Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Un bărbat din Cugir care a înjurat polițiștii locali și hingherii după ce au împușcat un câine a câștigat procesul

Publicat

Un bărbat din Cugir a câștigat în instanță anularea unei amenzi date de polițiștii locali din oraș.

Acesta a fost implicat într-un scandal, după ce hingherii au împușcat cu tranchilizant, un câine de care bărbatul avea grija.

Pentru că a înjurat polițiștii locali, hingherii, dar a și blocat activitatea acestora, bărbatul a fost amendat cu suma de 6000 de lei. 

 S-a întâmplat într-un cartier din Cugir, în data de 3 iulie 2023. Un an mai târziu, în data de 14 august 2024, bărbatul a câștigat în parte, procesul cu Poliția Locală din Cugir. 

Un video în care se poate observa ce s-a întâmplat în ziua respectivă a fost făcut de bărbat și a ajuns și probă în instanță.

Hingherii au mers în cartierul în care locuiește bărbatul pentru a captura un câine fără stăpân. Era vorba despre un câine de mici dimensiuni. Din câte se pare bărbatul în cauză, avea grijă de câinele pe care în chema ”Săgeată”.


Când hingherii au ajuns l-au împușcat pe animal, iar bărbatul a luat câinele împușcat în brate. Acesta s-a murdărit pe brațe de sângele câinelui. Atunci a început să fie violent și să înjure hingherii.

La fața locului a intervenit un echipaj al Poliției Locale, iar injuriile adresate de bărbat au continuat și asupra polițiștilor locali.

Acesta a lăsat câinele jos, care a fost luat de hingheri și dus la ecarisaj.

Proces la Judecătoria Alba Iulia

Procesul a fost deschis de bărbat, care a cerut anularea a doua amenzi. Una pentru că a blocat activitatea hingherilor, iar alta pentru tulburarea liniștii publice.

Acesta a recunoscut faptele și că a făcut scandal. Însă magistrații au decis anularea unuia dintre procesele verbale, deoarece polițiștii locali nu au scris pe proces ceea ce s-a întâmplat.

”În ceea ce priveşte contravenţia prev. de art. 2 pct. 36 din Legea nr. 61/1991, instanţa reţine că în speță, agentul constatator s-a limitat la a reproduce textul de lege incriminator fără a descrie fapta prin arătarea tuturor împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravității acesteia, neindicând modalitatea de împiedicare a organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a lua măsurile necesare pentru menţinerea şi restabilirea ordinii publice”, au notat magistrații.

Drept urmare procesul verbal a fost lovit de nulitate.

Prin urmare, procesul verbal a fost anulat, iar pentru fapta respectivă bărbatul a fost exonerat de la plata amenzii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate