Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Premieră la Alba Iulia: Trecere de pietoni cu sistem inteligent de semnalizare și iluminat, pe o stradă din oraș

avatar

Publicat

Trecerile de pietoni inteligente își fac apariția și la Alba Iulia, iar unul dintre primele astfel de proiecte a fost inaugurat în urmă cu o săptămână într-o zonă cu trafic pietonal mare din Cartierul Cetate. În ultimii ani pe strada respectivă s-au înregistrat mai multe accidente rutiere, printre care și unul mortal.

Trecerea de pietoni inteligentă din Alba Iulia este un proiect pilot, iar dotări similare mai există doar în Olanda. De fapt, pentru prima dată în România o astfel soluție a fost implementată la Brașov de o firmă care asigură serviciul de semaforizare din oraș.

Firma respectivă se ocupă și la Alba Iulia cu gestionarea iluminatului public. Trecerea de pietoni unde s-a decis montarea soluției inteligente se află pe strada Cloșca. În zonă au avut loc mai multe accidente în ultimii ani, printre care și un accident mortal.

trecere de pietoni smart

Soluția de iluminat este bine venită și are rolul de a reduce numărul de accidente rutiere, iar iluminatul stradal este unul dintre factorii care pun în primejdie viața pietonilor pe timp de noapte.

Trecerea de pietoni inteligentă amplasată la jumătatea străzii Cloșca, are două componente principale: una de iluminat public, care presupune un flux  luminos mai puternic în dreptul trecerii și a doua de semnalizare atunci când senzorii de care dispune tehnologia detectează un pieton pe trecere.

stalp trecere inteligenta

De asemenea, pe lângă cele două elemente principale menționate mai sus (senzorii și iluminatul din zona căii de rulare), trecerea inteligentă este proiectată să fie vizibilă de la 2 km. În Europa, acest sistem e iluminat prin inducție este utilizat doar în Olanda. La Brașov a fost implementat în primăvara anului 2017.

Trecerea de pietoni inteligentă este utilă, în special, pe timpul nopții. În momentul în care senzorii integrați pe stâlp detectează un pieton, ledurile montate pe cei doi stâlpi luminează intermitent semnalizând conducătorului auto că pe trecere se află pietoni. Sistemul funcționează timp de 30 de secunde sau cât timp pietonii sunt angajați în traversare, iar dacă după cele 30 de secunde sistemul inteligent nu mai detectează prezența pietonilor, el revine la starea inițială.

sursa foto: Cosmin Szekely

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

EVENIMENT

Achitare și condamnări la închisoare cu suspendare, în Dosarul ”Oilor Fantomă”. Decizie la Tribunalul Alba

avatar

Publicat

oi instanta

Achitare și condamnări la închisoare cu suspendare pentru cei trei inculapți în dosarul oilor fantomă. Decizia a fost luată de magistrații Tribunalului Alba, vineri, 18 ianuarie. Florian Farcaș, fost director adjunct al OJFIR Alba, a fost achitat pentru infracțiunile de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false și luare de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

”Mica vrăjitoare”, din nou la Teatrul de Păpuși Prichindel din Alba Iulia. Programul spectacolelor pentru copii

avatar

Publicat

teatru de papusi

Teatrul de Păpuși Prichindel din Alba Iulia a transmis informații despre reluarea sectacolului ”Mica vrăjitoare”, o producție a instituției selecționată la trei festivaluri importante din țară: Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși PUCK Cluj-Napoca, unde a obținut Diplomă pentru impact vizual, Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin” Timișoara, obținând Premiul pentru regie și […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Traficul rutier pe DN 75, în localitatea Arieșeni este oprit. Se efectuează detonări controlate de zăpadă

avatar

Publicat

stop

Traficul rutier este oprit în localitatea Arieșeni pe DN 75, din cauza unor detonări de zăpadă în județul Bihor, zona Vârtop. Potrivit IPJ Alba, ISU Bihor, efectuează detonări controlate de zăpadă, pentru a înlătura riscul producerii de avalanșe. Porținea de drum va fi redeschisă circulației, imediat după finalizarea în condiții de siguranță a detonării controlate […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Campania Poliției Române „Paza bună trece primejdia rea” a ajuns la Sebeș

avatar

Publicat

politie

Campania Poliţiei Române, pentru prevenirea furturilor din locuinţe, „Paza bună trece primejdia rea”, a ajuns în municipiul Sebeş. Poliţiştii au informat cetăţenii cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuințe. Ieri, 17 ianuarie 2019, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu poliţiştii din […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate