Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Toate paturile din centrele de plasament din Alba vor fi schimbate. Ce spune ministrul Familiei, Natalia Intotero

Publicat

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a fost prezentă joi, 22 februarie, în județul Alba. Ministrul a mers la Sâncrai, unde a supravegheat descărcarea unor materiale de care vor beneficia copiii din centrele de plasament. 

Mai exact, pentru copiii care sunt sub ocrotirea statului au fost aduse paturi noi. Vorbim despre paturi, perne și lenjerii de pat. Bunurile au fost predate către reprezentații DGASPC, iar în viitorul apropiat vor fi distribuite către centrele de plasament din județ. 

Este vorba despre 387 de copiii din județul Alba care vor beneficia de noile paturi și lenjerii. De asemenea au fost date și obiecte vestimentare a precizat Natalia Intotero.

”La nivel național este o valoare de peste 19 milioane de lei, este un lucru extraordinar și este foarte important să încercăm să facem mai mult pentru acești copii.

În altă ordine de idei vreau să reamintesc faptul că în luna decembrie am încheiat implementarea celui mai mare proiect european pe asistență socială, din istoria tuturor guvernelor după 1989, prin care cei peste 18.000 de asistenți maternali au beneficiat de o pregătire suplimentară.

Din păcate în ultimele săptămâni ne-am confruntat cu mai multe cazuri de abuz din partea unor asistenți maternali asupra copiiilor, ceea ce a determinat și modificarea cadrului legislativ”, a precizat Natalia Intotero.

În cursul zilei de joi, ministrul Familiei va vizita un centru de plasament din Aiud, dar și unul din Alba Iulia.

Bunurile care au ajuns în posesia DGASPC Alba au venit din partea Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ovidiu Muntean

    joi, 22.02.2024 at 15:03

    a supravegheat descărcarea unor amteriale

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax