Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Un deceniu și jumătate de prietenie între Alba și provincia Gansu din China, sărbătorit la Sala Unirii

Publicat

YouTube video

În Sala Unirii din Alba Iulia, oficialitățile au sărbătorit, alături de invitați de peste hotare, 15 ani de prietenie între județul Alba și provincia Gansu din Republica Populară Chineză. Întâmpinați cu pâine și sare, membrii delegației chineze au intrat în clădirea unde acum 101 de ani s-a ”născut” România.

Membrii delegației chineze au fost întâmpinați în fața Sălii Unirii, de către președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

gansu

Tradiționala întâmpinare românească cu pâine și sare nu a lipsit din ceremonie. Imediat după intrarea în sală, membrii delegației chineze au asistat la intonarea imnului național al României.

De asemenea, în acorduri de nai și vioară, orchestra Centrului de Cultură ”Augustin Bena” a intonat imnul național al Republicii Populare Chineze.

YouTube video

Evenimentul a continuat cu discursul, în calitate de gazdă, al directorului Muzeului Național al Unirii, Gabriel Rustoiu.

Viceguvernatorul proviciei Gansu, He Wei, a ținut de asemenea un discurs, urmat de președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel.

Apoi au rulat filmele de prezentare ale provinciei Gansu și județului Alba.

gansu

În cadrul manifestării, Ion Dumitrel i-a înmânat un costum popular românesc și declarația de la Alba Iulia, viceguvernatorului HE Wei.

Celebrarea prieteniei dintre Alba și provincia Gansu a fost încheiată cu un moment artistic susținut de către tinerii artiști de la Centrul de Cultură „Augustin Bena”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax