despre asta: cea mai mare problemă economică a României este sărăcia. Povara fiscală mare asupra celor mai mici salarii este una dintre cauzele majore ale gonirii românilor de pe piaţa oficială a muncii şi chiar din ţară.

România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim din UE

Prea mulţi oameni trăiesc în sărăcie cu toate că muncesc 40 de ore pe săptămână. România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim din UE, românii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul. La fiecare leu câştigat, statul opreşte aproape 45 de bani.

Acest lucru ar fi mai uşor de tolerat dacă serviciile oferite în schimb ar fi unele impecabile, însă adevărul este că, pe lângă taxarea dureroasă a muncii, românii mai plătesc şi TVA, accize şi alte taxe şi impozite.

Citește și Ministrul Economiei: Introducem IMPOZIT ZERO pe salariul minim din agricultură. Măsura ar putea fi aplicată începând din 2021

Acestea sunt câteva din motivele pentru care ne-am luptat să cuprindem această măsură în programul de guvernare. Ceea ce am obţinut nu este ideal, dar este un început: din 2022 vom începe aplicarea măsurii în diferite sectoare ale economiei”, a scris ministrul, joi seara, pe pagina sa de Facebook.

Claudiu Năsui: “Suntem campionii din Uniunea Europeană” la sărăcia în muncă

El a adăugat că “suntem campionii din Uniunea Europeană” la sărăcia în muncă (procentul de oameni care, deşi au un salariu, nu se ajung cu banii de la o lună la alta) şi pe al doilea loc la numărul de oameni aflaţi în sărăcie sau risc de sărăcie, la mică diferenţă faţă de Bulgaria.

“Lucrurile acestea nu se rezolvă reinventând roata şi testând iar soluţii care au eşuat în trecut. De asemenea, soluţia nu este creşterea salariilor din pix prin decrete de stat.

Pentru a avea cu adevărat un impact pozitiv, trebuie să venim cu reforme curajoase ce pun contribuabilul pe primul loc. Netaxarea primilor 2.230 de lei (sau cât este salariul minim) pentru fiecare angajat este un mare pas în asigurarea bunăstării tuturor românilor”, a explicat Năsui.

sursa: agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Mesaj alarmant de la Centrul European pentru Controlul Bolilor: pregătiți-vă şi pentru un număr crescut de pacienţi în spitale

Publicat

„Mesajul esenţial este vă vă pregătiţi pentru o escaladare rapidă de la rigoarea măsurilor (pentru a contracara virusul) în săptămânile care vin cu scopul de a menţine capacităţi de îngrijire, precum şi de a accelera campaniile de vaccinare.

Dat fiind că populaţiile responsabile de transmitere nu vor fi vaccinate pentru încă câteva luni, este recomandat ca statele membre să fie prudente înainte de a le relaxa măsurile de restricţie„, a transmis Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC), în actualizarea evaluării riscurilor în Uniunea Europeană.

Din cauza dovezilor contagiozităţii semnificativ mai mari a noilor variante care îngrijorează, autorităţile naţionale ar trebui să fie pregătite să ia măsuri şi mai stricte şi să încurajeze populaţia să le respecte„, a mai avertizat Agenţia europeană, care recomandă ca statele să se pregătească şi pentru un număr crescut de pacienţi în spitale.

ECDC, care cuprinde cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, precum şi Marea Britanie, Norvegia şi Islanda, a apreciat la „crescut/ foarte crescut” evaluarea privind riscurile sanitare asociate noilor variante, faţă de „crescut” în prima evaluare de la sfârşitul lui decembrie.

Pentru varianta aşa-numită britanică („VOC 202012/01” ou „B.1.1.7”), ECDC a recenzat marţi 1.300 de cazuri în ţările sale membre în afară de Marea Britanie, unde tulpina domină.

Pentru varianta sud-africană („501Y.V2”), 27 de cazuri au fost depistate în zece ţări din zona ECDC, între care Germania, Franţa şi Belgia, potrivit bilanţului din 19 ianuarie.

Aşa cum a solicitat deja Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Agenţia europeană cu sediul la Stockholm a cerut membrilor săi să-şi consolideze capacităţile de testare şi mai ales secvenţierea pentru a putea detecta mai bine noile aşa-numite variante britanică, sud-africană sau braziliană.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

618 persoane au fost vaccinate joi împotriva COVID-19, în Alba. Situația pe localități

Publicat

Joi, 21 ianuarie, în județul Alba au fost imunizate anti-COVID în total 618 persoane, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba. 

540 dintre acestea au fost vaccinate în centrele fixe din județ amenajate pentru faza II, astfel:

 • 240 la Alba Iulia,
 • 60 la Aiud,
 • 60 la Sebeș,
 • 60 la Blaj,
 • 60 la Cugir,
 • 60 la Câmpeni

Alte 78 de persoane au fost imunizate de echipele mobile în centre rezidențiale din județ.

Potrivit DSP Alba, nu au fost raportate pierderi de vaccin și nu au fost semnalate reacții adverse imediate.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate