Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Timbrul de mediu și programul „Rabla”. Vezi precizările făcute de ministrul Mediului, Rovana Plumb, la Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Prezentă la Alba Iulia pentru a participa la un simpozion al organizației femeilor social-democrate, Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a vorbit în conferința de presă despre timbrul de mediu, dar și despre programul „Rabla”. Potrivit acesteia, timpul de mediu a început să producă efecte și, dacă în primele două luni ale anului s-au înregistrat încasări nesemnificative, în luna martie valoarea acestora s-a dublat. A precizat că proprietarii care au plătit o taxă auto mai mare decât timbrul de mediu își vor primi banii înapoi. În ceea ce privește programul „Rabla”, acesta se va implementa în data de 15 aprilie.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a adus precizări, sâmbătă într-o conferință de presă, privind timbrul de mediu și evoluția sa de la începutul anului și până în prezent.

„Pot să vă spun că timbrul de mediu a început să-și producă efectele și, dacă în primele două luni ale anului am avut încasări nesemnificative ale taxei auto, începând cu 15 martie, de când a intrat în vigoare, am încasat dublu față de ianuarie și februarie”, a precizat Rovana Plumb.

Aceasta a mai declarat că oamenii își vor primi banii înapoi. „Pot să vă spun că suntem obligați să dăm înapoi oamenilor banii, iar 90% din încasările pe care le avem la fondul de mediu, respectiv de la începutul anului și până în prezent, am încasat 65 de milioane de lei, 90% s-au restituit către cetățeni și se vor restitui în continuare”.

Plumb a mai vorbit și despre programul de înnoire a parcului auto care, potrivit acesteia, va fi implementat începând cu 15 aprilie, iar valoarea unui tichet va fi de 1.500 de euro și va fi unul singur de persoană. „Suntem acum în analiză în ceea ce privește numărul tichetelor pe care le vom emite, va fi o singură emitere în acest an. De asemenea, luăm în calcul toate modalitățile, astfel încât să nu se mai întâmple perturbări ale procedurii așa cum am constatat anul trecut”, a declarat ministrul.

Rovana Plumb a declarat că în cursul zilei de luni se va întâlni cu Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile, pentru a stabili anumite criterii clare și a evita orice nemulțumiri din partea celor implicați.

Despre programul „Rabla” puteți citi mai multe aici.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pingback: Ministrul Mediului, Rovana Plumb, despre voucherul din programul “Rabla”: „Cu siguranţă va fi posibilă înstrăinarea tichetului” | Alba24

  2. Iancu Nelu

    marți, 09.04.2013 at 20:27

    Buna ziua!
    Credeti ca eu omul de rand ajung sa duc rabla la remat?
    Sau o dau la la baietii destepti si primesc un~40% din valoarea timbrului cum s-a intamplat anii trecuti?
    Va multumesc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax