Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Premieră la Alba Iulia: Trecere de pietoni cu sistem inteligent de semnalizare și iluminat, pe o stradă din oraș

avatar

Publicat

Publicitate

Trecerile de pietoni inteligente își fac apariția și la Alba Iulia, iar unul dintre primele astfel de proiecte a fost inaugurat în urmă cu o săptămână într-o zonă cu trafic pietonal mare din Cartierul Cetate. În ultimii ani pe strada respectivă s-au înregistrat mai multe accidente rutiere, printre care și unul mortal.

Trecerea de pietoni inteligentă din Alba Iulia este un proiect pilot, iar dotări similare mai există doar în Olanda. De fapt, pentru prima dată în România o astfel soluție a fost implementată la Brașov de o firmă care asigură serviciul de semaforizare din oraș.

Firma respectivă se ocupă și la Alba Iulia cu gestionarea iluminatului public. Trecerea de pietoni unde s-a decis montarea soluției inteligente se află pe strada Cloșca. În zonă au avut loc mai multe accidente în ultimii ani, printre care și un accident mortal.

trecere de pietoni smart

Soluția de iluminat este bine venită și are rolul de a reduce numărul de accidente rutiere, iar iluminatul stradal este unul dintre factorii care pun în primejdie viața pietonilor pe timp de noapte.

Trecerea de pietoni inteligentă amplasată la jumătatea străzii Cloșca, are două componente principale: una de iluminat public, care presupune un flux  luminos mai puternic în dreptul trecerii și a doua de semnalizare atunci când senzorii de care dispune tehnologia detectează un pieton pe trecere.

stalp trecere inteligenta

De asemenea, pe lângă cele două elemente principale menționate mai sus (senzorii și iluminatul din zona căii de rulare), trecerea inteligentă este proiectată să fie vizibilă de la 2 km. În Europa, acest sistem e iluminat prin inducție este utilizat doar în Olanda. La Brașov a fost implementat în primăvara anului 2017.

Trecerea de pietoni inteligentă este utilă, în special, pe timpul nopții. În momentul în care senzorii integrați pe stâlp detectează un pieton, ledurile montate pe cei doi stâlpi luminează intermitent semnalizând conducătorului auto că pe trecere se află pietoni. Sistemul funcționează timp de 30 de secunde sau cât timp pietonii sunt angajați în traversare, iar dacă după cele 30 de secunde sistemul inteligent nu mai detectează prezența pietonilor, el revine la starea inițială.

sursa foto: Cosmin Szekely

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ADMINISTRATIE

Viorica Dăncilă vine cu tot Guvernul la Alba Iulia. Ședință omagială ”Centenar” la Sala Unirii

avatar

Publicat

sedinta guven

Guvernul României își ”ia inima în dinți” și vine la Alba Iulia, în fieful numărul 1 al liberalilor, pe data de 29 noiembrie, pentru a ține o ședință omagială cu ocazia Centenarului la Sala Marii Unirii. Încă din luna august prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai, declara pentru Alba24 că se află în discuții avansate pentru organizarea […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Atenţionări de la DSVSA pentru cei care doresc să vândă sau să cumpere porci. Reguli şi sancţiuni

avatar

Publicat

porci

Direcţia Sanitar Veterinară Alba atrage atenţia celor care care vor să cumpere sau să vândă porci că au anumite obligaţii, având în vedere focarele de pestă de porcină africană confirmate la nivel național, inclusiv în județul Bihor, limitrof județului Alba.Transportul porcilor dintr-un județ în altul se realizează în baza unui aviz interjudețean obținut de la […]

Citește mai departe
Publicitate

TEIUȘ

„Ion Arion – martir al neamului românesc”. Simpozion, expoziţie şi spectacol folcloric la Teiuş

avatar

Publicat

teius

Vineri, 23 noiembrie, la Teiuş vor fi organizate o serie de evenimente legate de Centenarul Marii Uniri de la 1918. Va fi inaugurat bustul martirului Ion Arion, va fi organizat un simpozion şi va fi un spectacol folcloric.Simpozionul are loc la Casa de Cultură a oraşului Teiuş, cu tema “Ion Arion – patriot înflăcărat şi […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia, forțată de Guvern să SISTEZE investiții deja începute la Liceul Economic și pe mai multe străzi

avatar

Publicat

economic

Primăria Alba Iulia a primit o solicitatare ”șoc” din partea Guvernului: să sisteze lucrările la cinci obiective începute prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Este vorba în primul rând despre Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, unde lucrările deja au început, dar și despre alte patru obictive importante aflate în aceeași situație.Citește […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate