Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Titularizare 2024: Ce spun candidații din Alba despre examen. Ce nivel de dificultate au avut unele subiecte

Publicat

Sute de candidați au fost prezenți la examenul de Titularizare 2024, în județul Alba. Este vorba despre 702 de candidați care au intrat în sălile de examen. 

La nivelul județului Alba examenul care a durat patru ore a fost susținut în două unități școlare. 

La Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia (candidații repartizați anterior la Colegiul Tehnic Apulum Alba Iulia) și la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia (candidații repartizați anterior la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia).

Centrele au fost schimbate cu câteva zile înainte de examen pentru a putea oferi candidaților condiții optime în contextul codului roșu de caniculă.

Reporterii alba24.ro au fost prezenți la Școala ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia pentru a vorbi cu candidații, la ieșirea de la examen.

Însă mulți dintre aceștia au fost reticienți și nu vrut sa ofere detalii despre examen și cum li s-a părut nivelul de dificultate al subiectelor.

Cei care au vorbit cu reporterii alba24.ro au spus că examenul a fost ușor, sau cel mult a avut un nivel mediu de dificultate.

Rezultate și contestații

Primele rezultate vor fi afișate în data de 23 iulie, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în perioada 23-24 iulie, după afișarea rezultatelor. Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site în data de 31 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare, conform calendarului afișat pe site-ul IȘJ Alba – AICI.

Cadrul normativ care reglementează organizarea și desfășurarea concursului național de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, sesiunea 2024, precum și programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate