Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Un militar român a murit, în urma unei noi explozii la Kabul

Publicat

YouTube video

Un militar român a murit în urma exploziei produsă joi, în centrul capitalei afgane Kabul. Informația a fost confirmată de premierul Viorica Dăncilă. Explozia s-a produs în apropierea cartierului general al NATO şi a unor birouri guvernamentale, între care principalul serviciu de informaţii afgan, informează dpa şi EFE.

Potrivit Reuters, explozia a fost provocată de un atacator sinucigaş care s-a aruncat în aer.

Deflagraţia a avut loc la ora locală 10:10 (05:30 GMT) în cartierul Shash Darak din estul Kabulului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi.

Vezi UPDATE FOTO-VIDEO: Un diplomat român a murit, iar altul a fost grav rănit într-un ATAC TERORIST la Kabul

Explozia a avut loc, potrivit Al Jazeera, în cartierul Shash Darak în care se află ambasada SUA dar și sediul Serviciului Național de Informații din Afganistan, aproape de Zona Verde unde a avut loc și atentatul de luni noaptea, după ce un atacator sinucigaș a detonat o bombă.
Potrivit AFP, care citează directorul unui spital, ar fi cel puțin 5 morți și 25 de răniți, printre aceștia figurând civili și militari din forțele de securitate.

„La spitalul nostru au ajuns cinci cadavre și 25 de răniți”, a precizat pentru AFP directorul spitalului Wazir Akbar Khan, Farid Ahmad Karimi.

Atacul a fost revendicat de talibani.

Reamintim că în urmă cu doar trei zile, marți, 3 septembrie, un diplomat român a murit și un altul a fost rănit, în urma unui alt atac terorist în Kabul.

sursa: romania24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax