Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Un strat de ”asfalt electoral” de peste 270.000 de lei, dintr-o comună din Alba se rupe cu mâna. Ce spune primarul


Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="text/javascript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFXbXgsMA==" defer> </script></p>


În satul Deal, comuna Câlnic, în prag de alegeri locale o stradă a fost proaspăt asfaltată. Mai exact s-a turnat asfalt pe strada cunoscută de localnici  ca și ”Calea Chietrei”, pe o porțiune de vreo 600 de metri.

Un cititor alba24.ro a trimis un video în care asfaltul proaspăt turnat este atât de maleabil încât poate fi ridicat, rupt, făcut bucăți cu mâna și poți înfinge chiar o nucă în acesta. 

Reporterii alba24.ro l-au contacat pe primarul din Câlnic, Ioan Oancea pentru a afla mai multe detalii despre proaspăta asfaltare.

Ioan Oancea a declarat că asfaltarea a fost făcută la începutul lunii în curs, până în data de 9 septembrie.

Acesta a spus că asfaltul turnat nu este cel final, ci este doar un strat de binder (strat de beton asfaltic folosit ca strat de legătură între fundația unui drum și stratul de uzură) și că săptămâna viitoare va fi turnat și stratul de uzură.

Potrivit primarului, stratul turnat în urmă cu două săptămâni are 5 centimetri grosime.

Mai mult de atât, acesta a zis că toată lucrarea a costat aproximativ 270.000 RON, bani de la Consiliul Județean Alba și că lucrarea a fost realizată de o firmă din Sebeș.

Întrebat de ce a început asfalatarea chiar în luna septembrie, lună în care au loc alegerile locale, Oancea a declarat că doar acum a primit bani de la Consiliul Județean. Acesta a mai susținut că asfaltarea nu are legătură cu alegerile locale ce se defășoară pe 27 septembrie.

Ioan Oancea este primar din partea PNL și candidează pentru un nou mandat la cârma comunei Câlnic.

 

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. primar calnic

  duminică, 20.09.2020 at 22:57

  Daca stratul de asfalt are 5 cm, degetul persoanei respective are cel putin 6 cm ???!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

LIVE VIDEO: Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia împlinește 30 de ani de existență

Publicat

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia împlinește trei decenii de la înființare. Reprezentanții instituției organizează vineri un eveniment la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

”Imediat după Revoluția din 1989, s-a simțit aici, în Cetatea Marii Uniri, nevoia continuării îndelungatei tradiții a învățământului universitar transilvănean (începută încă în secolul al XVII-lea) și, etapă după etapă, universitatea albaiuliană s-a construit ca un simbol al identității românești, păstrătoare și promotoare a unui patrimoniu național inestimabil.

De atunci și până astăzi, fiecare moment fundamental din viața comunității noastre academice își are importanța și frumusețea lui, destinul Universității fiind marcat de un lung șir de valori în educație, știință, cercetare și cultură” au transmis reprezentanții instituției.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Fragedo, desemnat „Cea mai de încredere marcă de carne” în cadrul Summit Forbes Brands for Kids

Publicat

Fragedo, brand emblemă al companiei Transavia, a fost desemnat „Cea mai de încredere marcă de carne” în cadrul evenimentului Summit Forbes Brands for Kids, ediția 2021. Premiile au fost acordate în baza studiului realizat de Forbes România și Institutul D&D Research care a investigat siguranța, calitatea și încrederea de care se bucură produsele care se adresează copiilor.

Fragedo, cel mai popular brand din categoria sa, a primit premiul pentru Cea mai de încredere marcă de carne, confirmând din nou că se află mereu în topul preferințelor consumatorilor români datorită calității sale, la cel mai înalt nivel, încă de la lansare.

„Pentru noi, la TRANSAVIA, fiecare copil este important și ne dorim ca ei să aibă toate condițiile ca să se dezvolte sănătos și armonios, iar o recunoaștere precum cea pe care FRAGEDO o primește odată cu premiul „Forbes #1 Brand for Kids la categoria Marcă de carne” înseamnă încă o confirmare că facem lucrurile exact așa cum trebuie. Încrederea de care ne bucurăm din partea consumatorilor, în special a părinților care includ puii Fragedo în alimentația copiilor lor, are la bază promisiunile pe care le ținem zi de zi: siguranța garantată și calitatea superioară a produselor noastre, gustul mereu același, onestitatea și transparența comunicării noastre”, afirmă Theodora Popa, Vicepreședinte TRANSAVIA.

Făcut mereu exact așa cum trebuie, puiul Fragedo asigură consumatorilor mereu calitate premium. Hrăniți 100% cu cereale din fermele proprii TRANSAVIA, sunt apreciați pentru frăgezime și savoare de cei mai exigenți consumatori, având mereu același gust și aceeași calitate, cu valoare nutrițională superioară, indiferent în care dintre variante sunt aleși și gătiți de consumatori.

Strategia, de la bob la furculiță, consolidează poziția de lider de piață pe care TRANSAVIA o onorează cu produse de cea mai înaltă calitate, la standarde certificate de siguranță alimentară, fiind singurul producător care își crește singur toți puii în ferme proprii, de incubație și de creștere, folosind hrană vegetală provenită din cele 10 000 de hectare cultivate prin divizia proprie de ferme vegetale.

În cadrul evenimentului Summit Forbes Brands for Kids au fost dezbătute subiecte de actualitate ce țin de alimentație, îngrijire, sănătate și stil de viață și au fost premiate brandurile care excelează în termenii responsabilității și ai adecvării la cerințele familiei românești contemporane.

Despre Transavia

TRANSAVIA este liderul pieței locale de carne de pui, fiind una dintre cele mai importante afaceri de familie, care deține și produce brandurile Fragedo, Libertan și Papane. Inclusă în topul celor mai valoroase companii din România, TRANSAVIA operează sustenabil cu un model de business integrat vertical, bazat pe cele mai bune practici și cele mai stricte protocoale în întreg lanțul de producție și distribuție, de la bob la furculiță.

În cei 30 de ani de activitate, TRANSAVIA a investit constant în modernizare și în tehnologie de ultimă generație și a adoptat inovația ca sursă de creștere sustenabilă a business-ului și de predictibilitate pentru viitor.

Unul dintre cei mai mari angajatori români, TRANSAVIA are în prezent peste 2.200 de angajați, care activează preponderent în cele 29 ferme de creștere a păsărilor și în cele 4 ferme de producție vegetală, în fabrica de nutrețuri combinate, în cele 3 abatoare de ultimă generație și în fabrica de procesare a cărnii.

În fermele TRANSAVIA, localizate în 8 județe din România, se produc anual peste 100.000 de tone de carne de pui.

Aproximativ 20% la sută din producția anuală a companiei merge către export, în mai multe state europene, pe continentul african, în zona Mării Mediterane și a CSI. TRANSAVIA este prima companie din România co-semnatară a Codului Conduită al UE cu privire la practicile responsabile comerciale şi de marketing în sectorul alimentar.

Pentru mai multe informații, vizitați https://transavia.ro/.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Noul purtător de cuvânt al Guvernului Ciucă este vechiul purtător de cuvânt al Marii Loji Naționale din România

Publicat

Jurnalistul Dan Cărbunaru va fi noul purtător de cuvânt al Guvernului Ciucă, urmând să-și preia atribuțiile în următoarele zile. Acesta este fost purtător al Marii Loji Naționale, pe care spune că a părăsit-o acum două luni. Are 43 de ani și are studii în domeniul dreptului și științelor de securitate și apărare. 

”Am acceptat propunerea. O tratez cu maximă seriozitate și responsabilitate. Îmi doresc ca experiența acumulată până acum să fie utilă în comunicarea guvernamentală.

Sunt onorat de propunerea primită din partea prim-ministrului Nicolae Ciucă. În următoarele zile, după ce voi parcurge procedurile necesare, voi putea prelua atribuțiile încredințate”, a declarat Cărbunaru pentru G4Media.ro.

Cărbunaru a fost purtătorul de cuvânt al Marii Loji Naționale din România, dar spune că a renunțat la acestă poziție în urmă cu două luni. Tot atunci, ar fi ieșit și Marea Lojă.

Vezi și NEWSWEEK: Masoneria cu epoleți. ”Frații” din Ministerul de Interne își ascund apartenența la organizație, dar se folosesc de ea

”Sunt vreo două luni de când  numai sunt purtător de cuvânt al Marea Lojă Națională din România. Cred că au fost aproape zece ani cât am fost purtător de cuvânt. Am renunțat la calitățile deținute acolo printr-o solicitare transmisă în acest sens”, a declarat Cărbunaru.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat RER Vest-RETIM: O nouă serie de monitorizare a punctelor de colectare a deșeurilor, aceleași probleme identificate

Publicat

Continuă seria monitorizărilor realizate de către Asocierea RER Vest-RETIM, noul operator de salubrizare din Alba Iulia de la 01 decembrie 2021, la punctele de colectare a deșeurilor. De la data anunțată, companiile RER Vest și RETIM preiau colectarea și transportul deșeurilor municipale de la actualul salubrist.

La primele ore ale dimineții de 26 noiembrie 2021 au fost realizate alte verificări în zona Bulevardului Transilvaniei și în zona Ștefan cel Mare din Alba Iulia, atât la platformele din zonele de blocuri, cât și la case individuale.

Conform situațiilor din teren surprinse în fotografiile atașate , la aproape toate cele 30 puncte de colectare verificate au fost găsite probleme grave . Acest lucru demonstrează că sistemul actual nu este funcțional, fiind identificate în special multe deșeuri voluminoase și alte tipuri de deșeuri abandonate lângă containere.

Câteva adrese cu probleme deosebite:

 • Bulevardul Transilvaniei, nr 22
 • Bulevardul Transilvaniei, nr 28
 • Strada Gladiolelor, nr 21
 • Strada Stefan cel Mare, nr 14
 • Strada Poligonului, nr 2 C
 • Bulevardul Revoluției 1989, nr 16

Pe lângă platformele de la blocuri au fost verificate și pubelele negre de la zona de case de pe străzile Morii și Mărășești, pentru care astăzi a fost zi de colectare.

Principalele neconformități constatate sunt următoarele:

 • Deșeurile sunt colectate amestecat (nu se face colectare separată)
 • Depuneri masive de deșeuri de la agenți economici (aceștia trebuie să contracteze separat servicii de salubrizare și să nu depună în containerele dedicate populației)
 • Deșeuri vegetale – frunze, crengi depozitate în sau lângă containere
 • Abandon de deșeuri voluminoase– canapele, saltele și alte obiecte voluminoase
 • Ambalaje voluminoase abandonate lângă containere (nestrivite, nepliate).

Pentru a își forma o imagine fidelă despre situația din teren, companiile RER Vest și RETIM vor monitoriza în continuare toate punctele din zona care umează a fi preluată la colectare. Toate situațiile identificate vor fi comunicate publicului și instituțiilor publice următoare: Primăria Alba Iulia, ADI Salubris Alba și Garda de Mediu Alba.

Operațiunea de dotare a punctelor de colectare de la blocuri cu containerele noului operator a fost finalizată în data de 25 noiembrie. Astfel, la blocuri sunt disponibile un total de 764 containere în total, din care:

 • 398 containere negre – pentru deșeuri reziduale
 • 122 containere galbene – pentru deșeuri din plastic și metal
 • 122 containere albastre – pentru hârtie și carton
 • 122 containere verzi – pentru ambalaje din sticlă.

ATENȚIE LA NOILE PROGRAME DE COLECTARE! Odată cu intrarea în operare, 01 decembrie 2021, se modifică zilele de colectare la platformele de la blocuri. Mai jos este noul program pe zile și tipuri de containere:

Reprezentanții Asocierii RER Vest-RETIM vor continua sa informeze atât cetățenii, cât și instituțiile publice despre starea colectării până la data preluării efective a serviciului, 01 decembrie 2021.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate