Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Trei taximetriști din Alba Iulia intră în greva foamei. Protest al șoferilor de taxiuri față de firmele Bolt și Uber

Publicat

Trei taximetriști din Alba Iulia anunță că intră în greva foamei, în formă de protest față de actuala lege care reglementează sistemul de ride sharing. 

Este vorba despre un protest care se desfășoară în toată țara și care a strâns la București la începutul săptămânii peste 2000 de taximetriști din România.


La Alba Iulia trei șoferi au spus că intră în greva foamei până când guvernul va emite o ordonanță de urgență care să reglementeze sistemul de ride-sharing. Mai exact, modul de operare pe piața de transport persoane a firmelor Bolt sau Uber.

Aceștia spun că vor ieși din greva foamei când guvernanții vor emite ordonanța de reglementare.


Este un gest extrem, dar spun că ei nu mai văd altă situația prin care să își poată continua meseria.

Recent la București a fost organizat un protest de către Asociația Naţională a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi, (ANPOTRT).

Aceștia solicită emiterea, în regim de urgenţă, a unei Ordonanţe de modificare a legii 204/2019(OG49/2019), pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto.

Ce revendicări au traximetriștii

Conform unui comunicat al Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian, acţiunea are ca scop atragerea atenţiei Guvernului României, privind multiplele solicitări depuse în ultimele şapte luni, în încercarea de a modifica Legea 204/2019(OG49/2019), care reglementează transportul alternativ.

Principalele revendicări ale taximetriştilor vizează:

  • limitarea copiilor conforme, pe criterii similare cu cele aplicate serviciului de taximetrie, având ca rezultat protejarea calităţii vieţii şi aerului, aglomerării traficului şi poluarea din marile oraşe, cât şi asigurarea unei predictibilităţi economice pe acest segment de piaţă;
  • eliminarea posibilităţii de emitere a copiei conforme pentru auto deţinute de operatori cu contract de comodat sau închiriere şi ridicarea pragului de autorizare la vechimea maşinii la 5 ani prima autorizare, maximum 10 ani;
@alba24.ro_oficial Gest extrem al taximetristilor din Alba Iulia. Trei dintre ei intra in greva foamei. Citeste ACUM pe alba24.ro motivul. Protest la Prefectura. #taxi #uber #bolt #taximetristi #taxiromania #protest #lege #romania #romania🇷🇴 #greva #grevafoamei #stiri #stiriromania #stiriazi #alba24 #stirialba #stiridinalba #alba #albaiulia #albaiulia💯🇹🇩 #fy #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound – Alba24

  • interzicerea colantării, sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la r lame, pe autoturismele arondate la platformele digitale şi aplicarea de ecusoane pe portierele spate care să conţină datele de identificare ale operatorului;
  • eliminarea „tarifului dinamic” potrivit recomandărilor de la Consiliul Concurenţei cu privire la practicile înşelătoare;
  • respectarea Art. 6 din Legea 204/2019 cu privire la fiscalizarea curselor şi comisioanelor printr-o entitate fiscală înregistrată la ONRC cu Suspendarea avizului tehnic până la intrarea în legalitate.

„Precizăm de la început că acest protest nu este organizat pentru a pune presiune pe factorii decizionali, avem încrederea şi argumentele că propunerile noastre de modificare a legislaţiei, în speţă OG49/2019 (Legea 204/2019), se vor concretiza într-o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea acesteia.

Guvernul este obligat să asigure, prin politicile aplicate, un climat concurenţial corect pentru toţi jucătorii de pe aceeaşi piaţă.

Este evident faptul că OG49/2019 are nevoie de ajustări tocmai pentru a asigura acest aspect.

Având în vedere aceste aspecte solicităm Primului Ministru, Domnul Marcel Ciolacu, o întâlnire de urgenţă, aşa cum public şi-a exprimat disponibilitatea”, au declarat reprezentanţii ANPOTRT.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

13 Comentarii

13 Comentarii

  1. Vasile

    sâmbătă, 02.03.2024 at 12:38

    lasa sa muriti de foame , mai slabiti putin :))

    nu ne pasa ! ori cum furati clienti !!

  2. Cristi

    sâmbătă, 02.03.2024 at 13:46

    De furat furați voi cu platformele

  3. Viorel

    sâmbătă, 02.03.2024 at 14:11

    Vasile mai bine te abțineai de la comentariu, nu amesteca totul într-o oală că ies lături și nu cred că î-ți vor plăcea. În breasla taximetristilor sânt și oameni
    onești care fac meseria asta și î-și văd de treabă, știu să facă în așa fel încât să fie mulțumit clientul cu, care intră în contact cu toate că nu toți au cei 7 ani de acasă. Poate ai întâlnit din cei la care te referi dar nu încurca marfa cu ambalajul că de multe ori cei care apelează la acest serviciu sânt corigenți în privința educației și în viață de obicei cu ce mână dai cam tot cu aceeași mână primești. O zi frumoasă vă doresc și să întâlniți numai taximetriști care să vă fie pe plac.

  4. Tara lui Papura Voda

    sâmbătă, 02.03.2024 at 14:25

    La ce bideuri aveti, as zice mai degraba ca faceti greva foamei intre mese :))

  5. Florin

    sâmbătă, 02.03.2024 at 15:04

    Ar trebui să nu bea nici apă,să arate cât sunt de devotați firmei de taximetrie.Nu le este rușine,au jegmănit oamenii până acum și când le.au venit un concurent intră în grevă

  6. Cucu mecu

    sâmbătă, 02.03.2024 at 15:26

    sa bage înainte o shaorma ca să nu le fie rau. praful sa se aleagă de voi

  7. Raul mafiotul

    sâmbătă, 02.03.2024 at 15:58

    niște putorii ordinare , mirosiți a nespălați nu pot sta clienți în mașinile voastre toate coapte și cârpite.

    ia faceți mă greva foamei să vă văd 😂😂

  8. Raul mafiot fin

    sâmbătă, 02.03.2024 at 16:04

    ce de grași 😂, merge greva foamei, mai slăbiți, ce vreți să nu mai puteți intra în mașini de grași ce sunteți 🤣🤣🤣

    e protest făcut la comandă mafiei.
    pute de la sute de kilometri mafia

  9. Cornelia

    sâmbătă, 02.03.2024 at 17:09

    nu va lasati!!!
    apar tot mai multe masini inscriptionate, de ce?
    voi lucrati la patroni, astia au 2- 3 servicii, unul de baza, si in timpul liber fac taxi!!!
    nu cedati, pana nu rezolvati!

  10. Mircea

    sâmbătă, 02.03.2024 at 19:52

    Interziceti Uber si Bolt sa ramanem la analfabetii astia ce merg ca si ambulantele prin oras care nu sunt in stare sa isi cumpere o masina si ne pun viata in pericol in orice situatie te-ai afle:pieton,perticipant la trafic sau clientul lor.Doar asa fac fata concurentei intr-o economie interzicand pe altii sa ne jecmaneasca ei idiotii????

  11. Nicu

    duminică, 03.03.2024 at 07:27

    pa n-ati vrut libertate și democrație la revoluție? ce vreți acum? capitalism de stat? mafie reglementata? va mai mint patronii voștri lacomi ca va dau salar mai mare celor nemulțumiți cu condiția sa nu le ziceți la restul colegilor?

    pentru capitalism de stat,mutati-va în China!!! Adaptați taximetria la secolul 21 patroni de cacao care sunteți voi!
    Schimbati-va mașinile, ca put a scrumiera și bar de gară. iar voi „piloților” spalati-va pe dinți și la subraț în fiecare dimineață. un antiperspirant bun nu e o avere. o și cel mai important, nu mai încercați fente. știți voi, alea cu: „distanța e prea scurta”, preț dublu sau triplu, ocoliți pe distanței mai lungi…

  12. Baciu

    duminică, 03.03.2024 at 19:17

    Voi nu știți ce înseamnă concurență? Un lucru mai de calitate la un preț mai mic, care are de câștigat atât consumatorul cât și furnizorul, dar voi taximetriștilor sunteți niște indivizi certați cu munca care vreți să câștigați cu muncă puțină. Cine nu vă lasă să munciți si-altă parte și în timpul liber să faceți taximetrie? Aaa , e prea mult și nu aveți timp să stați să butonați telefonul. Uite așa vă permiteți să stați pe telefon că a venit concurența cu ani în urmă și-n telefonie , au venit Orange și Vodafone care l-au înghițit pe Telekom( și era monopol de stat) Așa că la să-ți prostiile și treceți la treabă.

  13. Calin

    duminică, 03.03.2024 at 21:19

    Când au apărut telefoanele smart, Nokia a falimentat, pentru că nu s a adaptat. Au făcut cei de la Nokia greva să dispară telefoanele smart? Voi, taximetriștii, vreți dragoste cu forța? Întrebati pasagerii ce-și doresc.
    Legat de grevă foamei, chiar e sănătos să nu mănânci mai multe zile, iar dacă aveți grăsime pe voi așa să calculați că Intr o zi de nemâncat veți slabi cu 250 de grame de grăsime. Dar sa va vedem dacă treceți de ziua 3 de grevă, va spune unul care a stat 6 zile nemâncat, doar cu apa, iar după ziua 3 o sa vă urcați pe pereți de foame.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax