Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Premieră la Alba Iulia: Trecere de pietoni cu sistem inteligent de semnalizare și iluminat, pe o stradă din oraș

Publicat

Trecerile de pietoni inteligente își fac apariția și la Alba Iulia, iar unul dintre primele astfel de proiecte a fost inaugurat în urmă cu o săptămână într-o zonă cu trafic pietonal mare din Cartierul Cetate. În ultimii ani pe strada respectivă s-au înregistrat mai multe accidente rutiere, printre care și unul mortal.

Trecerea de pietoni inteligentă din Alba Iulia este un proiect pilot, iar dotări similare mai există doar în Olanda. De fapt, pentru prima dată în România o astfel soluție a fost implementată la Brașov de o firmă care asigură serviciul de semaforizare din oraș.

Firma respectivă se ocupă și la Alba Iulia cu gestionarea iluminatului public. Trecerea de pietoni unde s-a decis montarea soluției inteligente se află pe strada Cloșca. În zonă au avut loc mai multe accidente în ultimii ani, printre care și un accident mortal.

trecere de pietoni smart

Soluția de iluminat este bine venită și are rolul de a reduce numărul de accidente rutiere, iar iluminatul stradal este unul dintre factorii care pun în primejdie viața pietonilor pe timp de noapte.

Trecerea de pietoni inteligentă amplasată la jumătatea străzii Cloșca, are două componente principale: una de iluminat public, care presupune un flux  luminos mai puternic în dreptul trecerii și a doua de semnalizare atunci când senzorii de care dispune tehnologia detectează un pieton pe trecere.

stalp trecere inteligenta

De asemenea, pe lângă cele două elemente principale menționate mai sus (senzorii și iluminatul din zona căii de rulare), trecerea inteligentă este proiectată să fie vizibilă de la 2 km. În Europa, acest sistem e iluminat prin inducție este utilizat doar în Olanda. La Brașov a fost implementat în primăvara anului 2017.

Trecerea de pietoni inteligentă este utilă, în special, pe timpul nopții. În momentul în care senzorii integrați pe stâlp detectează un pieton, ledurile montate pe cei doi stâlpi luminează intermitent semnalizând conducătorului auto că pe trecere se află pietoni. Sistemul funcționează timp de 30 de secunde sau cât timp pietonii sunt angajați în traversare, iar dacă după cele 30 de secunde sistemul inteligent nu mai detectează prezența pietonilor, el revine la starea inițială.

sursa foto: Cosmin Szekely


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Vârsta la care oamenii devin de fapt adulţi. Concluziile unui studiu

Publicat

familie parinti copii

În majoritatea țărilor din lume, vârsta la care o persoană este considerată adultă este de 18 ani. Însă cercetători britanici citați de BBC susţin că oamenii nu devin pe deplin „adulți” până la vârsta de 30 de ani. Oamenii de știință care studiază creierul și sistemul nervos spun că vârsta la care oamenii devin adulți […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

PROGNOZA METEO lunară: Temperaturi şi precipitaţii până în 22 aprilie. Cum va fi vremea de Florii

Publicat

flori primavara

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru patru săptămâni, până în 22 aprilie. Temperaturile vor fi apropiate de valori normale, însă precipitaţiile vor fi deficitare, în intervalul amintit. În judeţul Alba, vremea se răceşte în următoarea săptămână, apoi se încălzeşte din nou. Va mai ploua doar în aprilie, când sunt posibile şi intervale […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Rezultate finale olimpiade – ITALIANĂ şi SPANIOLĂ – etapa judeţeană Alba 2019. Punctajele

Publicat

examen scoala

Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba transmite rezultatele finale la probele A şi B în cadrul Olimpiadei de Limbi romanice – italiană şi spaniolă, etapa judeţeană 2019. LIMBA ITALIANĂ Clasa a VIII-a Nume elev / Unitatea de învăţământ / Localitatea / Nivel / Punctaj Băluțiu Denissa – Școala Gimnazială Nr. 3  – Cugir – intensiv – 92.00 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Olimpiada de Limba FRANCEZĂ 2019, rezultate finale după etapa judeţeană Alba. Punctajele

Publicat

limba franceza

Sâmbătă s-a desfăşurat ultima probă la etapa judeţeană Alba a olimpiadei de Limba Franceză 2019. Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a transmis punctajele finale ale elevilor. Etapa naţională se va desfăşura în perioada 22-26 aprilie, în Bistriţa-Năsăud. Rezultate finale Olimpiada de Limba Franceză 2019 – etapa judeţeană Alba: Clasa a IX – a Numele elevului / […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate