Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Premieră la Alba Iulia: Trecere de pietoni cu sistem inteligent de semnalizare și iluminat, pe o stradă din oraș

YouTube video

Publicat

Trecerile de pietoni inteligente își fac apariția și la Alba Iulia, iar unul dintre primele astfel de proiecte a fost inaugurat în urmă cu o săptămână într-o zonă cu trafic pietonal mare din Cartierul Cetate. În ultimii ani pe strada respectivă s-au înregistrat mai multe accidente rutiere, printre care și unul mortal.

Trecerea de pietoni inteligentă din Alba Iulia este un proiect pilot, iar dotări similare mai există doar în Olanda. De fapt, pentru prima dată în România o astfel soluție a fost implementată la Brașov de o firmă care asigură serviciul de semaforizare din oraș.

Firma respectivă se ocupă și la Alba Iulia cu gestionarea iluminatului public. Trecerea de pietoni unde s-a decis montarea soluției inteligente se află pe strada Cloșca. În zonă au avut loc mai multe accidente în ultimii ani, printre care și un accident mortal.

trecere de pietoni smart

Soluția de iluminat este bine venită și are rolul de a reduce numărul de accidente rutiere, iar iluminatul stradal este unul dintre factorii care pun în primejdie viața pietonilor pe timp de noapte.

Trecerea de pietoni inteligentă amplasată la jumătatea străzii Cloșca, are două componente principale: una de iluminat public, care presupune un flux  luminos mai puternic în dreptul trecerii și a doua de semnalizare atunci când senzorii de care dispune tehnologia detectează un pieton pe trecere.

stalp trecere inteligenta

De asemenea, pe lângă cele două elemente principale menționate mai sus (senzorii și iluminatul din zona căii de rulare), trecerea inteligentă este proiectată să fie vizibilă de la 2 km. În Europa, acest sistem e iluminat prin inducție este utilizat doar în Olanda. La Brașov a fost implementat în primăvara anului 2017.

Trecerea de pietoni inteligentă este utilă, în special, pe timpul nopții. În momentul în care senzorii integrați pe stâlp detectează un pieton, ledurile montate pe cei doi stâlpi luminează intermitent semnalizând conducătorului auto că pe trecere se află pietoni. Sistemul funcționează timp de 30 de secunde sau cât timp pietonii sunt angajați în traversare, iar dacă după cele 30 de secunde sistemul inteligent nu mai detectează prezența pietonilor, el revine la starea inițială.

sursa foto: Cosmin Szekely

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate