Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Tulnicăresele din Apuseni au cântat la iluminarea Columnei lui Traian din Roma, în prezența președintelui Klaus Iohannis

Publicat

Două tulnicărese din Munții Apuseni au susținut duminică, 14 octombrie, la Roma, un moment artistic special cu instrumentul tradițional specific Țării Moților. În cadrul evenimentului, Columna lui Traian a fost iluminată în culorile tricolorului României, iar tulnicăresele Crinela Narița și Geanina Onețiu au încântat prin semnale și chemări din tulnic pe cei prezenți, printre care s-a numărat și președintele Klaus Iohannis.

În data de 14 octombrie, Crinela Narița, coordonatoarea clasei de interpretare la tulnic de la Albac din cadrul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena”, împreună cu Geanina Onețiu, au luat parte la un eveniment cu totul special: culorile tricolorului României au iluminat, pe semnale de tulnic, unul dintre cele mai importante monumente din Roma: Columna lui Traian.

Evenimentul s-a bucurat de prezența președintelui României, Klaus Iohannis. „Sunt realmente emoționat…e senzațional, Columna lui Traian iluminată în tricolor, cred că un simbol mai profund și mai frumos pentru legătura dintre popoare nu există, și cum Columna este considerată certificatul de naștere al poporului nostru, cred că iluminarea tricolor se potrivește excepțional de bine. Este emoționant că au venit atâția oameni, foarte, foarte mulți români, lumea a cântat imnul, am avut tulnicăresele care au acompaniat, am avut un foarte frumos spectacol organizat de municipalitate, un lucru extraordinar”, a declarat șeful statului.

„Cu bucurie în suflet am călătorit în frumoasa capitală a Italiei , pentru a susține un moment deosebit și special împreună cu instrumentul tradițional specific Țării Moților, tulnicul”, a scris Geanina Onețiu pe pagina sa de Facebook.

Foto, video: Facebook (Nina Onețiu, Crinela Narita, Centrul de Cultură Augustin Bena Alba)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax