Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Trenul Regal a plecat din Gara Cluj-Napoca spre Alba Iulia. Astăzi va opri la Aiud și Teiuș

Publicat

Majestatea Sa Margareta, Custodele Casei Regale, și Alteța Sa Regală Principele Radu, împreună cu Alteța Sa Regală Principesa Sofia, au plecat vineri, 14 octombrie, din Gara Cluj-Napoca cu Trenul Regal spre Alba Iulia, cu ocazia aniversării Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand și Reginei Maria.

Trenul Regal va opri la Câmpia Turzii (ora 14:08), Aiud (ora 14:55), Teiuş (ora 15:20). Sâmbătă, acesta va ajunge în Alba Iulia. Pe parcursul călătoriei cu Trenul Regal, Familia Regală va fi alături de voluntari ai Crucii Roşii Române, de elevi olimpici şi de reprezentanţi ai proiectelor aflate sub Înalt patronaj regal.

Potrivit Cluj24.ro, pe peronul Gării Cluj-Napoca a avut loc un ceremonial militar, iar o pereche de tineri din cadrul Ansamblului Folcloric Studențesc „Mugurelul” al Universității ”Babeș – Bolyai” (UBB), îmbrăcați în port popular specific județului Cluj, i-a întâmpinat pe Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu, împreună cu Alteța Sa Regală Principesa Sofia, cu tradiționala pâine și sare, semn al tradiției și ospitalității satului clujean și al poporului român.

Zeci de oameni, cu flori sau steaguri, unii îmbrăcați în straie populare, i-au așteaptat pe membrii Familiei Regale la gara din Cluj-Napoca.

La intrarea în gară a fost întins covorul roșu, iar la sosirea Majestății Sale Margareta și a Alteței Sale Regale Principele Radu s-a intonat imnul României, iar apoi imnul regal „Trăiască Regele”.

La final oamenii au aplaudat, iar copii îmbrăcați în costume populare i-au oferit buchete de flori Majestății Sale.

sursă: cluj24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax