Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Tudorel Toader, așteptat pentru ”ievaluare”, în fața Curții de Apel Alba Iulia. ”Să își dea demisia!”

Publicat


UPDATE: Ministrul Justiției și-a schimbat programul și nu a mai venit la ședința de bilanț a Curții de Apel Alba Iulia. Acesta a decis să rămână la București, unde s-a deplasat la Parchetul General unde a anunțat începerea procedurii de numirea a unui nou procuror general.

Câțiva ”fani” ai ministrului Justiției Tudorel Toader, s-au adunat în zona Pieței Ion I.C. Brătianu, în fața Curții de Apel Alba Iulia cu aproximativ două ore înainte de începerea ședinței de bilanț a instituției, la care și-a anunțat prezența și acesta. Grupul mic de oameni și-a făcut apariția în fața clădirii, în jurul orei 11.15. La scurt timp, un alt grup, la fel de mic, format din jandarmi și polițiști s-a postat în fața scărilor instituției.

Oamenii spun că au venit să-l ”ievalueze” pe Tudorel Toader și să îi transmită că ar trebui să își dea demisia din funcție.

”Ne-am adunat să îl așteptăm pe Tudorel, să îi transmitem un mesaj că nu suntem de acord cu schimbarea legilor justiției, că dorim abrogarea lor. Dorim demisia lui de pe acest post, deoarece nu este o persoană capabilă să dețină această funcție”a spus unul dintre cetățeni.

Principalele declarații ale protestatarilor

”Având în vedere că ne-am dorit de pe vremea comuniștilor (cei prezenți sunt mai mici decât mine), ne-am dorit o țară fără comunism. Ne întoarcem din nou la rădăcinile comunismului, atâta timp cât avem penali în funcții publice, nici măcar Ceaușescu nu și-a permis să aibă penali, (mă rog la vedere), în funcții publice.

Au călcat în picioare legile justiției, și nu vrem o țară care să fie condusă de penali și de hoți. Vrem fără hoți în guvern, fără hoți în funcții de conducere, fără penali. am semnat petiția ”Fără Penali” la care așteptăm un rezultat, nu vrem să îi mai vedem. Probabil că în PSD, deși nu cred că sunt oameni cinstiți, asta este, vrem fără penali. Vreau să îi transmit acestui individ, că nu îl pot numi altfel, că mi se face greață, când îl văd la televizor.

Vezi și Ministrul Justiţiei va declanşa procedura de numire a unui nou procuror general

Deci efectiv mi se face greață când îl văd la televizor. Un jurist, un om care a terminat facultatea de drept, să fie împotriva legilor justiției care apără oamenii cinstiți. Legi care ar trebui să apare pe oamenii cinstiți din această țară. În schimb apără penalii, în primul rând pe penalul Dragnea și pe adjunctul Vâlcov să nu facă pușcărie.

Ba să facă dacă au furat. Eu dacă fur fac pușcărie. Oricare dintre noi dacă furăm, trebuie să mergem să ne ispășim pedeapsa pentru că am furat. Eu dacă nu îmi plătesc impozitul la timp, trece un an 2 și vine și îmi ia casa pentru că nu am plătit impozitele la stat.

Ei pot să fure să facă ce vor în țara asta. Vrem fără penali în funcții publice.

Vrem o țară curată și îmi vreau familia înapoi. Familia mea este plecată, îmi vreau familia înapoi într-o țară curată, într-o țară în care au alte posibilități.”

Potrivit agendei publicate pe site-ul Ministerului Justiției, acesta va participa la bilanțul instituției din Alba Iulia. Șansele de participare sunt însă reduse.

 ”Joi, 21 februarie 2019 – Participare la Ședința Adunării Generale a judecătorilor Curții de Apel Alba Iulia, în cadrul căreia va fi dezbătut raportul de activitate al instanței pe anul 2018 (sub rezerva apariției unor evenimente neprevăzute în agendă)” se arată în programul ministrului Tudorel Toader.
Participarea acestuia la bilanț poate fi interpretat și într-o cheie simbolică, având în vedere că Alba Iulia este orașul procurorului general Augustin Lazăr, principalul opozant al ministrului în ceea ce privește politica justiției din România.

De spus ar mai fi că la Curtea de Apel Alba Iulia se va judeca procesul legat de revocarea lui Augustin Lazăr din funcția de Procuror General, solicitată de ministrul Tudorel Toader.

 


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 21.02.2019 la 12:37

    Cum sa nu fie capabil cand si-a luat toate examenele la facultate cu zece, iar pe cand era la liceu se taraia cu chiu cu vai. Nu-l lasa din mana cei care l-au pastorit pana acum. Ca dovada.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Spitalul din Ocna Mureș, reabilitat parțial, NU poate trata bolnavi. ISU solicită scenariu de siguranță la foc pe toată clădirea

Publicat

spital

Reabilitarea unui etaj al Spitalului din Ocna Mureș nu poate fi finalizată și dată în folosință din cauza unor interpretări ale legilor care privesc siguranța la incendii. Practic, Spitalul Județean de Urgențe Alba Iulia a reabilitat etajul I al clădirii din Ocna Mureș, dar reprezentanții ISU Alba au refuzat să semneze procesul verbal la finalizarea […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Sebeșul la ceas aniversar: 775 de ani de atestare documentară a orașului

Publicat

Anul 2020 va fi marcat la Sebeș de aniversarea celor 775 de ani scurși de la prima atestare documentară a orașului, de la prima mențiune scriptică a denumirii orașului, „Malembach” într-un document papal, emis la 22 februarie 1245, în contextul refacerii comunităților transilvănene după distrugerile provocate de Marea Invazie Mongolă (1241-1245). În întâmpinarea acestei aniversări, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Consilierul lui Mircea Hava și secretarul general al AJF, momente de neuitat la urgența spitalului din Alba. Reacții pe Facebook

Publicat

coser

Două postări prin care este exprimată revolta față de modul de lucru de la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Alba. Mihai Coșer, consilierul europarlamentarului Mircea Hava și Mihai Tîra – secretarul general al Asociației Județene de Fotbal au postat pe rețeaua de socializare Facebook ce au pățit când au fost nevoiți să […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noutăți alarmante despre coronavirus: perioada de incubație ar putea fi mai mare

Publicat

Autorităţile din provincia chineză Hubei, unde s-a declanşat epidemia de coronavirus, au raportat că perioada de incubaţie pentru noua tulpină a virusului ar putea fi de până la 27 de zile, potrivit mass-media de stat, citate de DPA, informează Agerpres. Cotidianul Hubei din centrul Chinei a raportat că un bărbat în vârstă de 70 de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate