Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ucraina a câștigat Eurovision 2022. România s-a clasat pe locul 18 cu piesa Llamame, interpretată de WRS

Publicat

Toți ochii au fost ațintiți, sâmbătă seara, asupra concursului Eurovision 2022, unde Ucraina se număra printre favorite. Așteptările au fost confirmate în cele din urmă, grație votului publicului. 

Concursul a fost câștigat de Ucraina, reprezentată de trupa Kalush Orchestra, a cărei piesă „Stefania” amestecă hip-hop-ul și muzică tradițională pe versuri scrise înainte de război – care rezonează puternic cu evenimentele actuale („Întotdeauna voi găsi drumul spre casă chiar și dacă toate drumurile sunt distruse”). În mod normal, țara care câștigă Eurovisionul trebuie să găzduiască ediția viitoare a concursului. 

YouTube video

În plin război, reprezentanții Ucrainei au făcut un apel, de pe scena din Torino, pentru salvarea soldaților de la oțelăria Azovstal din Mariupol. „Slava Ukraini”, a strigat liderul Kalush Orchestra, Oleh Psiuk, în momentul în care a primit trofeul Eurovision 2022.

 

România s-a numărat printre cei 25 de finaliști ai Eurovision 2022, fiind reprezentată de wrs, care s-a clasat pe locul 18 din 25, cu 65 de puncte.

 

Sprijinul pentru Kalush Orchestra a crescut vertiginos de când Rusia a declanșat războiul, la 24 februarie. Amintim că Rusia a fost exclusă din competiție anul acesta din cauza invaziei declanșate de Vladimir Putin în Ucraina, în 24 februarie.

Marea Britanie și Spania, următorii clasați la Eurovision 2022

Marea Britanie a primit din partea publicului doar 183 de puncte și astfel a rămas pe locul al doilea. Țara a fost reprezentată de Sam Ryder, un cântăreț de 31 de ani celebrul pe rețelele de socializare. El a interpretat piesa „Space Man”.

Locul al treilea i-a revenit Spaniei. Republica Moldova, reprezentată de Zdob şi Zdub & Advahov din Republica Moldova, cu piesa „Trenuleţul”, s-a clasat pe locul 7.

Cine este Kalaus Orchestra

Kalush Orchestra s-a format în 2019. Inițial, din trupă făceau parte fondatorul și rapperul Oleh Psiuk, multi-instrumentistul Ihor Didenciuk și dansatorul Vlad Kurocika. Didenciuk este, de asemenea, membru al trupei electro-folk Go_A, care a mai reprezentat Ucraina la Eurovision.

În 2021, grupul a lansat proiectul secundar Kalush Orchestra, cu trei membri suplimentari. Spre deosebire de trupa principală, Kalush Orchestra prezentă la Eurovision se concentrează pe hip-hop cu motive folclorice și elemente din muzica tradițională ucraineană.

Kalush poartă numele orașului natal al lui Psiuk, Kaluș, din regiunea Ivano-Frankivsk.

După invazia rusă, Vlad Kurocika (MC KylymMen) s-a alăturat forțelor armate și a apărat regiunea din jurul capitalei Kiev.

Președintele Volodimir Zelenski a felicitat Kalush Orchestra pentru victoria obținută pentru Ucraina

„Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa”, a scris el pe Telegram.

„Vom face tot ce ne stă în putință pentru a găzdui într-o zi participanții și oaspeții Eurovisionului în Mariupolul ucrainean. Liber, pașnic, reconstruit”, a adăugat el.

sursa, foto: digi24.ro, Eurovision Song Contest

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax