Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Un bărbat din Abrud care a prins un câine de un picior și l-a trantit de asfalt, iertat de magistrați și un ONG

Publicat

Un bărbat din Abrud care a dat dovadă de mare cruzime când a rănit o cățelușă a fost iertat de magistrații din Câmpeni.

Mai exact este vorba despre un bărbat care în vârstă de 60 de ani (la data comiterii faptei) a luat de picior un câine care dormea liniștit și l-a trantit cu putere de asfalt.

Momentul a fost surprins de camerele de luat vedere ale unui magazin din zonă, iar imaginile au devenit publice strânind un val de reacții în mediul online.

Pe lângă anchetatori, cei care l-au iertat sunt și reprezentații unei asociații care se ocupă de câinii fără stăpân din zonă.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Cruzime fără margini la Abrud: Dosar penal pentru un bărbat care a luat un câine de un picior și l-a trantit de asfalt

Fapta s-a petrecut în urmă cu trei ani, iar în data de 12 octombrie 2023, judecătorii din Câmpeni au închis cazul.

Motivarea a fost făcută publică.

Cruzimea de care a dat dovadă bărbatul

Potrivit motivării instanței ”în data de 20.10.2020, în jurul orei 11:50, numitul în timp ce se afla la o magazie pe care o deţine în spatele blocului în care locuieşte, a observat o căţeluşă care dormea pe rampa de aprovizionare cu mărfuri a magazinul alimentar din Abrud, s-a apropiat de aceasta şi cu mâna dreaptă a prins-o de un picior din spate, trăgând-o cu forţă şi aruncând-o de la înălţimea rampei în parcarea auto aflată în acel loc, acţiune prin care animalul a suferit leziuni la unul din picioarele din spate.


Imediat după săvârşirea acestei fapte, întrucât câinele a început să scheaune încontinuu, a fost auzit de către lucrătoarele din cadrul magazinului, care de câtva timp aveau grijă de acest câine, oferindu-i hrană şi apă pe rampa de aprovizionare a magazinului, astfel că numita angajatele au ieşit imediat pe rampa din spatele magazinului să vadă ce s-a întâmplat, moment în care în apropierea acestei rampe se afla doar numitul iar căţeluşa în cauză care scheuna încontinuu, se afla culcată pe pavelele din parcare şi părea că nu se poate ridica în picioare”, se arată în documentul citat.

Cele două angajate au acționat rapid au dus cațelul la un medic veterinar care i-a făcut un calmant apoi la Asociația Dogs and Cats Abrud. Cei de la asociație au preluat cățelușa și s-au ocupat de ea, în sensul în care au dus-o la veterinar pentru îngrijiri deoarece avea un picior rupt.

Iertat de magistrați și voluntarii asociației

Unul dintre voluntarii asociației a făcut o plângere la poliție, iar pentru fapta bărbatului s-a deschis un dosar penal. De asemenea asociația a postat pe Facebook, momentul când animalul este rănit.

Însă la jumătate de an de la faptă, în 2021, printr-o adresă emisă de asociație către anchetatori ”rezultă că suspectul s-a interesat ulterior de situaţia acestei căţeluşe prin intermediul preşedintelui asociaţiei numita achitând integral cheltuiala efectuată de către asociaţie pentru tratarea acestui căţel astfel că asociaţia nu mai are nici o pretenţie de la acesta şi nu mai doreşte continuarea cercetărilor în cauză”, se arată în motivarea instanței.

Mai exact, pentru polițiștii și procurorii din Câmpeni a fost de ajuns că asociația nu mai vrea să se continue ancheta așa că nu au mai continuat ancheta.

Drept urmare, peste încă un an și jumătate, procurorii din Câmpeni au cerut ca dosarul să fie închis.

În data de 12 octombrie 2023 judecătorii din Câmpeni au admis cererea procurorilor, iar dosarul a fost închis definitiv.

sursă foto/video: Facebook, Asociația Dogs&Cats Abrud, profil public, postare din data de 21 octombrie 2020.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax