Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Un dezvoltator imobiliar vrea să construiască primul zgârie nori din Alba Iulia. Zeci de localnici se opun modificării PUZ

Publicat

Un dezvoltator imobiliar vrea să construiască la Alba Iulia primul bloc de tipul „zgârie nori”. Este vorba despre un bloc de 30 de etaje. Însă pentru a face acest lucru dezvoltatorii cer modificarea PUZ-ului în zona în care vor să ridice construcția. 

Blocul ar urma să se ridice în zona din spatele Bazinului Olimpic din Alba Iulia. Mai mulți locuitori de pe strada Alcala de Henares din oraș se împotrivesc modificării PUZ-ului. 

Bloc turn P+30 de etaje. Ar fi primul zgârie nori de la Alba Iulia

„Am fost șocați să aflăm că pe strada noastră, vis-a-vis de amplasamentul caselor, s-a făcut o propunere de modificare PUZ. PUZ-ul este reglementat în acest moment P+3 etaje și se dorește acum modificarea la P+7+etaj retras, deci undeva la 8 etaje, mai multe blocuri de genul acesta, plus un turn P+ 30 de etaje, ceea ce este un șoc mare.

Pentru noi ne-ar afecta calitatea vieții într-un mod drastic. Suntem aici, reprezentăm întreaga stradă, am semnat o petiție, 63 de persoane și suntem aici să spunem <nu suntem de acord cu așa ceva>”, a declarat pentru Alba24 Traian Opruța, reprezentantul cetățenilor de pe strada Alcala de Henares.

Oamenii din zonă se împotrivesc în primul rând din cauza a ceea ce va înseamna poluarea. Mai exact, prin construirea a circa 1.500 de apartamente ar înseamna și mii de mașini care ar tranzita zona dimineața și seara.

De asemenea, oamenii se întreabă de ce se propun peste 1.000 de apartamente când, potrivit unor documente consultate de aceștia, natalitatea în Alba Iulia este în scădere și mare parte a tinerilor migrează către alte orașe.

„Este adevărat că există acel L1b, zona aceea centrală, pe care am gândit-o ca un centru al cartierului, nu numai cu dotări perimetrale (…) dar acela l-am gândit ca un P+30 care va conține un cumul de funcțiuni, însemnând și comerț la parter și locuințe și hotel, etc.”, a explicat arhitectul Iulian Ilie Mirea.

Potrivit documentației depuse la Primăria Alba Iulia ”se dorește  realizarea unui imobil accent cu regim de inaltime S+D+P+30E, imobil ce va avea parcări si spatii tehnice la subsol si demisol, spatii comerciale la parter, birouri pe trei niveluri, un nivel SPA și alte spatii recreative, locuințe colective , restaurant la ultimul nivel – in L1b”.

De asemenea în plan mai apar și alte blocuri cu regim de D+P+7E+R.

Primul zgârie nori la Alba Iulia: Bilanțul spațiilor propuse în zonă

  • Aproximativ 1.500 de apartamente cu una, două sau trei camere
  • Spații comerciale în suprafață de minim 2.000 mp
  • Grădiniță cu trei grupe – 60/75 copii
  • Școala generală clasele 0-4, aproximativ 300 copii
  • Spații birouri
  • Restaurant 100 locuri

Inițiatorii, cei care cer modificarea regimului sunt reprezentanții firmei Alba Real Investments SRL. Acționarii firmei sunt Ciobotă Melisa Teodora și Călin Virgil, potrivit termene.ro.

Joi, 14 martie 2024, la Primăria Alba Iulia are loc o dezbatere publică în care va fi prezentat proiectul inițiat de dezvoltatori. Înainte de ședintă mai mulți locuitori din zonă s-au strâns în fața sălii de ședință pentru a prezenta un manifest.

Aceștia se opun modificării PUZ-ului din zonă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Nicu

    joi, 14.03.2024 at 18:37

    ba da ce pretenții nesimțite au unii.. oamenii aia lucrează o viata ca sa vina unu sa le ia lumina naturala si cerul. du-te ba ăla cu tot cu funcționarii corupți si fa 100 de blocuri cu 1000 de etaje în pustietate. nu s-ar întoarce soarta sa ajungeți și voi la bătrânețe înghesuiți între blocuri d-astea puse în bătaie de joc?

  2. pilu

    joi, 14.03.2024 at 19:09

    Se pare că unii au bani gârlă şi în spatele acestor oameni vreau să îi valorifice. Părerea mea este că astfel de tipi reuşesc, fară probleme. Vom vedea. Dacă era Voicu, nu era nici o problemă.

  3. Elena

    vineri, 15.03.2024 at 13:01

    Dl Pilu are perfecta dreptate. Sunt date publice despre firma, care arata lucru asta, ca in spate stau altii cu bani. Firma asta nu primeste nici macar credit de la banca pentru a construi sau poate o sa fie Jidveianu 2.
    Cu o cifra de afaceri in 2022 de aprox. 61000 lei, 5 angajati, profit net -272.000 lei, datorii
    1 396 536 lei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax