Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Un oficiu poștal din Apuseni a primit numele fostului ”deputat al moților”, Corneliu Olar, decedat în urmă cu un an

Publicat

Un oficiu poștal din Apuseni a primit marți numele unui deputat liberal, decedat în urmă cu aproximativ un an.

Este vorba despre oficiul poștal din comuna Horea, care a fost denumit după numele lui Corneliu Olar, supranumit ”deputatul moților”. 

La festivitate au participat primarii din zona respectivă, prefectul județului Alba, Nicolae Albu și conducerea Poștei Române, în frunte cu directorul general Valentin Ștefan, dar și membrii familiei lui Corneliu Olar.

Aceștia au vorbit laudativ despre fostul deputat, despre care au spus că s-a implicat pentru redeschiderea oficiilor poștale din zona de munte.

”Nu întâmplător în data de 18 aprilie, a doua zi după Paște, pentru că astăzi ar fi fost ziua lui Corneliu Olar: primar, deputat, unchi, coleg cu dumneavoastră, un prieten apropiat” a spus primarul din Horea, Marin Nicola, succesorul lui Olar în această funcție.

Cine a fost Corneliu Olar

Deputatul de Alba, Corneliu Olar, a murit din cauza unei boli incurabile, după o grea suferință.

A fost deputat timp de mai multe mandate (din partea PDL și ulterior PNL), între 2008 și 2022, cu o întrerupere de 4 ani (din 2012 până în 2016).

Înainte de a deveni parlamentar, Corneliu Olar a fost primar al comunei Horea, funcție din care s-a remarcat ca un lider al oamenilor din Țara Moților.

Corneliu Olar s-a luptat de câțiva ani cu o boală gravă.

În urmă cu doi ani, s-a dus în Parlament pentru a participa la votul moțiunii, deși este grav bolnav, însă conta votul fiecărui parlamentar.

Olar era considerat deputatul Țării Moților, reprezentând cea mai importantă voce a oamenilor din această zonă, la București.

A fost inițiatorul mai multor legi menite să îi ajute pe moți, printre care una care se numește chiar Legea Moților.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax