Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ultima reprezentație din 2024 a gărzii Apulum din Alba Iulia: Romanii, dacii, nimfele și gladiatorii încheie încă un sezon

Publicat

Ultima reprezentație din 2024 a gărzii Apulum din Alba Iulia. Trupa de reenactment din Alba Iulia a încheiat vineri, 11 octombrie, încă un sezon turistic. Din cauza condițiilor meteo, ultimul spectacol din acest an a avut loc în muzeul Principia din Cetatea Alba Carolina. 

Trupele de romani și daci, alături de gladiatori și nimfe și-au luat rămas bun de la spectatori și turiști, într-o ultimă reprezentație în acest an. 

A fost un an plin pentru aceștia cu evenimente săptămânale la Alba Iulia și Festivalul Roman Apulum, dar și cu deplasări la diferite festivaluri similare.

Devenită un brand al orașului Alba Iulia, Garda Apulum adună la fiecare reprezentație un număr impresionant de turiști veniți special să vadă cele patru trupe care o compun, respectiv Legiunea XIII Gemina (soldați romani), Lupii Apoulonului (războinici daci), Ludus Apulensis (gladiatori) și Magna Nemesis (dansatoare).

Formată din voluntari albaiulieni, Garda Apulum va împlini anul acesta 12 ani de activitate, timp în care a participat la nenumărate evenimente de reconstituire istorică antică, atât în țară, dar și în străinătate.

În toată această perioadă reenactorii albaiulieni au promovat patrimoniu antic al orașului Alba Iulia, care astăzi se întinde peste anticul Apulum.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate