Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Un specialist în realitate virtuală vine JOI la Alba Iulia pentru a găsi cele mai bune soluții digitale de promovare turistică a orașului

Publicat

antonio camara Un foarte apreciat pionier al soluțiilor digitale pentru promovarea turistică se va afla joi, la Alba Iulia. António Câmara, fondator și CEO al companiei YDreams și profesor doctor în cadrul Universității “Nova” din Lisabona va susține, la Palatul Apor al Universității „1 Decembrie 1918”, conferința „Augmenting Cities: State of the Art and Unconventional Ideas” („Realitate urbană augmentată: stadiul actual al tehnologiei şi idei neconvenționale”).

Prezența lui António Câmara la Alba Iulia are ca scop documentarea la fața locului pentru identificarea celor mai bune soluții de promovare turistică a municipiului la nivel internațional prin marketing digital. Dintre soluțiile care s-ar putea aplica pentru Alba Iulia se numără: realitate augmentată, realitate virtuală, proiecții holograme, proiecții murale.

Dacă va fi și folosită eficient experiența acestui specialist, administrația locală va putea face astfel un pas important în promovarea turistică a orașului Alba Iulia care ar depăși banalul sau ridicolul creativ al unor aranjamente locale de genul filmărilor cu drona, al manualului de brand, a scrisorii prin care Prințul Charles era invitat să fie uns Prinț de Transilvania de un primar al unui oraș de mărimea unui sfert de cartier din Londra sau chiar a spectacolelor care aduc turiștii din comunele înconjurătoare în Piața Cetății din Alba Iulia.

Realitatea augmentată, ca instrument de marketing și vânzări, ar putea fi la fel de utilă în industria turismului ca în oricare altă industrie destinată unor consumatori finali. Se naște întrebarea: Cum vor îmbrățișa turiștii noua tehnologie? Un răspuns la această întrebare ne va da un pionier al soluțiilor digitate pentru promovarea turistică, profesorul universitar portughez António Câmara, la Alba Iulia.

Universitarul va susține Conferința cu tema „Augmenting Cities: State of the Art and Unconventional Ideas“ (Realitate Urbană Augumentată: Stadiul actual al tehnologiei și idei neconvenționale). Cursurile predate de António Câmara vizează metode de dezvoltare programe și produse inovative în domeniul științelor și tehnologiei moderne de realitate virtuală și augmentată.

În contextul tehnologiilor de ultimă generație, care cunosc o dezvoltare și o popularitate crescândă, conferința va aborda modul în care noile aplicații de realitate augmentată și virtuală pot contribui la crearea de experiențe inedite în interacțiunea locuitorilor și turiștilor cu orașul. În conferință va fi încurajată participarea activă a publicului.

Evenimentul va avea loc în 15 iunie, între orele 11.00 – 13.00, la Universitatea „1 Decembrie 1918“, în Sala Senatului din Palatul Apor. Intrarea este liberă.

António Câmara este pionier în procesul de cercetare a realității virtuale și este autorul a 4 cărți, între care „Environmental Systems” (Sisteme de mediu), publicate de editura Oxford University Press. În anul 2000 a înființat alături de alte persoane compania YDreams, aflată în prezent sub egida YGroup. Compania este lider mondial în realitatea augmentată, creând atât pentru instituții guvernamentale naționale, regionale și locale, cât și pentru unele dintre cele mai mari corporații din lume, peste 1.000 de proiecte în 25 de țări. Compania portugheză YDreams dezvoltă spații și experiențe interactive prin combinarea tehnologiei, a artei și a designului, în scopul de a redefini modul în care oamenii interacționează cu informații și conținut. Compania a dezvoltat spații și experiențe interactive, cu accent pe tehnologia realității augmentate și interfețe naturale, software în domeniile realitate augmentată, medii interactive și grafică pe calculator. Printre clienți se numără companii cunoscute pe plan mondial, precum Audi, Cisco, Coca-Cola, Nike, Adidas, Fiat, C&A sau Qualcomm.

Exemple de proiecte create și dezvoltate de companie:

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului internațional „Conținut digital generat de utilizatori, Social-Media și instrumente digitale pentru creșterea capacității managementului urban – Orașe interactive (Digital, Social Media and user generated – Content boosting Urban Management – Interactive Cities)“, în care municipiul Alba Iulia are calitatea de partener.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax