Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Tipăriturile „prind viață” la o tipografie din Alba Iulia. Mașină cu efecte 3D, unică în Europa de Est

Publicat

MGI JETvarnish 3D O tipografie din Alba Iulia se mândrește cu un utilaj unic în Europa de Est, care furnizează un mare avantaj materialelor finite, atât din punct de vedere vizual, cât și din punct de vedere tactil. Prin lăcuirea selectivă UV 3D, materialele „prind viață” și pot să se diferențieze mai ușor pe piață.

În atelierele de producție ale companiei Antel din Alba Iulia se află un utilaj JETvarnish 3D, produs de francezii de la MGI. Mașina reprezintă o adevărată inovație în domeniul lăcuirii digitale UV, premiată încă de la prima apariție și de mai multe ori după aceea pentru tehnologia folosită. Utilajul poate depune straturi de lac de la 100 la 400 microni grosime, fiind singurul de acest tip din România și din Europa de Est.

Aplicațiile în care această mașină poate avea un rol nu sunt puține, astfel, utilajul poate fi folosit de la o simplă carte de vizită tipărită cu tehnici 3D până la ambalaje de lux și nu numai. Echipamentul poate face finisaje pe lucrări tipărite offset sau digital cu format până la 52 x 105 cm (minim 21 x 31 cm), cu serii de la 1 la mii de exemplare, pe o gamă largă de substraturi tipărite pe suprafețe mate sau lucioase, hârtie stratificată, plastic, PVC, polipropilenă și alte materiale tratate, cu grosimea de 135 până la 600 gsm. În funcție de hârtia folosită, grosimea de lăcuire poate fi între 8 microni, la fel ca în tratarea UV selectivă tradițională), până la 100 de microni pentru efecte 3D sporite și finisare tactilă.

YouTube video

Instalarea mașinii a durat trei zile, iar pregătirea necesară pentru operarea acesteia încă două zile. Potrivit managerului Antel, Titus Biro, decizia de cumpărare a unui asemenea utilaj a fost luată pe baza unei întregi filozofii de business și a înțelegerii felului cum evoluează piața: marile tipografii se extind continuu și oferă din ce în ce mai mult. Pentru o companie mai mică, o soluție rațională a fost oferirea unor servicii care nu se găsesc în altă parte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax