Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE | VIDEO: Traian Berbeceanu, prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Lacrimi şi aplauze din partea colegilor


Publicat

Joi, în jurul orei 18.45, după aproximativ patru ore, s-a terminat şedinţa la Curtea de Apel Alba Iulia de judecare a propunerii de arestare preventivă a şefului BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, prezentată instanţei de procurorii DIICOT. Completul de judecată urmează să facă publică pronunţarea în acest caz, în cel mult două ore.

Avocatul Daniel Tiliciu, care îl reprezintă pe şeful BCCO Alba Iulia în instanţă a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că: „Noi am susţinut că nu există temeiurile invocate în propunere pentru această soluţie, adică pentru arestare. Sub nicio formă nu există. Aşteptăm cu speranţă să fie respinsă propunerea. Mai mult decât atât, am susţinut că există nulitate absolută la propunerea de arestare preventivă, pentru că nu a fost ascultat cu privire la această propunere înainte de a intra în instanţă”.

Reamintim că Berbeceanu este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracţional nestructurat, favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii. Alături de el, au mai fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă şi Titus Gabriel şi Anişoara Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupului infracţional specializat în comerţ ilegal cu produse petroliere.

Traian Berbeceanu a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia în jurul orei 14.15. A fost întâmpinat pe holul instanţei de mai mulţi colegi, poliţişti din Brigadă, care l-au aplaudat, iar colegele au avut ochii în lacrimi când l-au văzut. Completul de judecată de la Curtea de Apel în atenţia căruia a intrat propunerea de arestare preventivă este condus de judecătoarea Ileana Dana Ghiţoaică. Potrivit unor surse, avocatul lui Berbeceanu ar putea cere acesteia să se abţină de la o pronunţare în acest caz, având în vedere că până în 2007 aceasta a activat în cadrul DIICOT.

 

Traian Berbeceanu se află la conducerea BCCO Alba Iulia din 2005. Cel care l-a propus atunci pentru preluarea funcţiei a fost Tudor Grindean, chestor de poliţie, în prezent şef la IPJ Cluj.

UPDATE:Potrivit antena3, reprezentanţii Poliţiei Române au confirmat că Berbeceanu a înaintat un raport superiorilor, la începutul lunii iulie, în care amintea de posibile fapte de corupţie. Acesta a fost adus la cunoştinţa Parchetului general şi DNA, pentru competenta soluţionare, mai precizează sursa citată.

Reamintim că poliţistul a lăsat o scrisoare adresată  “Tuturor poliţiştilor din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din cadrul poliţiei române”, în care dezvăluie “aspecte grave”. Vezi AICI conţinutul scrisorii.

Pe internet, s-a format un grup de suport pentru Traian Berbeceanu. Joi noaptea, pe Facebook a fost înființată o pagină intitulată „Respect Traian Berbeceanu”, pe care, până la ora 15.00, peste 300 de persoane dăduseră „Like”. Pe această pagină sunt postate, regulat, noutăți despre șeful BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, și mesaje de susținere, sub sloganul „Cu toții trebuie să reacționăm! Este inacceptabil ca un om, un polițist adevărat, dedicat trup și suflet meseriei sale și luptei contra infractorilor să ajungă să fie tratat asemeni celor pe care i-a băgat dupa gratii! RESPECT, TRAIAN BERBECEANU!!!”

 

Reamintim că grupul aflat în atenţia procurorilor DIICOT este vizat pentru evaziune fiscală, delapidare, folosirea cu rea credinţă a bunurilor sau creditului societăţii în scop contrar intereselor acesteia, în folosul propriu ori pentru a favoriza o altă societate, complicitate la înşelăciune, fals intelectual, uz de fals, refuzul de a pune la dispoziţia administratorului judiciar ori lichidatorului, a evidenţelor, documentele şi bunurilor de patrimoniu.

Procurorii DIICOT consideră că în cauză există suspiciunea rezonabilă că învinuiţii au constituit un grup infracţional începând cu anul 2003 până în prezent şi folosindu-se de calitatea de asociaţi şi administratori la mai multe societăţi comerciale, precum şi de mai multe firme fantomă special create şi/sau folosite în scopuri infracţionale, au derulat operaţiuni comerciale şi financiare fictive [fraudă tip carusel, privind comerţul cu carburanţi şi alte produse petroliere (solvenţi, bitumuri, combustibili pentru focare)].

Prin sustragerea de la plata accizelor, a impozitului pe profit şi TVA-ului a fost prejudiciat bugetul statului cu sume importante de bani (aproximativ 3,5 milioane RON).

De asemenea, susţin că există suspiciunea rezonabilă că învinuiţii şi-au însuşit fără drept prin utilizarea unor manopere frauduloase diferite sume de bani din patrimoniul unor societăţilor comerciale (aproximativ 3,5 milioane RON) folosind  înscrisuri false.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Pingback: Comisarul Traian Berbeceanu și soții Biriescu, arestați preventiv pentru 29 de zile. Hotărârea a fost atacată cu recurs | Alba24

  2. Pingback: Mesaje de susținere pe Facebook pentru Berbeceanu. Peste 5.000 de persoane vorbesc pe internet despre anchetarea şefului BCCO Alba Iulia | Alba24

  3. Pingback: Stenogramă: Conflict subteran între șeful BCCO Alba și procurorii DIICOT. Tehnică de supraveghere instalată în biroul lui Berbeceanu | Alba24

  4. Pingback: Trei sute de persoane au participat la o manifestație de susţinere a comisarului şef al BCCO Alba Iulia,Traian Berbeceanu, la Deva | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

Preț plafonat, facturi compensate și TVA redus la energie. Măsurile se aplică de la 1 noiembrie. Proiectul, votat în Parlament

Publicat

contor curent gaz

Prețul la energie va fi plafonat, facturile compensate și TVA va fi diminuată, potrivit unui proiect votat miercuri în Parlament. 

Prețurile vor fi plafonate la cel mult 1 leu/kWh pentru energia electrică și la cel mult 0,37 lei/kWh pentru gaze naturale.

De asemenea, facturile vor fi compensate cu cel mult 0,291 lei/kWh, în cazul energiei electrice și cu cel mult 33% din valoarea componentei prețului gazelor naturale.

Totodată, TVA-ul pentru energia și gazele livrate operatorilor economici consumatori finali va fi redus de la 19% la 5%.

Guvernul estimează că 6 milioane de familii din România vor beneficia de aceste reduceri care vor apărea direct în facturi, fără că oamenii să facă vreun demers.

Măsurile urmează să se aplice de la 1 noiembrie, dar legea mai trebuie să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Pe lângă consumatorii casnici, prețurile plafonate se vor aplica și unor noi categorii de consumatori, precum spitalele (publice și private), unitățile de învățământ (publice și private), creșele (publice și private), ONG-urile, furnizorii de servicii sociale publici și privați și unitățile de cult.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Medic: Peste 95% dintre persoanele vaccinate care se infectează cu Covid nu au plămânii afectați

Publicat

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara, dr. Diana Manolescu, arată diferențele însemnate în ceea ce privește afectarea pulmonară a pacienților vaccinați și a celor nevaccinați.

Potrivit medicului, peste 95% dintre persoanele vaccinate, care se infectează totuși cu Covid-19, nu au plămânii afectați.

Directorul medical al Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara spune că în cazul persoanelor vaccinate care se infectează totuși cu Covid, procentul celor care suferă de afectare pulmonară este mic.

„Am observat o diferență însemnată, din punct de vedere imagistic, între plămânii unui pacient vaccinat împotriva SARS-CoV-2 și cei ai unui pacient nevaccinat.

La peste 95 la sută dintre persoanele vaccinate, care fac totuși o infecție Covid-19, nu există o afectare pulmonară, în timp ce în cazul bolnavilor nevaccinați începe de la 30-40 la sută și poate crește, într-un interval extrem de scurt, uneori chiar și de câteva ore, până la 70-80, și chiar 85 la sută”, a spus dr. Diana Manolescu.

Potrivit acesteia, de multe ori aceste leziuni pulmonare devin incompatibile cu viața.

„Singura soluție este vaccinarea”, a mai transmis medicul de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, într-o postare pe pagina de Facebook a unității medicale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum se va schimba legea pensiilor. Pensionare la 70 de ani pentru bărbați și femei, recalculări și bani strict după contribuție

Publicat

p

Ministerul Muncii și Protecției Sociale cumpără consultanță pentru schimbarea legilor salarizării și pensiilor, din 2023.

Potrivit documentelor, pensionarea anticipată ar urma să se facă în condiții mult mai stricte, după cel puțin 43 de ani stagiu complet de cotizare. 

De asemenea, se va merge strict pe criteriul contributivității și al stagiului complet de cotizare. 

O altă propunere ține de pensionarea la 70 de ani atât pentru bărbați cât și pentru femei. 

Detalii despre cum se va schimba pensia în România, într-o analiză Economedia.ro

În primul rând, așa cum spune ministrul Raluca Turcan, schimbarea legii pensiilor este asumată în fața UE, prin PNRR.

Vezi situația în prezent: Toate informațiile legate de pensia la limita de vârstă. Documente necesare și procedurile care trebuie urmate

În Caietul De Sarcini al licitației, aflăm care sunt schimbările majore.

Noua lege a pensiilor, potrivit soluției ce va fi prezentată de consultatul desemnat, o va înlocui pe cea actuală – 127/2019 și va merge strict pe criteriul contributivității și al stagiului complet de cotizare.

În plus, toate dosarele de pensii aflate în plată urmează a fi recalculate, vizați fiind 4,9 milioane de români.

Pensie la 70 de ani

Sunt preconizate (adică ministerul așteaptă o soluție în acest sens de la consultant) o serie de măsuri pentru stimularea rămânerii în activitate, fiind în dezbatere publică un proiect de act normativ ce vizează creșterea vârstei de pensionare, facultativă, la 70 de ani.

Se urmărește în acest fel și o egalizare a vârstei de pensionare între genuri (bărbați și femei), însă cu păstrarea eșalonării vârstei standard de pensionare pentru femei.

De asemenea, pensionarea anticipată ar urma să se facă în condiții mult mai stricte, după cel puțin 43 de ani stagiu complet de cotizare (în prezent, acesta este de 35 de ani, pentru unele categorii profesionale, chiar 25 de ani).

Noua lege ar urma să intre în vigoare în 2023.

Termenul depinde însă de rezultatele livrate de consultant, care are la dispoziție un an pentru a oferi o soluție completă privind reforma pensiilor, după efectuarea unei analize exhaustive privind situația actuală, folosind, transmite Munca, surse Eurostat, Europop (un program european cu date privind munca), Institutul Național de Statistică, Comisia Națională de Strategie și Prognoză.

O nouă formulă de calcul

Va fi introdusă și o nouă formulă de calcul a pensiei, bazată pe număr de puncte conform principiului contributivității și un mecanism de indexare/majorare, standard și sustenabil financiar (în locul creșterilor ad-hoc), care să asigure predictibilitatea pe termen mediu și lung a cheltuielilor cu plata pensiilor.

Conform prevederilor noii  legislații, se vor evalua toate dosarele de pensii aflate în plată, în vederea recalculării acestora”.

Potrivit documentului, nivelul mediu al pensiilor va crește, mai ales pensiile mici, dar cu menținerea ponderii cheltuielilor cu ele în PIB.

De asemenea, cresc și contribuțiile la pensia facultativă Pilonul 2, fără a fi specificat cu ce procent, dar, în declarațiile recente, Raluca Turcan spunea că ar trebui urcat de la 3,75% la 4,75%.

Analiza completă pe Economedia.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

27 octombrie: 7 pacienți COVID din Alba au decedat în ultimele 24 de ore, toți nevaccinați. Cel mai tânăr avea 46 de ani

Publicat

Au fost înregistrate alte 7 decese ale unor pacienți confirmați COVID, în județul Alba, potrivit datelor raportate de autorități, miercuri, 27 octombrie.

Numărul total al victimelor pandemiei în județ a ajuns la 859. Totodată, 25.052 de persoane au fost declarat vindecate. 

Decese în ultimele 24 de ore:

1. Femeie, 59 de ani, din Alba Iulia;

2. Femeie, 71 de ani, din Unirea;

3. Bărbat, 46 de ani, din Lunca Mureșului;

4. Femeie, 71 de ani, din Oarda de Jos;

5. Bărbat, 85 de ani, din Oarda;

6. Femeie, 85 de ani, din Blaj.

7. Bărbat, 48 de ani, din Horea.

Toti erau nevaccinați și majoritatea aveau comorbiditați, cu excepția bărbatului din Horea.

Numărul infectărilor COVID noi în Alba este de 323, la data de 27 octombrie.

În județ sunt în prezent 3.978 de cazuri active (rezultând o incidență de 10,62 la mie), un număr fără precedent de la începutul pandemiei.

Miercuri, 27 octombrie, în țară au fost descoperite 14.950 de cazuri noi și au fost raportate 512 decese.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate