Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Tudorel Toader, așteptat pentru ”ievaluare”, în fața Curții de Apel Alba Iulia. ”Să își dea demisia!”

Publicat


UPDATE: Ministrul Justiției și-a schimbat programul și nu a mai venit la ședința de bilanț a Curții de Apel Alba Iulia. Acesta a decis să rămână la București, unde s-a deplasat la Parchetul General unde a anunțat începerea procedurii de numirea a unui nou procuror general.

Câțiva ”fani” ai ministrului Justiției Tudorel Toader, s-au adunat în zona Pieței Ion I.C. Brătianu, în fața Curții de Apel Alba Iulia cu aproximativ două ore înainte de începerea ședinței de bilanț a instituției, la care și-a anunțat prezența și acesta. Grupul mic de oameni și-a făcut apariția în fața clădirii, în jurul orei 11.15. La scurt timp, un alt grup, la fel de mic, format din jandarmi și polițiști s-a postat în fața scărilor instituției.

Oamenii spun că au venit să-l ”ievalueze” pe Tudorel Toader și să îi transmită că ar trebui să își dea demisia din funcție.

”Ne-am adunat să îl așteptăm pe Tudorel, să îi transmitem un mesaj că nu suntem de acord cu schimbarea legilor justiției, că dorim abrogarea lor. Dorim demisia lui de pe acest post, deoarece nu este o persoană capabilă să dețină această funcție”a spus unul dintre cetățeni.

Principalele declarații ale protestatarilor

”Având în vedere că ne-am dorit de pe vremea comuniștilor (cei prezenți sunt mai mici decât mine), ne-am dorit o țară fără comunism. Ne întoarcem din nou la rădăcinile comunismului, atâta timp cât avem penali în funcții publice, nici măcar Ceaușescu nu și-a permis să aibă penali, (mă rog la vedere), în funcții publice.

Au călcat în picioare legile justiției, și nu vrem o țară care să fie condusă de penali și de hoți. Vrem fără hoți în guvern, fără hoți în funcții de conducere, fără penali. am semnat petiția ”Fără Penali” la care așteptăm un rezultat, nu vrem să îi mai vedem. Probabil că în PSD, deși nu cred că sunt oameni cinstiți, asta este, vrem fără penali. Vreau să îi transmit acestui individ, că nu îl pot numi altfel, că mi se face greață, când îl văd la televizor.

Vezi și Ministrul Justiţiei va declanşa procedura de numire a unui nou procuror general

Deci efectiv mi se face greață când îl văd la televizor. Un jurist, un om care a terminat facultatea de drept, să fie împotriva legilor justiției care apără oamenii cinstiți. Legi care ar trebui să apare pe oamenii cinstiți din această țară. În schimb apără penalii, în primul rând pe penalul Dragnea și pe adjunctul Vâlcov să nu facă pușcărie.

Ba să facă dacă au furat. Eu dacă fur fac pușcărie. Oricare dintre noi dacă furăm, trebuie să mergem să ne ispășim pedeapsa pentru că am furat. Eu dacă nu îmi plătesc impozitul la timp, trece un an 2 și vine și îmi ia casa pentru că nu am plătit impozitele la stat.

Ei pot să fure să facă ce vor în țara asta. Vrem fără penali în funcții publice.

Vrem o țară curată și îmi vreau familia înapoi. Familia mea este plecată, îmi vreau familia înapoi într-o țară curată, într-o țară în care au alte posibilități.”

Potrivit agendei publicate pe site-ul Ministerului Justiției, acesta va participa la bilanțul instituției din Alba Iulia. Șansele de participare sunt însă reduse.

 ”Joi, 21 februarie 2019 – Participare la Ședința Adunării Generale a judecătorilor Curții de Apel Alba Iulia, în cadrul căreia va fi dezbătut raportul de activitate al instanței pe anul 2018 (sub rezerva apariției unor evenimente neprevăzute în agendă)” se arată în programul ministrului Tudorel Toader.
Participarea acestuia la bilanț poate fi interpretat și într-o cheie simbolică, având în vedere că Alba Iulia este orașul procurorului general Augustin Lazăr, principalul opozant al ministrului în ceea ce privește politica justiției din România.

De spus ar mai fi că la Curtea de Apel Alba Iulia se va judeca procesul legat de revocarea lui Augustin Lazăr din funcția de Procuror General, solicitată de ministrul Tudorel Toader.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 21.02.2019 la 12:37

    Cum sa nu fie capabil cand si-a luat toate examenele la facultate cu zece, iar pe cand era la liceu se taraia cu chiu cu vai. Nu-l lasa din mana cei care l-au pastorit pana acum. Ca dovada.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Sportivi de la CS Unirea Alba Iulia, medaliați cu aur și argint la Concursul Național de Judo Ne Waza

Publicat

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia a obținut, prin Bogdan Laura Alesia și Sibișan Alexandru Călin, două medalii, de aur și argint, la Concursul Național de Judo Ne Waza, desfășurat în 12-13 octombrie, la Drobeta-Turnu Severin. CS Unirea Alba Iulia s-a impus la Concursul Național de Judo Ne Waza U14, U16. Unul dintre sportivii legitimați […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ziua Mondială a Spațiului, sărbătorită de elevii școlii smart din Ciugud

Publicat

Elevii Școlii Gimnaziale din Ciugud, prima școală inteligentă din mediul rural din România, au sărbătorit Săptămâna Mondială a Spațiului. Copii din peste 30 de județe ale țării au trimis desene sugestive despre spațiul cosmic, iar acestea au fost expuse în sala de sport a școlii din Ciugud. Peste 1.000 de desene trimise de copiii din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Marți, 15 octombrie: Expoziție dedicată regalității, de Ziua Încoronării, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Publicat

Ziua Încoronării va fi marcată marți, 15 octombrie, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, prin vernisarea unei expoziții dedicată regalității. Evenimentul va avea loc începând cu ora 11:00. O parte din piesele aflate în colecțiile muzeului albaiulian păstrează chipul celor care au condus destinele României în perioada 1866-1947: fotografii, litografii și tablouri pe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Nouă medalii obținute de luptătorii de taekwondo, din Alba Iulia, la Open-ul Transilvaniei, desfășurat la Cluj

Publicat

taekwondo

Luptătorii de taekwondo din Alba, de la clubul ”Revolution Academy” au reușit performanța să obțină nouă medalii la campionatul Transilvania Open, desfășurat în 12 octombrie la Cluj. Clubul din Alba Iulia a participat cu zece sportivi alături de antrenorul Alin Moldovan. Din cei zece luptători, nouă au reușit să obțină trei medalii de aur, trei […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate